Да, кажи го на пичовете от cPanel.
cPanel или там който ги държи не е публична компания.
Да, кажи го на пичовете от cPanel.
Не съм сигурен, че има някаква зависимост. Говорим за идването на нов собственик и налагането на различни политики. Сигурно и Twitter не е публична компания? Не разбирам колкото теб от инвестиционни практики по борсите, но в бранша гледам постоянно промени и не са единични случаите, в които дадена компания, независимо публична или не, сменя политиките си и някои методики на работа. Лесно може да се потвърди мнението ми и на локал пазара, а те са си на някой на БФБ. Питай ме дали качеството и цените на ЮнайтедНет не се промениха след като ги изкупи Булсатком. Нека не се опираме на теория. Казвам го като човек постоянно наблюдаващ дистрибутори, партньори, доставчици на външни услуги. Въпросът е не дали ще има някакви промени след закупуването на дадена компания или сливането й с друга, а дали ще е за добро или за лошо. Мисля, че и хората около мен ще го потвърдят.cPanel или там който ги държи не е публична компания.
Не съм сигурен, че има някаква зависимост. Говорим за идването на нов собственик и налагането на различни политики. Сигурно и Twitter не е публична компания? Не разбирам колкото теб от инвестиционни практики по борсите, но в бранша гледам постоянно промени и не са единични случаите, в които дадена компания, независимо публична или не, сменя политиките си и някои методики на работа. Лесно може да се потвърди мнението ми и на локал пазара, а те са си на някой на БФБ. Питай ме дали качеството и цените на ЮнайтедНет не се промениха след като ги изкупи Булсатком. Нека не се опираме на теория. Казвам го като човек постоянно наблюдаващ дистрибутори, партньори, доставчици на външни услуги. Въпросът е не дали ще има някакви промени след закупуването на дадена компания или сливането й с друга, а дали ще е за добро или за лошо. Мисля, че и хората около мен ще го потвърдят.
Да, и до това колко голям си ти. Цените, които ще дадат към малък хостинг доставчик решил да включи домейни в продуктите си няма да са същите като тези, които ще даде на GoDaddy примерно.Нещата зависят от ICAN. Що се отнася цените.
Не само, като цяло е супер як и се ползва масово, но стане ли нещо, първо го отнасят съпорта не чак толкова големите като тях, сякаш са безгрешни. А съм ги хващал точно вече 3-4 пъти да се дънят.Нищо лошо за Клаудфлеър не искам да кажа, но надявам се, че се сещате, че ако продуктът е безплатен или at no-cost, тогава продуктът сте вие
И аз съм на мнения, че е по-добре без тях, но ако се иска нещо бюджетно.....нямаш много мнение по въпроса. Седиш и гледаш сеир.Даа, много обичам да се появи някой и да ми се оплаче, че някоя от услугите ни не работела с Клаудфлеър. А той клиента искал хем евтин сторидж, кем бърз CDN, обаче пък иска и да сложи и Клаудфлеър отпред, че пък да не плаща почти нищо. И разбира се решава да прави това в 3:45 сутрина, винаги
ПП. В момента клаудфлеър ме рутира към Франкфурт, нищо че съм в София. Понякога са ОК, ама доста често е по-добре без тях и просто някакъв Nginx с кеш някъде.
Благодаря за отговора. Тази сума $9.15 за гугъл ли е, защото при тях цена за .org за за купуване и подновяване е една и съща $12 ?Трансферира се лесно, има подробни стъпки от всички популярни регистратори (не знам за СХ). Точно днес даже се е подновил един com домейн:
Thank you for your payment! We've successfully charged $9.15 to your VISA.
Добавяш си карта в профила в CF и така.
Не е вътрешно чувство, така си е. И домейните и хостинга са на завишени цени, но пък няма никъде другаде да получиш, поне по мои наблюдения бързия отгвор на бг съпорта, и то на твой език. Нашите няма как да аутсорснат като международните си конкуренти в някой държава с ниски заплати за IT-та, да имаме привлилегията да и плащаме за бг съпорт. Който иска е тук.Но май ще разтрогвам брака със суперхостинг и от към хостинги...от 2007 до сега...последните 5 години оставят у мен едно тъпо чувство след чарджене, което си е мое лично усещане.
