М/у другото, малко пресен опит да споделя, за да не си живеем само във вакуума на нашата държава.
Вчера се върнах от Венеция и мога да ви кажа, че и там е пълно с хипохондрици, както и тук. Но и там повечето хора изобщо не се интересуват от тоя вирус. Без маски, пълно мазало от хора навсякъде, абсолютно невъзможно е да се опазиш или да опазиш някого, понеже дистанция просто няма. Аз кашлям защото пуша и си имам хронична кашлица, и на няколко пъти някакви хора ме гледаха много на кръв, силно притеснени да не ги ковидясам. Такива наказателни погледни, укорителни. Някакви други пък си вдигаха маските, сложени под носа, като се изкашлям. Но масово никой не го интересува нищо и на всички им е толкова писнало, че направо не искат и да чуват за маски и вируси.
@dimitur7 и как ще глобиш заведението затова, че някой му е показал, примерно, фалшив сертификат, който после не е посмял да покаже на проверяващите? Абсолютно съм убеден, че ако сега отида в който и да е от ресторантите, които посещавам често, ще бъда посрещнат както винаги и никой няма да посмее изобщо да ми спомене да му показвам сертификат. Не мисля да вечерям навън днеска, ама от любопитство може и да го направя, и съм убеден че където ме познават няма да ми гъкнат изобщо.