От: Бърз Брейн-Сторминг или Следващата Идея за Милионите.
Мда, определено тази оптимизация има много добро структуриране. Но като цяло не е зле. Всичко, което автоматизира процесите е добре дошло в съвремения свят, стига и да е достъпно като цена.
Интересно е също факта, че е в битовата индустрия и това ще доведе до по-масов интерес, което ос своя страна и до повече навлизане в ежедневието.
А ако трябва да се развиваме в сферата на сайтовете, които да помагат на потребителя, какво ли би било това? Чудех се и мисля, че колкото повече се приблизава до индивидуалните интереси на всеки един, а в същото време обхваща цял свят, ще е най-добре за случая. Както е примера със софтуера за хладилника.
Даже по тази логика най-добре е да се мисли и по-далеч (все пак гоним милиарадите), и да се помисли над робот, който да следи всичко в апартамента / къщата. Но реално това, което искаме трябва да е нещо такова:
Виж файлът 2599
User-friendly, с вичките му софтуери и изкуствена интелигентност. Ама за сега не сме израстнали толкова. А и цената ще е яко нагоре.
Гугъл нещо кроят в тайната си лаборатория, и дано успеят, но малко ми е чудно да изработят това нещо. Или поне леко да се приближава. Иначе всички сме виждали такива дизастъри.
Тая тема ми е била интересна и като се е отдавало винаги съм подхвърлял въпроси от подобно естество пред приятели. Просто съм чеквал наум социалния им статус, интелект, ниво на технически познания, а също и да кажем дали са с наднормено тегло.
Какво мислят примерно за "най- елементарни" неща от подобен тип като: "светлина- мрак" (ако някой е гледал един стар филм със Сталоун и Уесли Снайпс ако не се лъжа, ще се сети за какво говоря
), "пусни ми музика", "спри климатика, че ми е топло", "затъмни прозорците" и подобни.
И склонни да се разделят с някой лев за такива неща май има- във всеки е остнало по някое малко дете обичащо играчките, за да се изфука пред приятели/ките или защото е дебела мазна свиня и го мързи
Само вижте колко клипове има в youtybe на разни апове за телефони които ти отварят гаражната врата. И коментарите "искам и аз такова" не са малко.
Лошото в нашия случай (не говоря за някоя голяма корпорация) тук е че се изискват технически познания в много широк аспект- като се поне от прогамиране, та чак до механика. Или пък ресурси (пари, време, ръководни способности) за създаването на екип (което обаче ама въобще не е гаранция за успех)
Ако пък вземем някакъв иновативен продукт или технология (примерно фейсбук), винаги има опасност конкуренцията която ще тръгне подире ти да те смаже. Особено ако се превърне в нещо широко използвано и желано. Тоест ще трябва да водиш непрестанна борба да се задържиш на върха.
Примерно Atari, които на времето са опрделяли правилата в гейм индустрията, накрая така безславно фалират смачкани от конкуренцията, та чак да ти стане жално
Ех, за да не се отчайваме разбира се има и изключения, ето един интересен пример: w ww.random.org/history/ . Но пак опираме до техническите познания.
За това се надявам някой ден (пожелавам го и на всички вас) да ме осени е те тая златна формула.
С минимални услилия, реализираш бърза печалба, като идеята е приложима само веднъж, след което става неужна.
Емблематичния пример? - "милион далар хоум пейдж" за който със сигурност повечето тук знаете. Човекът е реализирал над милион долара за някоко месеца (последния пиксел е продаден на търг в ибей за 33000 долара доколкото помня) с нещо което 95% от посетителите в този форум ще се спрвят. Ама се сетил първи мискинина. Нататък всички подобни проекти (даже съм попадал и на бг вариант) са обречени на неуспех предварително, тъй като идеята на копията се обезсмисля.
Коментара ми няма конкретна идейна насоченост, по скоро е с надъхваща цел. Успех на всички !