Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Да друго си е хората, които нямат аргументи да обявяват опонентите за плоскоземци. Я ми намери един мой пост по темата 12345G и тогава се изказвай.
Кой пък на теб ти е казал нещо. Човек да не може да похвали мнения на опонентите си. Наистина нещо има там във вашия лагер. :)
 
По-късно през деня по ТВ: "Германия ще гласува въвеждане на задължителна вакса"... пак влизаме смело с "логическите" разсъждения...
Не забравяй и Гърция. Щом е дошло до Балканите, скоро следват и Румъния и после сме ние. Само без паника. :)
 
@AseasRoa , щом го играем, го играме. Аз няма какво да крия. ;)


- ВирОса - има ли го, няма ли го?
Да, има вирус. Не е кой знае какво. Не е нещо, което няма да преживеем. За жалост загубих близък, много мои познати минаха тежко, а моя роднина даде през тези 2 години поне 3-4 дежурства в такова отделение. Малко ще е глупаво, ако смятам, че няма такова нещо. ;)

- Медиите - всяват ли излишна паника или още може?
Да, всяват. Това е целта им, от това се хранят и всеки, който ми каже "така казаха по телевизията" му тегля игнор, и спирам да го слушам. И винаги може още. Да не говорим, че репортажите целят рейтинг, а не обективност, което сами може да преценим какъв бълвоч се излива от екрана.

- Локдауни и мерки - трябва ли да се забранява на хората да излизат или на бизнесите да работят, и до каква степен?
Не, не трябва. Това са мерки, целящи сриване на едно общество. Пълна глупост, която измислиха, защото са безсилни и безмозъчни. СЗО е абсолютно безполезна организация, която доказа това в последните 2-3 години. Не работят от това, което виждам и КПП-тата бяха върха на глупоста, която някога съм виждал като мярка. А да, виждал съм го във 2-рата част на Заразно зло, вируса да не напуска границите на града. ;)

- Маските - вършат ли работа, не вършат ли? Двойни, тройни, петорни трябват ли?
Вършат, но минимлна. И са абсолютна безсмислица в ситуацията, в която като се натъпчеш в метроро до теб се натиснат още 10 човека.

- Науката - какво е наука?
Науката са факти и доказани теории, които могат да се прилагат с цел бъдещо развитие на дадено общество. (Не знам идеята на този въпрост тук, но отговарям)

- Ваксините - старите и новите, нужни ли са и до каква степен?
Да, нужни са. В много случаи те помагат, когато организма не може сам да пребори или не минава лесно през някои болести. За здрави и уркепнали организми.

- Цензурата - нужна ли е и до каква степен?
Твърдо не. Не трябва да има никаква цензура за нищо, което е доказано и проверено. И твърдо да за информация, която е фейк.

- Боцването - трябва ли да е задължително и за кои групи хора?
Боцкането трябва да е пожелателно. И определени групи трябва да могат да имат възможност да се запознаят с рисковете, ако си сложат и ако не си гложат. Всички аспекти трябва да бъдат представени, за да се направи правилен избор. Да вкараш принудително някоя група не е опция, ако няма съгласие.

- Сертификати - трябва ли да ги има, и ако да - за кои групи от хора и до кога?
Пълна глупост, измислена от идиоти за идиоти. Благодарение на тях в момента страда бизнеса, както и хората. Как точно можеш да си огранизираш някакъв ивент някъде. Създават напрежение и определено това ще даде своя отпор.

- Отговорност - трябва ли фармацевтичните компании да носят отговорност за препаратите си или не?
Да, трябва. По-скоро трябва не ние да им искаме такава, а правителствата и огранизациите, които защитават интересите на населението. За жалост живеем в някакъв доста материален и подкупен свят, и нищо по веригата не е нормално. За жалост, ние се доверяваме както на науката и експертите, които седят зад тях, за да може да същестуваме. Не говорим само за ваксините тук, а за много препарати и лекарства.

