Извадки кратки:
Професор Иво, който плю на корем червените милионерчета, преди да ги прегърне, относно т.нар. "анти" и "провакси": "
Нито едната, нито другата група разполага с автентична информация и със компетентностите за да водат наистина дебат"
На баба ти фурката.
"
Аз категорично отказвам да влизам в подобен тип дискусия, защото смятам, че и единия, и другия условен лагер, не са компетентни. Не виждам що трябва да си губя времето. Нито една дискусия по нито един въпрос не е убедила никого в нищо."
Така категорично говореше и за партиите...преди да прегърне бесепетооо
Минутка по-рано:
"Водеща: Как ще обясните в контекста на това, което говорите,
това ожесточение м/у оформилите се, така, враждуващи и враждебни една на друга общности и човешки групи..Най-общо: ваксъри и антиваксъри, ваксинирани и неваксинирани..
ВЪПРЕКИ, ЧЕ това със антиваксърите - почти във всяко предаване го казвам - е голяма спекулация, и не е честно (ПРОФ. ИВО ПРЕЗ ВОДЕЩАТА ВМЪКВА: ТОЧНО ТАКА) така да се наричат (ПРОФ ИВО: ДА), хората, които са против принудителната и задължителната ваксинация...
НО, ъъ,
тая неспособност по някакъв начин да се чуят рационалните аргументи на едната и другата страна - ВСИЧКИ СА КРАЙНИ, ВСИЧКИ СА ФАНАТИЦИ... И също така, как бихте обяснили, ъъ, ОТСЪСТВИЕТО НА РАЗУУМ, НА ЛОГИКА, НА РАЗСЪДЪК, на обичайните причинно-следствени връзки отначалото на управлението на тая криза.
Проф. Иво: (Обяснява, в тон със зададеното от водещата, за падналото ниво на рационално мислене и властовия контрол в/у това)
----------------
Проф. заключение: "Първо бих казал, че
хората, които искат да се съпротивляват, първо би трябвало да инвестират в себе си в си и в собствената си възможност за рационално съждение и мислене.
На второ място
действително да прецеждат, доколкото тва е възможно, информацията, която получават.
На трето място, разбира се
да се обединяват, защото иначе ни избиват поединично образно казано. Да се обединяват
с други такива.
КАКТО ТЕ ИЗПОЛЗВАТ С/У НАС МРЕЖИТЕ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ, ТАКА И НИЕ МОЖЕМ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ПЪК ТВА СРЕДСТВО С/У ТЯХ.
Четвърто, разбира се,
на тая база, да се дават други алтернативни картини за света. Забележете
това е битка за картини за света, в който ние живеем. З
ащото интерпретацията на света зависи от нашето активно и резултатно социално действие."
Кво стАна, са обЪрках нещо?!?
Кои са тия НИЕ, дето можем
да се борим и да използваме ТЯХНАТА мрежа за манипулации с/у ТЯХ.
Кои са тия, които искали
да се съпротивляват? Кои са тия, дето
действително да прецеждат инфото, което получават?
А тия, дето да
дават алтернативни картини на света?
И тия, дето
да се обединяват, щото иначе
НИ избиват поединично (образно казано, де)?
А тия, с които несправедливо се спекулира като антиваксъри и не било честно, за което проф. Иво потвърди през водещата с "ТОЧНО ТАКА" и "ДА"?
ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, че "
Нито едната, нито другата група разполага с автентична информация и със компетентностите за да водат наистина дебат"
и
"единия, и другия условен лагер, не са компетентни.". Поради което проф. Иво:
"Не виждам що трябва да си губя времето.", щото
"Нито една дискусия по нито един въпрос не е убедила никого в нищо"
"Водеща: Багодаря Ви, Професор Христов.
Професор Христов (с усмивка): И аз."
Чудесен настолен плюшен професор (от скъп плюш) с навиваща се AI-пружинка.
Иван Ценов имаше един "Закон за скачените гащи", нещо от сорта "Когато паднат гащите на политиците - медиите им ги вдигат; когато медиите вдигнат гащите на политиците - техните падат"
-------------------------------------------------------
В заключение: подозирам, че тука, поради липса на консенсусна опорна точка, вече ше ми се разминат вдигнатите палци и сърца. (А някои дори ще скролнат, че е дълго.)
Така е редно, и аз съм много съгласен.
Разбира се, имам далеч по-сериозни и тънки, но важни аргументи с/у професора, относно началото на зародиша на Днес и властовите центрове, плановици и кадровици, кому принадлежи подставения "плановик" Атали, и т.н.. Но са в един дъъълъг отг. до ДефНюз - скука, байгън ше дойде, нема нужда, остава за "Личен архив".
Преди време бях чел и интересни факти от биографията на проф. Иво, ако зема да ги намеря и тех да раздуем, вечее... смръщени личица не ми мърдат. Нема нужда, нека бъде академична Светлина