Стига празни предположения. Това си е точно ъпдейт и е потвърден официално от много световни източници, които са имена, например: http://searchengineland.com/google-launches-update-targeting-webspam-in-search-results-119295. Точно ъпдейт си е, при това с конрекретна цел - премахване на уеб спама, а не преоптимизацията. Според тази статия ъпдейтът ще засегне около 3% от резултатите в световен мащаб. Информирайте се малко преди да стреляте в тъмното, има си официална информация по темата, при това, колкото искате. И като всеки ъпдейт ще размести резултатите за 1-2 седмици, няма нужда от сълзи и сополи, не се случва за пръв път, макар и да е доста мащабен този път, но е крайно време сателитките и мрежите от сайтове по 100+ на 1 IP адрес, наликнати помежду си с едни и същи анкор текстове по безумно нагъл начинда стоят закотвени на челни позиции. Скоро се надявам да порежат и кирилските домейни, които са направени с цел SEO от хора, които не могат да си оптимизират основните сайтове и купуват домейни на кило. Това време умря Тепърва ще става интересно!
На мен сателита ми е пред основният сайт.А сателита е на 5 дни.
Аз пък забелязвам точно обратното , сайта ми е на 4 години и последните дни по основните ключови думи много варираше , но все в топ 5. Сега е в топ 3 по много повече думи от когато и да е било, въпреки ,че сайта е наказах заради SMS Рекламите които бях пуснал.
Аз пък искам да направят така че да може да се съсредоточим в сайтовете си а не да събмитваме като замаяни или да ползваме тъпия ФБ или всякакви такива. Искам да си пиша статии, не да се занимавам с глупости.
Гугъл официално обяви чистка . Явно чистката е за качествените сайтове. Където и да гледам по топ местата на Google за дадени думички, само шитове. Но е така, няма съвършени алгоритми, както се казваше в една тема, ако няма как машина да замести човека, и това е едно много добро доказателство.
Явно като са удряли спама, са пропуснали доста голям брой от него, но за сметка на това качествените сайтове са го отнесли, защото това са "идентифицирали" като спам сайтове. Сега е време малко да си позакърпят издънката. Ако направят нещо обратно на това, което са направили като алгоритъм, може да имат по-голям успех, но реално се връщат в начална фаза. Ще трябва вече да засилим темите "Как да оптимизирам за Yahoo, Bing, AOL, ASK", и май ще сме на по-правилна посока от това да се правят някакви неясни опити за SEO за Google. Защото в такова се превърна. Искам да видя как им се продават книгите на тези гурута, които са писали за точно такъв тип оптимизация.
Къде ги видя тези специалисти? Повечето в темата само се оплакват, други предлагат идеи (+предположения) как да се оправим в ситуацията, а трети направо искат да зачеркнат Google.Страшни специалисти се изказвате тука, вече явно ги разбирате алгоритмите, чак се чудя как не работите в гугъл :lol:
Имаше един на уебмастер с осем годишен сайт посветен на борбата с наркоманиите - Сайт с идеална цел с линкове от сайтовете на почти всички известни клиники в УСА като тази на Харвардският университет и тн.
Та той вика - Браво Г. уби труда и надеждата за спасение на хиляди и извади резултати на спам сайтове с очевидни линк кампании.