От: Вицове
Лорд Джон закъснявал в клуба и решил да се обади на милейди, за да не се притеснява тя от неговото закъснение.
Позвънил у дома си и му отговорил икономът Монти. Провели следния разговор:
Сър Джон: Добър вечер, Монтли.
Монтли: Добър вечер, сър Джон.
Сър Джон: Би ли предупредил милейди, че ще закъснея в клуба, да не се притеснява.
Монтли: Разбира се, сър Джон! Но милейди се оттегли в покоите си, придружена от вас, преди повече от час.
Сър Джон: Сигурен ли си, Монтли?!
Монтли: Напълно, сър!
Сър Джон: Мога ли да те помоля да отидеш в кабинета ми, да вземеш пушката и да ме застреляш в покоите на милейди?
Монтли: Разбира се. Ще изчака ли сър на телефона или ще се обади по-късно?
Сър Джон: Ще изчакам.
Докато чакал сър Джон собственото си застрелване, чул един изстрел, а след известно време и още един. След малко и спокойният глас на иконома си.
Монтли: Готово, сър, застрелян сте!
Сър Джон: Благодаря, Монти, но чух в слушалката два изстрела и съм обезпокоен да не се е случило нещо на милейди.
Монтли: О, не, мога да обясня. Значи, влязох в спалнята на милейди, вие спяхте до нея и аз се прицелих във вас. Но точно преди да стрелям, вие се се събудихте и не ви уцелих. Тогава милорд, побегнахте по северното стълбище, а аз забързах след вас. И точно на входа на зимната градина ми попаднахте на прицел и ви застрелях, а вие паднахте по очи и умряхте.
Сър Джон: Чудесно, Монтли, доволен съм. Но едно нещо леко ме притеснява - ние нямаме зимна градина...
Монтли: Така ли?! А вие кой номер избирате?