Стана ясно, че "наш човек" е само на приказки, та
реших доволно да се самопочерпя на изпроводяк
Чей пак
да натъртим да не се обърка некой: мразим Боко. Другите, дето не "властували" още, ги обичаме, ма чай да видим как смятат да запазят обичта ни:
https:// glasove .com/categories/novini/news/kiril-petkov-vaksinatsiyata-shche-e-prioritet-1-na-novoto-pravitelstvo
"Ваксинацията ще е приоритет №1 на Кирил Петков, ако стане премиер."
"
Слабата ваксинация на населението в България бе представена ОТ РЕДИЦА МЕЖДУНАРОДНИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ като пречка за възстановяването на икономиката ни в условията на ковид-пандемия, за разлика от други държави в Европа. Участниците в преговорите днес
се обединиха около мнението, че САМО при достатъчно висок процент на имунизация няма да се налагат ограничителни мерки за редица бизнеси при всяка нова вълна на заразяване."
Няма неразбрали, нали? Неразбрали "само" при какви условия ще могат да живнат, при....
всяка нова вълна.
Тя тая последната мина и с добра здравна система ще стане работата. До следващата вълна
"Смятам лично да се заема с тази тема", заяви Петков, който е най-вероятният министър-председател на новата власт. Според него
ниското доверие и притесненията на хората за съпътстващи заболявания е причина за нежеланието за имунизация.
За целта се предвижда мащабна ваксинационна кампания. Петков ще събере експерти от всички области на медицината, които да консултират хората дали техните придружаващи заболявания позволяват ваксинацията срещу коронавирус. Кирил Петков
подчерта, че ваксинирането трябва да се извършва по демократичен начин, по личен, но информиран избор."
-Много финансово и икономическо било бе, не беше ли медицинско?
-А как ли ще повишат ниското доверие и ще успокоят притесненията на хората?
Дали няма да разрешат демократично въпроса с "понижаващите доверието"? Някои, които много пискат, илиии...пишат?
Дали можем да прочете кои са сочени за понижаващи доверието според междун. финансови и други институции?
Но тук има и такива, които още отначало някак предвидливо "повишаваха доверието" и сочеха обвинително "понижаващите го", помните ли шеговитите ми закачки?
Сеш' ли се накъде духа вятъра? А сеш' ли се дали отпреди не ги духал?
Сега шеговито и несериозно ли е?
$МньеНужно$ като разправяше, че проблема бил, че не се вакша народа, а много лае "на въпреки", му се смеехме
-И каква ли ще е тая "мащабна ваксинационна кампания"?
--Но, спокойно - всичко ще се извърши "по демократичен начин,
по личен, НО ИНФОРМИРАН избор"
Ами ако информираният личен избор е взет след информираност с невярна информация? Затова трябва да се повиши ниското доверие, чрез успокояване на притесненията на хората с добра информираност, нале?
"
Също както „образованието“, in-form-ирането цели да приспособи читателя, слушателя или зрителя към даден мироглед или да го оформи в образ, желан от източника на информацията."
И демократично, с демократичен сертификат?
============================
Имам недобра за мнозина консп. прогноза:
1. Сертификатъ може да бъде фалшифициран
2. Нали се сещаме, че, се знаеше, че ще може? Но беше въведен така
3. Айде сега: как може да разрешат този голям проблем, който предполага голям риск от предаване на вирошо, застрашавайки обществ. здраве и самия човеш. живот?
4. Айде сега: как 3. ще се разреши при нарастнало ниво на опасност за обществ. здраве и живот, и нарастнали смъ. случаи?
5. Кажете и - на база това в отминалите 2 години - как би могло се стигнало до такова повишаване?
6. А до риъли такова?
И всички пътища водят натам, където разумния дебат дори в главите на умни и търсещи хора, обикновено приключва.
(От своя страна, след края на поста, и аз приключвам участието си тук, с вярата, че това ще облекчи темата, а и ще повлияе благотворно на завръщането на дебата в разбираеми, разумни, научно базирани рамки. Но ще наминавам да почета, да сложа лайкове, а може чат-пат и някой майтап да напиша. (До 4-5 реда)
----------------------------------------------------------------------------------------------
И малко +инфо от статията, за разкош. Но темите са отделни само в нечии глави, иначе не:
"Участниците в разговора се обединиха около визията за развиване на икономика с висока добавена стойност чрез стимулиране и държавна подкрепа на ИНОВАЦИИТЕ, МОДЕРНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ и "зелените" производства, а също и реформиране на администрацията. На първо място обаче се поставя нулевата толерантност към корупцията във всички сфери."
- В какво ли ще се изрази "нулевата толерантност към корупцията във всички сфери" в контекста на изпълнението на местна почва на глобални задължени при това "развиване на икономика с висока добавена стойност чрез стимулиране и държавна подкрепа на иновациите, модерните технологии и "зелените" производства". А в контекста на спешната нужда от вакшитация, подходът към несертифицираните..? Една повишена стриктност в изпълнение на спасителните за нас международни ангажименти?
"Прието бе предложението на ПП Министерството на икономиката да се трансформира в Министерство на икономиката И ИНОВАЦИИТЕ, което да управлява координирано дейността на ББР, Фонда за иновации, Фонда на фондовете, Европейските фондове за конкурентоспособност и Българската агенция за експортно застраховане в една обща стратегия С ФОКУС ВЪРХУ НОВОСТАРТИРАЩИ ИНОВАТИВНИ КОМПАНИИ."
Коментарът ми:
Многообещаващи слова за възстановяване и подкрепа на бизнеса. А какъв бизнес и какви условия, вкл. във взаимоотношенията си с клиенти и работници, трябва да изпълни бизнеса, за получи заявената подкрепа, в контекста на "
Слабата ваксинация на населението в България бе представена от редица международни финансови институции като пречка за възстановяването на икономиката ни"?
Пожелавам на бизнесмените думите на Кирил да се реализират, и успех.
--------------------------------------------------------------------------------
Остават едни съвсем незначителни въпроси от сферата на предположенията, от типа на "накъде отива това в по-дългосрочен план", които ще ида да споделя другаде.
А мен не ме мислете, аз съм се уговорил с дядо Клаус, който вика:
"Надявам се, че мога да направя своята роля в промяната на разказа около AI, като помогна да се разсее убеждението, че неща като STEM, компютърни науки и сигурност на данните ще засенчат всички други набори от умения. Да, тези неща са важни и винаги ще бъдат,
но дясното мислене, креативността и трансцендентните идеи са това, което движи промяната."
Гледайте си компютрите, аз съм бил твърде трансцедентален и ме искат към тия вторите. Само да си взема сертификата и заминавам за:
The largest billionaire bunker in the world
www.theoppidum.com
Вий нямате кода за достъп, затва - е глейте кво става:
www.dailystar.co.uk
А?
Дали е добре?
Искрено ваш: етерИум
..Опа, не съм свикнал с новото име. Искрено ваш: 5D : 92 : 1F : D6 : 2F : 0E
„Не мога да се свържа. Моля, проверете инсталациите за това устройство и опитайте отново.“
Ъ! Да бе: 4E : FA : D7 : 20 : EF : 49.. "Добре дошле!"
Ай, чао тогава