- Загриженост - недостатъчно, достатъчно или прекалено достатъчно са загрижени държавите за народите си в тази ситуация?
Държарите са загрижени за едно - да имат работещи, прави и плащащи данъкоплатци, които си гледат като дойни крави. В този ред на мисли, би трябвало да имат някакъв интерес да е здрав народа, или поне тази част, която не товари социалния апарат на държавата. Никога няма да им пука така както ние искаме, както и на нас не ни пука за държавата. Мерките, на които сме свидетели не е защото ни цакат, а защото толкова си могат глупаците там. ;)

Казах ти, че ще се оцелим. Но защо човек, които е скептичен към ваксините, да не е скептичен и към другите хора? :)
@AseasRoa , момче, писах ли ти, че теста няма общо с това, за което спорим. Казвам ти "момче", защото знам, че си по-млад от мен и още ти кипи кръвта и си наежен като млад петел преди разплод.

Въпросите са ти извън всякаква логика, ако искаш да прецениш кой как мисли и защо попада от едната страна или от другата. Мисленето за дадени неща винаги е логично и почти еднакво при умните хора, но различната позиция се крие в това кой какво е преживял и на какво се е нагледал. Историята ни прави различни, и това кой каква събда има, и какво му се налага да преживява всеки ден. Разбираш ли за какво ви се дразня сега? Защото позицията ви е обременена единствено и само от това, което четете, споделяте правите и гледате около себе си, забравяйки, че околните правят същото, но различни неща им се случва, което малко измества гледната точка. Аз да ти го напиша, младолики. ;)
 
Около 75% от служители в CDC работят дистанционно, понеже не искат да се ваксинират. И що така?? :)

 
Не 15 объркани. Тва е CDC. Те са горе-долу колко обърканите българи бе? Кво да говорим...:)
Това беше процентът, за който сенаторът имал информация. Шефката на центъра отказа да даде точни данни, обаче така смешно се овъртоли в заучени мантри, че стана ясно каква е ситуацията.

Аз питам: бре тия лаборанти и писарушки в СДС-то не вЕрват ли в науката, бре? Тъмни балкански субекти, антиваксъри, дето ги е страх, че Бил Гейтс ще ги чипира с 5Г и ще им земе ДНК-то.
 
Около 75% от служители в CDC работят дистанционно, понеже не искат да се ваксинират. И що така?? :)

Забрави да постнеш продължението:


Погледнете и как си държи ръцете тая и какво прави с пръстите.
Наскоро гледах някакъв профайлър даваше пример точно с тоя жест, че било сигурен признак че човекът се чуди как да излъже... остава да се сетя как да намеря въпросното видео.
 
Изключително зловещо! Дори си бакъпнах клипа, обзалагам се, че ще го изтрият. От 13-та мин. е интересното.

 
На фашагите (демократите) даже и криптовалутите им пречат..


Диктатурата се задава.
 
Иване, сега сигурно някой пак ще ме обвини в конспироложство, но не е ли любопитно, че точно в страната (или поне считания за приемник на древна Елада) откъде може да се каже, че отдавна тръгна (по много линии) Европа-та, сега бяха първенци в стриктното налагане новонормалните мерки, които са може да се каже - началото на най-дръзкото реформаторство на Европата. (Някои му викат "края на старата Европа")

Не знам ти как го виждаш.
Aйде пак, тоя път пиши по бавно, убаво и внимателно!
На фашагите (демократите) даже и криптовалутите им пречат..
И на мене. До видеокарта не може да се добере човек от тъпото ви крипто! Поне да можеше да си пусна кафе с Биткойн, вече 12 години ги слушам тия глупости!
 
коментарът е изтрит впоследствие
 
Последно редактирано:
коментарът е изтрит впоследствие
 
Последно редактирано:
Прасков е наредено комуно-олигофренче за баламурници.
Напълно вярно, ама туй дето го приказва ако е вярно то отсега се чудя как да емигрирам в Русия. Там не ги водели в затвора докато кандисат на смъртоносния бъркоч.

Като ми пишеш да пиша по убаво, поне го напиши внимателно и убаво - "по-убаво", както е правилното, Иванушка
И двете са правилни. Ако искаш да те разбера го напиши разбираемо.
 

Горе