От: Взех кредит от една банка. Миналия месец един звънал в къщи и казал ,че ще ме съд
Изчетох търпеливо всички постове в цялата тема. Ще ви кажа един случай във връзка един човек който е приятел на мой приятел, т.е. трето лице. Познавах го лично чрез моя приятел. Случаят му беше следният:
Беше изтеглил кредит кредит 120 000 EUR от една банка, няма да казвам име, и още 130 000 EUR от друга банка за да започне строителен бизнес. Но беше в края на 2009 г. когато дойдоха ГРОБ на власт и строителния бизнес започна да върви надолу, то не само строителния, целия бизнес... както и да е. Двете банки му пращаха писма с предупреждения и т.н. Знаел е че няма как да върне този кредит, но не че не иска, а просто няма възможност, и направи следното: преди да го осъдят прехвърли апартамента и колата на брат си! Няколко месеца по късно получи писмо че е осъден, и няколко месеца след това ЧСИ-то отива да прави опис на имущество, но се оказва че вече той няма нищо на негово име. Прибиваваше през това време при родителите си. След това пратиха писмо че е осъден и от втората банка. И въпреки това човека си замина за чужбина в края на 2011 г. без никой да му направи проблем, и никакъв опит да го спрат. Разбира се в държава от ЕС замина, няма да споменавам име в коя държава, не е важно - важното е че няма закон който да спре длъжника да напусне държавата. Наскоро се беше обадил по GSM на моя приятел, и му казал че нямал никакво намерение да се връща в шибания помиярник наречен държава.
Случай с леля ми: беше длъжник на топлофикация София, но и откриха злокачествен тумор на черния дроб, и тя разбира се спря да плаща на топлофикация, но не че не иска и че е селска тарикатка, а защото е пенсионерка по болест, и всичките пари започна да ги дава за лекарства и лечения, въпреки че си е плащала осигуровките като поп всеки месец без пропуск. Все пак човешкия живот не струва 2000 лв. дето си ги искаше топлофикация нали така?! Разбира се че ще започне да ги дава тия пари за здраве и да си спаси живота! Имаше задължения към топлофикацията 500 лв. от както започна ходене по мъките и онкологични отделения, но там с наказателни лихви сумата станала 2000 лв. Някаква магия която топлофикация си знаят как става. Тия говеда наречени "лекари" изнудиха леля ми да плати 350 лв. за скенер, 1300 лв. за биопсия, и още 1500 лв. за самата операция да и извадят тумора, при положение че леля ми е осигурена! Парите ги взехме назаем за да спасим живота на леля ми, целият ни род беше около леля ми ( самотна жена е без семейство и деца ) тя даже самата ни казваше да внесем някой лев на топлофикация до като беше на легло, но нашите роднини казваха че нейния живот е по важен и изобщо да не мисли за тая топлофикация, а през това време си валяха писмата от топлофикацията, до като до като дойде писмото от ЧСИ. Е да, но както казах по горе човешкия живот е по важен от някаква си топлофикация и тия които стоят над нея станаха не милионери а милиардери, нали така?! Знаете ли какво стана после ? Леля ми нае адвокат след като се излекува, запозна я с правата и на ощетен гражданин който е бил онкологично болен, не е имал възможност да погасява дългове и.... леля ми спечели делото срещу тия "топли" измекяри! Стана им не топло а горещо! Спечели делото срещу тях, като си платиха и разходите по делото. Наплатиха и доста пари, няма да казвам сума, няма значение това.
Всички длъжници имат права, но не си ги знаят.
За ЧСИ, кредиторските ( узаконени лихвари ) и фирми за събиране на дълговете: това са бившите мутри които в началото на 90-те години когато се появиха работното им облекло беше спортен анцунг и маратонки, и подръчни инструменти - бухалки. Сега имат ново работно облекло - костюм с вратовръзка, сако, панталон и лачени обувки, и вместо бухалка - папки с документи. Купиха си дипломи за прависти и от "борци" ( така ги наричаха 90-те години ) станаха ЧСИ, а други си купиха дипломи за икономисти и станаха кредитори ( лихвари ).
И една подробност която не съм си я измислил аз, а са думи на адвокат: не съществува никакви фирми за събиране на дългове... просто не са регистрирани в търговския регистър.
Никога не теглете пари от "кредиторски фирми" - това са лихвари с недоказани доходи, това са перачи на пари. Навързани са с ЧСИ-тата като свински черва. По добре от банка, но там внимателно четете договорите.