От: Гръцко гладно нема
Не смятам да влизам в каквито и да е полемики, освен това проблеми с икономиката нямам, не съм икономист и нямам интерес към икономиката, като наука.
Коментирам всичко, което виждам, а виждам, че гърците произвеждат и то много повече от нас, работи им икономиката, освен това, точно преди седмица се върнах от почивка там и такива условия, каквито ми предлагат там вече 4 години на различни места никой не може да ми предложи тук.
Махаме природните дадености, като чиста морска вода, страхотно вкусна риба, която е прясна и тн, ами чисто човешките неща, като страхотно обслужване, организация на плажовете им, никой не те дърпа за паркинг, удобствата на плажа им са в пъти по-евтини от колкото в България, дори горивото им е на същите цени като тук, но далеч по-качествено.
Да не казвам че очевидно ти, като вещ икономист, не виждаш очевидната истина заради заемите, които получават и защо изпаднаха в тази криза, че парите, които получават, отиват за лихвите и главницата по стари заеми, тоест едно евро не влиза в икономиката им.
Освен това в България тръбят че видиш ли имали 700к държавни чиновника, а България "само" 150-200к...Но умишлено се изпуска факта, че там пристанищата са държавни, най-големият им телеком е държавен, производството на минерална вода, тоест минералните извори са държавни, и за това, като поръчаш нещо, водата ти е без пари, електроснабдяването е държавно, големите летища са държавни, да не изброявам още, че ние тука точно тези компании продадохме и за това сме на този хал.
И като се сметне колко човека работят в тези предприятия, се получава в пъти повече от нашата държавна администрация.
Освен това, тука им се присмиваме, че имат такива бонуси за хората, като това, че ако се грижи за цветя на балкона се отпускат до 150 евро на година, и още сума ти бонуси, и се присмиваме, защото тука сме свикнали да ни шиба държавата и не разбираме че там, правителството поущрява народа си, грижи се за него, а нас тука ни обират.
С това приключвам моето участие в темата.
Поздрави