Пълни с IT-та не знам да има, но всички села близо до северната тангентна се пълнят от няколко години вече. Сега започнаха и тези които за близо до магистралата София-Перник. Има няколко много приятни селца там, но в момента не се сещам имената. Неприятното е, че цените стават доста високи вече.
В провинцията е значително по-лесно, ако ти се пробва там, но не знам имена на села. В доста от тях има млади хора, които имат амбиция да направят нещо. В едно село там имам вила ("Млечево", близо до Севлиево и Габрово) и в момента се опитваме да го направим привлекателно - идеи за паркове, градинки, измрънкахме поправяне на улиците наскоро, по-чести маршрутки/автобуси. Опитваме се да изберем най-дейния за кмет, за да се случат още неща и по-бързо. Има 4-5 нови заселника за последните няколко години, което е супер. Ама само едно ИТ ако не броим мен. На такива места обаче няма да отидеш на готово и ще е хубаво, ако можеш да участваш активно във всичко. Но пък цените са много по-ниски, което е плюс.
За София аз съм се ориентирал към "Камбаните" над кв.Младост. Според мен това, заедно с остатъка от Бистрица, е топ мястото около София в момента и ще продължи да бъде много занапред. Цените обаче са високи, не е село, а вилна зона. Много от земите са идеални части на голям брой собственици и много трудно се преговаря, освен ако не си купуваш готова къща. Но Младост ти е на 5 минути, центъра е на 15 (при нормален сутрешен трафик), въздуха няма нищо общо с градския, шума и миризмите също.