Гледай онлайн В същото време, безплатно и без реклами в HD качество! Документалният филм на Нанфу Уанг проследява зараждането и разпространението на новия
vsi4kifilmi.com
Много интересен филм за Ковид. Направен е от журналисти, които уж не са подкупни и са отразили ситуацията в Китай.
За тези, които гледат филма искам да отговорят защо при първите заразени в щатите казват, че протича като грип като мисля, че вече са имали данни от Китай ?
Защо като имаше данни от Китай и други държави Европа не затвори границите или да даде препоръки за маски още в началото ? Защо затвориха границите след като вече имаше много болни и вече е късно и няма смисъл ?
Авторката на филма не обича китайското правителство и от години се подвизава в Америка. Има и други 2 филма дето също са така леко анти-китайски, както и този.
Мен много не ме притесняват първоначалните реакции. Дали било като грип, дали било като чума... считам за нормално при нова непозната заплаха човек да се притеснява или точно обратното - да се съмнява. Тая идея, че някое правителство е трябвало да действа правилно и да спаси човечеството е доста холивудска. Реалността е по-различна от филмите (ние затова гледаме нереалистични филми, за да се разтоварим от реалността).
Във филма има кадри как в рамките на 4 дни разни хора влизат в поликлиника, близо до пазара от където уж е тръгнала работата. На мен ми изглежда, че са чули слуха и параноически бързат да се прегледат. Едно момиче даже напусна посрамена. Във филма също се казва така:
Ако приемем положителната проба за вярна, значи повечето са били отрицателни, леко понастинали и повечко уплашени.
На мен ми е по-интересно как чак на 20 Януари са съобщили по-официално на обществото за вирОса...
... а в Америка вече са били готови с PCR теста дори преди това. Няколко пъти съм показвал
тази статия от 16 Януари, в която се казва че Christian Drosten и неговия екип вече са разработили теста, което значи че трябва да са го почнали още по-рано, докато в Китай се чудят какво се случва.
Друго странно от видеото (на 1:16:30), дето един гробар казва как правил по 10 курса на ден да докарва по 10 тела, и така били кремирали между 10,000 и 20,000 тела. Добре де, на ден по 100 тела, трябват ти 100 дни или повече от 3 месеца да докараш 10,000. Дори това да е казано в края на Март... не знам, странно ми е. Поне да беше казал, че е докарвал и по над 200 тела на ден.