Бърз Брейн-Сторминг или Следващата Идея за Милионите.

От: Бърз Брейн-Сторминг или Следващата Идея за Милионите.

Наистина много интересна тема. Позволете ми обаче да се насоча още по-далеч. Към нещо граничещо засега с фантастиката. Направата на телепорт за физически предмети. Аз си го представям по следния начин. В една машина се слага предмета, той се сканира и анализира. Пресъздава се математически модел на всяки атом в него и на всеки параметър. Разбира се ще бъде нужна изключително много информация, както и мощни процесори (ако тогава още работим с такива неща).
В текущата машина предмета се унищожава, а на другия край на света се пресъздава от анализираният модел :). Знам, че е фантастика, но също така съм сигурен, че рано или късно ще е реалност.

От: Бърз Брейн-Сторминг или Следващата Идея за Милионите.

Идеята е добра, на същия принцип би работело и това, да може предметите да се движат със скороста на светлината. Даже телепорта е много по еволюирал начин за придвижване на материата. За да може това да е реалност (предвижването със скоростта на светлината), на лице трябва да е материята да може да се превърне в енергия, защото никоя материя не би издържала на тази скорост. Преди няколко години откриха и скорост по-бърза от тази на светлината в нашата вселена. Това са йоните предхождащи лъча светлина. Те рално предхождали самата светлина, което ги класира на място №1, за най-бърза скорост. Но идеята пак е същата - не трябва това да е материа, защото всяка материя, съставено от повече от няколко молекули би се разпаднала най-малкото от топлината, която ще достигне, ако се движи с тази скорост.

Телепорта има много положителни черти, но най-лощата е, че при "съставянето" на материата / предмета / организма е мнгоо вероятно да се претърпи грешка, което ше доведе и до неправилното прехвърляне на данни и от там до неизпълнение на процеса. Всички сме го забелязвали примерно при изпращане на мейл, когато някой сървър или софтуер не успее да сработи - не се получава мейл, излита в нищото, връща ти грешка и т.н., което при жив организъм си е просто смърт. Но ако тази технология някога просъществува, едно ще е сигурно - няма да се изчислява вече в светлинни години разстоянията между планети, галактики, звезди и т.н.

След не много проучвания учените стигнаха до т.нар. космически телепорт, който за мен лично си е чисти самоубиство. Те са на мнение, че най-бързия начин за продвижване на е даже с въпросните йони, предхождащи светлиния лъч, а чрез черни дупки. Как ли? Много просто, пространството и съответно времето, като физични единици не били такива каквито за в действителния свят ако си около или в черна дупка. Демек, ако между т.А и т.Б има черна дупка, то времето и пространството е толкова изкривено, че там разтоянията между 2 съседни галактики били все едно на има няма 1-2 мин. една от друга. Интересно, но всеки учен копае в дадена насока, за да постигне желания ефект - пробив в технологиите. И е разбораемо.

За това телепорта може да е реалност, но е факт, че много векове ще бъде мислено и усъвършенствано докато не започне да помага на човечеството. Което го класира директно за графата - идея за милиарди. :)

Горе