П.С. трябва ли да си подновя домейните в суперхостинг за да мога да ги трансферирам или мога да подам заявка за трансфер при условие, че изтичат до 5 6 дни от днешна дата на поста. Навярно няма да се изкефят и може да приложат кофти политика.
ПП. В момента клаудфлеър ме рутира към Франкфурт, нищо че съм в София. Понякога са ОК, ама доста често е по-добре без тях и просто някакъв Nginx с кеш някъде.
Може би не се изразих много правилно или пък ти ме разбра грешно Рутирането при мен, като достъпващ сайт който е зад клаудфлеър е нещо, за което няма как да си платя. Сайта трябва да си плати, не аз.Пусни си платен план и няма да имаш драми с рутирането.
Ох, фейспалм от моя страна. Говоря за Cloudflare, които също предлагат трансфер на домейни и без надценка. Нямам опит с Google Domains, извинявай.Благодаря за отговора. Тази сума $9.15 за гугъл ли е, защото при тях цена за .org за за купуване и подновяване е една и съща $12 ?
И аз помислих логично, че щом ми дават да трансферирам, ще могат и да ме чарджнат, а за закупуване виждам, че България не попада все още, но реших да питам дали тук има хора от България с трансферирани домейни там.
Иначе домейните ми отдавна са пълнолетни и са имали разни трасфери и съм наясно как се трансферира.
Естествено отделих 2 минути за рисърч за цени за подновявания, но от 15-те сайта за статс не бяха сложили CloudFlare, така, че @metaverse 10x.
Но май ще разтрогвам брака със суперхостинг и от към хостинги...от 2007 до сега...последните 5 години оставят у мен едно тъпо чувство след чарджене, което си е мое лично усещане.
П.С. трябва ли да си подновя домейните в суперхостинг за да мога да ги трансферирам или мога да подам заявка за трансфер при условие, че изтичат до 5 6 дни от днешна дата на поста. Навярно няма да се изкефят и може да приложат кофти политика.
Не, кофти политиките са при autorenew.П.С. трябва ли да си подновя домейните в суперхостинг за да мога да ги трансферирам или мога да подам заявка за трансфер при условие, че изтичат до 5 6 дни от днешна дата на поста. Навярно няма да се изкефят и може да приложат кофти политика.
Може би не се изразих много правилно или пък ти ме разбра грешно Рутирането при мен, като достъпващ сайт който е зад клаудфлеър е нещо, за което няма как да си платя. Сайта трябва да си плати, не аз.
Иначе, интернета е БГ пиър и после достъп през tier1 (може и 2, тип еволинк например, но и много други) за всичко останало отвън или такова, дето не желае да ползва руут(раут?) сървърите на някой интернет ексчейндж. Клаудфлеър не само имат физически ресурси в БГ и участват в БГ пийринга доста активно, ами и нямат причина да те рутират извън БГ, освен ако не им е много скъпо да обслужват от тука. Т.е., да не им стига ресурса тук. Но пък от друга страна, клаудфлеър конкретно имат нужда все пак и да продават платени планове. А от един от тях нагоре (не помня кой) вече получаваш и известна доза сигурност, че може рутирането наистина да бъде на база най-близък сървър (еникаст изцяло при тях, т.е. не е задължително да е физически най-близкия сървър според гео локация). При безплатното е каквото дойде и което е свободно.
За дейта центровете ни не съм съгласен с теб. Да, пазара на наети сървъри го определям като пълен та*ак и ще си застана зад думите винаги, защото е направо абсурдно какво се опитват да продават повечето БГ доставчици. Една от най-популярните наши компании предлага наети сървъри за по няколко стотин лева/месец с някакви 30-50-70 мегабита свързаност Дето всеки хлапак дето му е скучно днеска ще го DDoS-не с 4G връзката си от който и да е мобилен оператор. В същото време 100 гигабита порт е bix.bg е 1000 евро на месец за тях. За мен си заслужават да се появи някой, желаещ и имащ възможността да популяризира тия услуги предлагайки наистина добри условия, и да ги хвърли в нищото.
Но за дейта центровете: имаме си много хубави, има опции да се договориш дори да не ти взимат пари за крос кънект, всички tier1 доставчици са налични, а цените са в голяма степен народни. Качество и стойност там има, стига да си готов да разполагаш със собствената техника, да се пазариш смело и да имаш обеми.
Браво. Сподели после как е сървиса.Успешно се трансферирах към cloudflare. $10.11/ year. Благодаря за споделената информация по темата.