Тук в темата е. От вчера е, потърси. Мисля, че беше споменато от partytime.
Така е имам няколко примера, като това е за 1 ваксинация, значи умножете по 2. В Англия е към 200 паунда, в Румъния 100 евро а в България между 50 и 150 лв в зависимост от мястото. Говорим за легално всичко с вписване на номера в системата и тнт. Колкото по-малък е града или населеното място толкова е по евтино по принцип.
В кръга на шегата да ме извиняват, ако трябва да спомена за София и кореняците там, то не им трябва на тях ваксина, те са си отровени по рождение
Не ме разбирайте погрешно, София не е изключение от другите столици по света на стандарт на живеене и качество на живот, спрямо държавата. В Лондон, Ню Йорк, Париж и тнт я има мизерията, не си мислете че е много чисто но чистят малко повече
. Фалирвал съм и съм живял и без пари в Лозенец в мухлясало мазе от обща баня и тоалетна в коридора до през всеки един квартал с различен финансов еквивалент в джоба. Както и в други столици по света. Ще бъда кратък, това е матрица, както столицата, така и Европа и света. Там се правят обороти и пари. Взима се физическата и психическата сила на хората. Или пример за заблудата на човек:
Човек от селото иска да живее в града,
Човек от града иска да живее в столицата,
Човек от столицата иска да живее по Европа или света
Човек искащ да живее по Европа или света се стреми към столиците им от финансова гледана точка.
Човек минал през всичко и осъзнал това, иска да се върне в българско село и да живее скромно и нормално.
Аз съм живял и в София и в Лондон и на много различни места, включително и в села около София или Лондон, но докато не излезеш от тези градове не Осъзнаваш заобикалящата те мизерия, в мисъл виждаш я в началото, като отидеш но после свикваш и казваш, като човека кореняк, ма каква мизерия, супер си е! Ако се питат всички, които живеят 10-30км извън околовръстното на София може би ще дадат по обективно мнение от хората живеещи там. И последна фаза е когато, след като си продал всичко, само за да си купиш нещо в столицата ти и твоите деца сте осъзнали грешката и плюете всичко и всички, опитвайки се да запазите илюзията на "ние столичаните сме това и това правим". Няма как да се съглася с това понеже както някой беше написал по горе, се познават от километри. Познавам потомствени столичани в различни столици и краища по света но те си приличат по това, че я няма тази злоба спрямо другите. Хората родени и отгледани с широк мироглед не са така късогледи. И обратното хората от провинцията го знаят и не се присмиват
НО осмиват такива хора, това в никакъв смисъл не е завист а реалност