Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Стана ясно, че "наш човек" е само на приказки, та реших доволно да се самопочерпя на изпроводяк:)
Чей пак да натъртим да не се обърка некой: мразим Боко. Другите, дето не "властували" още, ги обичаме, ма чай да видим как смятат да запазят обичта ни:

https:// glasove .com/categories/novini/news/kiril-petkov-vaksinatsiyata-shche-e-prioritet-1-na-novoto-pravitelstvo

"Ваксинацията ще е приоритет №1 на Кирил Петков, ако стане премиер."

"Слабата ваксинация на населението в България бе представена ОТ РЕДИЦА МЕЖДУНАРОДНИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ като пречка за възстановяването на икономиката ни в условията на ковид-пандемия, за разлика от други държави в Европа. Участниците в преговорите днес се обединиха около мнението, че САМО при достатъчно висок процент на имунизация няма да се налагат ограничителни мерки за редица бизнеси при всяка нова вълна на заразяване."

Няма неразбрали, нали? Неразбрали "само" при какви условия ще могат да живнат, при....всяка нова вълна. :):) Тя тая последната мина и с добра здравна система ще стане работата. До следващата вълна:)

"Смятам лично да се заема с тази тема", заяви Петков, който е най-вероятният министър-председател на новата власт. Според него ниското доверие и притесненията на хората за съпътстващи заболявания е причина за нежеланието за имунизация. За целта се предвижда мащабна ваксинационна кампания. Петков ще събере експерти от всички области на медицината, които да консултират хората дали техните придружаващи заболявания позволяват ваксинацията срещу коронавирус. Кирил Петков подчерта, че ваксинирането трябва да се извършва по демократичен начин, по личен, но информиран избор."

-Много финансово и икономическо било бе, не беше ли медицинско?:):):)

-А как ли ще повишат ниското доверие и ще успокоят притесненията на хората? :):) Дали няма да разрешат демократично въпроса с "понижаващите доверието"? Някои, които много пискат, илиии...пишат?;):)
Дали можем да прочете кои са сочени за понижаващи доверието според междун. финансови и други институции?
Но тук има и такива, които още отначало някак предвидливо "повишаваха доверието" и сочеха обвинително "понижаващите го", помните ли шеговитите ми закачки?:) Сеш' ли се накъде духа вятъра? А сеш' ли се дали отпреди не ги духал?
Сега шеговито и несериозно ли е?:) $МньеНужно$ като разправяше, че проблема бил, че не се вакша народа, а много лае "на въпреки", му се смеехме:)

-И каква ли ще е тая "мащабна ваксинационна кампания"?

--Но, спокойно - всичко ще се извърши "по демократичен начин, по личен, НО ИНФОРМИРАН избор";):)
Ами ако информираният личен избор е взет след информираност с невярна информация? Затова трябва да се повиши ниското доверие, чрез успокояване на притесненията на хората с добра информираност, нале?:)

"Също както „образованието“, in-form-ирането цели да приспособи читателя, слушателя или зрителя към даден мироглед или да го оформи в образ, желан от източника на информацията."

И демократично, с демократичен сертификат?:)
============================

Имам недобра за мнозина консп. прогноза:
1. Сертификатъ може да бъде фалшифициран
2. Нали се сещаме, че, се знаеше, че ще може? Но беше въведен така:)
3. Айде сега: как може да разрешат този голям проблем, който предполага голям риск от предаване на вирошо, застрашавайки обществ. здраве и самия човеш. живот?
4. Айде сега: как 3. ще се разреши при нарастнало ниво на опасност за обществ. здраве и живот, и нарастнали смъ. случаи?
5. Кажете и - на база това в отминалите 2 години - как би могло се стигнало до такова повишаване?
6. А до риъли такова?

И всички пътища водят натам, където разумния дебат дори в главите на умни и търсещи хора, обикновено приключва.

(От своя страна, след края на поста, и аз приключвам участието си тук, с вярата, че това ще облекчи темата, а и ще повлияе благотворно на завръщането на дебата в разбираеми, разумни, научно базирани рамки. Но ще наминавам да почета, да сложа лайкове, а може чат-пат и някой майтап да напиша. (До 4-5 реда) :)
----------------------------------------------------------------------------------------------

И малко +инфо от статията, за разкош. Но темите са отделни само в нечии глави, иначе не:

"Участниците в разговора се обединиха около визията за развиване на икономика с висока добавена стойност чрез стимулиране и държавна подкрепа на ИНОВАЦИИТЕ, МОДЕРНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ и "зелените" производства, а също и реформиране на администрацията. На първо място обаче се поставя нулевата толерантност към корупцията във всички сфери."

