И най-лошото, че се развиват много гадни дисбиози/бактериози/патогенози, които понякога се лекуват с години, а често и въобще..
За съжаление тук хлебматсърите са 50% застрашени от това. Комп кибика и набиващата се с времето виртуална реалност са огромна предпоставка за това (не само от гледна точка сриване на имунитета и медузната физиология), защото когато излязат навън, в реалността, и виждат как нещата стоят по съвсем друг начин. Понякога разочарованието от факта е причина за стрес и както споменахме - много кофти последици от него.
Така е както казвате, минах през - стрептококи пневмония, стафилококи ауреус (златен стафилокок), стафилококи бета ли какви бяха те, ебщайн бар вирус, цитомегаловирус, херпес, та още не се знае какво ще излезе
Преди седмица си открих след болка в носа и гърлото тези ауреус и бета ..не бях излизал почти никъде т.е няма от къда се заразя от човек, не съм и настинал - това е от организма. Ебшайна пък той не е минавал.
Тези бактерии се изолират от носен и гърлен секрет, но не се знае още колко има в организма.
Разбирам и как мислят хората - и аз като изляза и гледам заведенията пълни - хора, смях, без маски, какъв ти коронавирус....
Обаче като видим от една друга гледна точка и нещата не стоят така - аз съм виждал и двете. Някой хора явно виждат само едната и затова така мислят. И пак казват Ковид не е някаква чума дето, който я види и пада, но все пак е доста тежък вирус и това, което виждам е ниска смътъност, но много големи последици след него. Може да видите от статистиката колко след ковид имат сърдечни, Гилен баре, Кавазаки и др подобни неща, които не са никак леки и при обикновените грипчета ги нямаше много.
Ваксините дали ще има странични ефекти - не знам и никой не може да каже. Моето лично мнение е, че ще има.
И още нещо всички казват, че е лек грип, а някой от тук дали го е карал ? И който го е карал, ако не е тайна - може ли да сподели с какво са го лекували, че мисля лекарите понякога лекуват грешно. При мен май беше така - изписаха ми Авирон (имуностимулант).