Трябва да е свободен избора, ама се правят всякакви врътки, което със сигурност намирисва на нещо гнило. Наливат се маса пари за реклама на ваксини, принуждават известни личност да приканват към ваксиниране, въвеждат се някакви измислени сертификати, пак с цел ваксинация. От това ако не ви светва лампичката не знам още какво трябва да стане. Може и скоро да пуснат ваксини в Кауфланд на промоция, че тогава бая баби кълват...
Абе аз когато съм вземал по-сериозно отношение във форумни спорове са ми са се дразнили от двете барикади, защото не заемам страна и част от спорещите виждат само нещата с които не съм съгласен. И понякога се чудя дали наистина не разбират очевидни неща или го карат на инат и на комплекси. Това е неблагодарно отношение, говори ми за мегаломания този незнайко и той ли ще ми става фенка... Значи зорлан се бутат да ми вървят подир гъза да ми четат мненията и после аз съм им виновен. Значи той, а и много други не се интересуват наистина от темата. А да се плюнчат.
Разбира се, че опитват принуда по различни начини, това е толкова ясно и не е от вчера. Но с това изобщо не казвам, че заразата не е опасна - дори напротив. То всичко това има нещо общо и с приказката за дистанционното и тв каналите. Като били малоумни всички канали защо не изхвърлиш дистанционното и телевизора.
Т.е. на част от хората ще им се създават неудобства в ежедневието ако не се ваксинират. Някой сигурно ще си загубят работата. Въобще ще има дискомфорт. От другата страна е какви
перманентни рискове поемаш ако се ваксинираш.
Само, че ми се струва, че се увеличава процента на хората на които наистина започва да им дотяга и може и да са слонни да посрещнат неудобства и проблеми за да се защитят. И не само да се защитят но и да контраатакуват.
А конкретно медицинската тематика, кой пък тук може да каже нещо неоспоримо, че и да претендира за категоричност.
Сякаш всеки си мисли, че цялата работа е точно определено нещо. Пример давам - за някои е социален експеримент. Ами повече е. Тези, които имат лостовете и властта доколкото ги знам що за стока са никога не правят нещо само с една единствена цел. Може да имат основна, генерална цел, но покрай нея търсят и още множество ефекти.
Това прераства в обществена война и отново се ползва добре отработената схема да се противопоставят различни групи от хора.
Колко пъти да го напиша? Трябва да го напиша в абсолютно конкретен текст, да го осветя с неони, да помоля "моля ти се, вникни в смисъла на думите, може да е за твое добро"? Човек си поема рисковете каквото и решение да вземе.