- В какво ли ще се изрази "нулевата толерантност към корупцията във всички сфери" в контекста на изпълнението на местна почва на глобални задължени при това "развиване на икономика с висока добавена стойност чрез стимулиране и държавна подкрепа на иновациите, модерните технологии и "зелените" производства". А в контекста на спешната нужда от вакшитация, подходът към несертифицираните..? Една повишена стриктност в изпълнение на спасителните за нас международни ангажименти? :)

"Прието бе предложението на ПП Министерството на икономиката да се трансформира в Министерство на икономиката И ИНОВАЦИИТЕ, което да управлява координирано дейността на ББР, Фонда за иновации, Фонда на фондовете, Европейските фондове за конкурентоспособност и Българската агенция за експортно застраховане в една обща стратегия С ФОКУС ВЪРХУ НОВОСТАРТИРАЩИ ИНОВАТИВНИ КОМПАНИИ."

Коментарът ми: :)

Многообещаващи слова за възстановяване и подкрепа на бизнеса. А какъв бизнес и какви условия, вкл. във взаимоотношенията си с клиенти и работници, трябва да изпълни бизнеса, за получи заявената подкрепа, в контекста на "Слабата ваксинация на населението в България бе представена от редица международни финансови институции като пречка за възстановяването на икономиката ни"?;):)
Пожелавам на бизнесмените думите на Кирил да се реализират, и успех.
--------------------------------------------------------------------------------

Остават едни съвсем незначителни въпроси от сферата на предположенията, от типа на "накъде отива това в по-дългосрочен план", които ще ида да споделя другаде.

А мен не ме мислете, аз съм се уговорил с дядо Клаус, който вика:
"Надявам се, че мога да направя своята роля в промяната на разказа около AI, като помогна да се разсее убеждението, че неща като STEM, компютърни науки и сигурност на данните ще засенчат всички други набори от умения. Да, тези неща са важни и винаги ще бъдат, но дясното мислене, креативността и трансцендентните идеи са това, което движи промяната.":):)

Гледайте си компютрите, аз съм бил твърде трансцедентален и ме искат към тия вторите. Само да си взема сертификата и заминавам за:
Вий нямате кода за достъп, затва - е глейте кво става:
А?:) Дали е добре?;)

Искрено ваш: етерИум
..Опа, не съм свикнал с новото име. Искрено ваш: 5D : 92 : 1F : D6 : 2F : 0E
„Не мога да се свържа. Моля, проверете инсталациите за това устройство и опитайте отново.“
Ъ! Да бе: 4E : FA : D7 : 20 : EF : 49.. "Добре дошле!"

Ай, чао тогава :):):)
Големи анализи даже не съм ги изчел, но днеска казаха, че Кирил и другите казали ваксинацията няма да е задължителна
 
Значи, когато загинаха няколко човека вчера в онзи дом е ден на траур, когато се разбие самолет веднъж на няколко години със 100 пътника е трагедия, но когато всеки ден умират над 100 души от Ковид е нищо нали така ? Когато един самолет, кола или по друг начин пострадат 100 човека има инспекции, проверки, започват ремонти за милиарди долари, но когато умират на 100 души на ден от Ковид решават, че няма нужда от лекарства и други неща ? Когато стане катастрофа или друг инцидент е ден на траур и всички реагират с тъжни емотиконки и колко много са тъжни какви коментари, но когато умират над 100 души на ден от Ковид там има само смеещи се и супер малоумни коментари.
Сега ми кажете, че тия хора (предимно антиваксъри) са нормални ? Да, точно така предимно такива коментари дето не вярват в Ковид и мислят, че ги лъжат в статистиката предимно са антиваксъри. Има и хора, които разбират, че това е истина и е трагедия, но просто не искат да се ваксинират и там е малко по-друго, но повечето "антиваксъри" не вярват в Ковид, статистиката била измама за тях, реагират със смеещи се, пишат глупави коментари, но когато от инцидент починат еднократно 100 човека започват да реагират с тъжни
Затова мога да кажа, че това е доказателство за обществото ни (като по-голямата част са "антиваксъри") е неадекватно.
 
Ами и аз нямам, ама като вдигате врява по цял ден в темата, и се чудите каква статия да споделите, че да защити идеите да не се ваксинират хората, дразнещо е, когато хора неразбиращи от материята, обясняват как всички доктори и учени са в схемата и не разбират, пък Мангъра само той знае всичко.

Както казах не чета мненията, поне не съм ги чел от сигурно 100 страници, ти не си ми направил особено впечатление, но виж либертарианеца, какви ги блещи когато влезе.

Не четеш мнения, а изкаваш такива и то спрямо авторите им.. Тва е като да прочетеш заглавието на неква книга и да кажеш, че е тъпа като потвърдиш мнението си, че някой друг също ти е казал, че е тъпа.

Последните 50 страници са писания на хора дето темата по некъв страннен начин им пречи, хем не искат да пишат в нея, ама ако може и другите да не пишат в нея.
 
Реално за последните 2 години няма доказателство дали хората са починали от Ковид. Освен ненадеждните тестове.
Ти да си чувал за симптоми ? Като не разбирай не се обаждай ! Точно за такива като теб съм писал по-горе с извинение, но прекалявате.
Има случаи, в които 2 пациента с еднакво завишени изследвания, но единия е без симптоми и му казват няма ти нищо може да се прибираш, а на другия според симптомите му се поставя диагноза. Когато отидеш на един лекар без нито един тест или изследване може да разбере дали имаш и приблизително какъв проблем. Случайно тези хора дето лежат там освен теста имат пневмония, имат типична Ковид ренгенова снимка имат определени завишени кръвни показатели, които няма смисъл да ти казвам, защото не разбираш.
Според теб, ако човек има положителен тест, матово стъкло, после има завишен D-dimer, което се наблюдава при Ковид (другите няма да ги казвам, защото не ги знаеш какво означават) след това развие тежък остър респираторен синдром и започне да пада сатурацията е от диабета на човека или от инсулта ли му ?
 
Ти да си чувал за симптоми ? Като не разбирай не се обаждай !
Нещо се напрегна гледам?

Човек умира от инсулт, диабед, сърдечна недостатъчност обаче въз основа на съмнителен тест 10-12 дни преди това се води ковид смърт.
По едно време те мислех за нормален, но човек ти си тотално изпляскъл. Писането на научни факти и твърдения не те прави разбирач по дадена тема надявам се си наясно.

Лекарите хал хабер си нямат какво се случва. В България лекарите диагностици се броят на пръстите на едната ръка. Всички останали съставят диагноза според предписания в компютрите им.

Осъзнайте се малко. Ако искате си слагайте ваксини не виждам защо трябва да истерясвате. Смятм, че Нова съвсем точно ви е напипал проблема. И винаги остава моята теза за платения тролинг която видимо е все по актуална.
 
Димитре, скърбим за починалите С ковид, огромният процент от които бяха убити чрез "лечението", а не от вируса. Скърбим... Те не са единствените починали днес, нали знаеш? Или другите не заслужават дори да бъдат споменавани?
 
Димитре, скърбим за починалите С ковид, огромният процент от които бяха убити чрез "лечението", а не от вируса. Скърбим... Те не са единствените починали днес, нали знаеш? Или другите не заслужават дори да бъдат споменавани?
Аз не виждам скърбене за починалите от Ковид. Ако някой скърбеше например щеше да си сложи маска като има възрастни покрай него и да спазва дистанция, а не да ги заразява... а после от какво са убити няма значение. Факт е, че ако не се бяха заразили и бяха зле нямаше да попадат там. Другото - сега всички искат ремонт на пътищата за милиарди левове, но за лекарства нямаше и милион, но някоя медия, обществото искаха ли лекарства - НЕ !. Сега започват инспекции, проверки на пътища и всички го искат, а ...
 
Страшна логика Крумов. То и от СПИН не се умира директно, значи не съществува. И да бе пич, ГРИП ще да ги мори така.
 
Димитре, скърбим за починалите С ковид, огромният процент от които бяха убити чрез "лечението", а не от вируса. Скърбим... Те не са единствените починали днес, нали знаеш? Или другите не заслужават дори да бъдат споменавани?
Тия май си мислят, че ние не сме просто една шепа отделни индивиди, а сме цялото българско не-вакснато население. Не могат да разберат, че всеки един индивид от тая държава си има собствена кратуна на главата и с нея взима решенията за себе си. Които са страхливи, решение за тях има - нека се боцнат и да се чувстват напълно защитени. Които не ги е страх - защо по дяволите да го правят???

Сега не е както миналата година преди да се появят магическите отвари. Тогава можехте да мрънкате, че ние ви заразяваме. Но това е в миналото, свърши, няма го вече. Сега имате магически отвари, записвате си час, запретвате ръкава и сте готови - защитени като Iron Man. В свърталище на 100 кашлящи и сополиви ковидясани да ви пуснат, ще излезете здрави и лъскави като Капитан Планета. И пак мрънкате като недоклатени лелки, че и раздавате определения кой какъв бил и в какво не трябвало да вярва. Крайно време е за час при психолога.
 
Нещо се напрегна гледам?

Човек умира от инсулт, диабед, сърдечна недостатъчност обаче въз основа на съмнителен тест 10-12 дни преди това се води ковид смърт.
По едно време те мислех за нормален, но човек ти си тотално изпляскъл. Писането на научни факти и твърдения не те прави разбирач по дадена тема надявам се си наясно.

Лекарите хал хабер си нямат какво се случва. В България лекарите диагностици се броят на пръстите на едната ръка. Всички останали съставят диагноза според предписания в компютрите им.

Осъзнайте се малко. Ако искате си слагайте ваксини не виждам защо трябва да истерясвате. Смятм, че Нова съвсем точно ви е напипал проблема. И винаги остава моята теза за платения тролинг която видимо е все по актуална.
Не, ти не си нормален, а не аз.
От 200 човека дори и 100 да са починали от други неща и заради теста да са ги писали Ковид, то остават още 100 човека НА ДЕН, но няма траур няма нищо, а при една катастрофа, която става веднъж годиншно имаше траур, всички скърбят и т.н
И аз скърбя за катастрофите, но .. логиката на българина нещо куца
 
Тия май си мислят, че ние не сме просто една шепа отделни индивиди, а сме цялото българско не-вакснато население. Не могат да разберат, че всеки един индивид от тая държава си има собствена кратуна на главата и с нея взима решенията за себе си. Които са страхливи, решение за тях има - нека се боцнат и да се чувстват напълно защитени. Които не ги е страх - защо по дяволите да го правят???

Сега не е както миналата година преди да се появят магическите отвари. Тогава можехте да мрънкате, че ние ви заразяваме. Но това е в миналото, свърши, няма го вече. Сега имате магически отвари, записвате си час, запретвате ръкава и сте готови - защитени като Iron Man. В свърталище на 100 кашлящи и сополиви ковидясани да ви пуснат, ще излезете здрави и лъскави като Капитан Планета. И пак мрънкате като недоклатени лелки, че и раздавате определения кой какъв бил и в какво не трябвало да вярва. Крайно време е за час при психолога.

Все ми е тая, не ходим с тениски ПРО ВАКСЪР. Хората се ваксинират , като че ли не е нищо, и деня минава, и живота продължава. Виж, Карените като вас, пищят от 1 година как ще ви убиват, чипират, тровят, промиват мозъка - никой не ви е длъжен.
 
Страшна логика Крумов. То и от СПИН не се умира директно, значи не съществува. И да бе пич, ГРИП ще да ги мори така.
Не, когато имаш автоимунно заболяване и починеш от бъбречна криза всъщност не си починал заради автоимунното заболяване и то няма нищо общо по логиката на тоя експерт.. само че не знае, че точно при автоимунните заболявания се засягат бъбреците (пример) и др И точно при ковид се получава цитокинова буря, ако някой знае какво е точно и тогава се получават същите неща..
Айде да кажем, че е завишена бройката - да не са 200 починали, да са 100 както казах - пак няма траур, няма мерки, хората се хилят и пишат глупости, а когато от инцидент загинат 100 души ВЕДНЪЖ годишно е тъжно за тях.
 
Не, когато имаш автоимунно заболяване и починеш от бъбречна криза всъщност не си починал заради автоимунното заболяване и то няма нищо общо по логиката на тоя експерт.. само че не знае, че точно при автоимунните заболявания се засягат бъбреците и това е причината.

Не знам за какви бъбреци говориш. Ковида не е да те уморява след 1 година - обикновенно влизаш в болница, по някое време сатурацията ти пада от рода на кислород в кръвта 80 ~ , , и те слагат на кислород. Тея хора в интензивните на апарати, не са ги сложили ей така за да пълнят леглата.
 
Не знам за какви бъбреци говориш. Ковида не е да те уморява след 1 година - обикновенно влизаш в болница, по някое време сатурацията ти пада от рода на кислород в кръвта 80 ~ , , и те слагат на кислород. Тея хора в интензивните на апарати, не са ги сложили ей така за да пълнят леглата.
Не, той казва, че когато някой с Ковид в болницата почине от бъбреци или инсулт не може да е виновен Ковида...
Само, че ще го обясня така, когато стане автоимунна реакция + сгъстяване на кръвта и ако човека е имал инсулт може да почине пак от инсулт, само че ако не беше Ковида можеше да живее още и 10-20-30г. Така че това, че е имал друго заболяване не означава нищо. Да не би те да не трябва да живеят ? И добре да махнем тези починали от други неща да оставим само починалите от типичния ковид пак от 200 да махнем 100 човека остават другите 100. Само че 100 човека ВСЕКИ ДЕН от Ковид е нищо и се смеят, но 100 човека в инцидент ВЕДНЪЖ ГОДИШНО е трагедия и трябват спешни мерки.

ОСВЕН ТОВА В РЕГИСТЪРА СЕ ВПИСВАТ ПОЧИНАЛ ОТ КОВИД С БЪБРЕЧНО ИЛИ ЕДИ СИ КАКВО ЗАБОЛЯВАНЕ, НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е ПОЧИНАЛ ОТ БЪБРЕЧНО ИЛИ ДРУГО ЗАБОЛЯВАНЕ. ТОЙ МОЖЕ ДА ГО Е ИМАЛ И ДА Е ПОЧИНАЛ ОТ САТУРАЦИЯ И ОТ КОВИД !!!!!!!!!!!!!!!
Да се надявам, че с големи букви може пък да запомните нещо. Скоро мисля да започна и да ви правя видеоклипове за по-лесно разбиране на информацяита
 
Един загинал е трагедия, хиляди статистика... :)

Защо не жалиш за хилядите жертви на войната в Сирия или за милионите умиращи от глад деца в Африка?
 
Скоро мисля да започна и да ви правя видеоклипове за по-лесно разбиране на информацяита
Първо си оправи мозъка, че като те гледам дава на късо от доста време :D
 
Тия май си мислят, че ние не сме просто една шепа отделни индивиди, а сме цялото българско не-вакснато население. Не могат да разберат, че всеки един индивид от тая държава си има собствена кратуна на главата и с нея взима решенията за себе си. Които са страхливи, решение за тях има - нека се боцнат и да се чувстват напълно защитени. Които не ги е страх - защо по дяволите да го правят???

Сега не е както миналата година преди да се появят магическите отвари. Тогава можехте да мрънкате, че ние ви заразяваме. Но това е в миналото, свърши, няма го вече. Сега имате магически отвари, записвате си час, запретвате ръкава и сте готови - защитени като Iron Man. В свърталище на 100 кашлящи и сополиви ковидясани да ви пуснат, ще излезете здрави и лъскави като Капитан Планета. И пак мрънкате като недоклатени лелки, че и раздавате определения кой какъв бил и в какво не трябвало да вярва. Крайно време е за час при психолога.
Спокойно, и техния ред ще дойде. Когато им кажат "влизайте в газовите камери - така помагате на планетата", друга песен ще запеят. ;)
 
Един агинал е трагедия, хиляди статистика... :)

Защо не жалиш за хилядите жертви на войната в Сирия или за милионите умиращи от глад деца в Африка?
Жаля, винаги ми е било противно това нещо. Не съм богаташ, за да мога да отида до Африка и да ги нахраня. Не мога да спра и войната. Ако имах пари щях да отида. На разни фондации дето като им дам пари ще им купят храна не вярвам. Ако отиваш лично ми се обади ще ди там колкото мога
 

Горе