Начина е 1 мил за стока и 1 мил за тв реклама и е в играта.До сега 100 начина как няма да стане а на човека му трябва само 1 как може да стане ....
Много е лесно от страни. Вземи едно листче и смятай да видиш че не излиза сметката.Добре айде като има молове и големи магазини сега другите всички да се откажат от продажба и да затворят магазините си много интересно се мисли тука.
Както каза @CTAH няма невъзможни неща. С правилната стратегия винаги може да се получи нещо.
Заучените фрази са много яки. Тази година ще има 20% ръст на продажбите онлайн сравнено с миналата година.Онлайн има много по голяма перспектива от офлайн бизнеса. Прави си сам сметките
С две думи няма смисъл въобще да почваш ако не смяташ да правиш бранд (много пари за реклама).
Ето и конкретно:
1. СЕО няма да ти помогне
2. Адвуърдс няма да ти помогне
2.1 Фейсбук реклама и/или фенс страница няма да ти помогне
3. Всички продават едни и същи играчки взети от (феликс, комсед и хипо)
4. Има 100 хилади онлайн магазина за играчки, няма как да следиш всички цени за да може твойте да са най - добри, а и да го правиш ще се прецакаш с доставката (като нов ще имаш кофти условия)
5. Ако не налееш много пари за тв реклама, просто забрави да се пребориш с Джъмбо, Комсед и Хипо, просто нямаш шанс.
Колеги много благодаря за съветите и за мненията Ви, които със сигурност ще са ми от полза, но в момента имам две малки деца на врата и ще мога да съм по-обстоятелствен по-късно тази вечер /това да не решите, че съм пуснал темата и съм избягал :lol:/
А иначе и аз съм по-скоро песимист и най-съгласен с дигиталния Боби и по-точно с първото му мнение -
Сега малко история:
Аз, годината е 2010-2011 зимата
-познания по дизайн, направа на сайт, програмни езици - 0%
- компютърни познания отлични - 99%
- база данни познания средни - 45-55%
- нужди от средства допълнителни с малко дете - 101%
- свободни средства 74 лв.
След известен период на умуване реших, ще бъде онлайн магазин. Ровнах в Гошо за цени и разбира се попадам на БГ фирма искаща 3-4 бона за сайтче магазин. Направо ми се зави свят. Още ровене, още четене и някак си Престашоп ми стана симпатична.
Сваляне на системата, ръководства, пускане на Апачи сървър на личната машина и закупаване с жалките ми 2$ в ПП домейн .инфо ( според колегите не стават за нищо, не ги слушай не знатя какво говорят )
Та правя си аз сам сайта, хост сървъра и за 3 дни натамъних магазина. Обаче сега няма стока. Хвашам си чуковете с 74 лв в джоба, влака и София - Илиянци. Мотане напред назад, народ, стоки много, бясна чуденка. Накрая купувам 2 модела ел. цигари от едните 4 броя от другите 2 броя + консумативи пълнители.
Прибирам се качвам ги на сайта и стартирам мощен магазин с 4 продукта. Седем месеца хостван на личния ми компютър. Направих си рекламни визитки с календарче, 3000 флаера и пуснах около 200 обяви в различни сайтове.
Първата продажба в магазина дойде след 3 седмици.
И до днес магазина е на безлпатна палтформа, стандартна тема от пакета, но с 600 продукта и чудесни продажби
Ами не се съгласявай с него.
1. СЕО няма да ти помогне - 50/50 може и без него - не може без него, все пак трябва да се обира някакъв трафик, само че е скъпо
2. Адвуърдс няма да ти помогне - помага според какви цели имаш - целта винаги е една и това е продажба, само че от 100 човека 1 ще купи, а 100 човека струват скъпо в тази ниша
2.1 Фейсбук реклама и/или фенс страница няма да ти помогне - помага за интерес към сайта на случайни потребители - помага друг път, с последните промени в рийч трябва голяма инвестиция на време за управление, игри, награди, томболи, тези пари не могат да се избият
3. Всички продават едни и същи играчки взети от (феликс, комсед и хипо) - на Илиянци има различни - пичага, говориш лудории, нямаш понятие от играчки, продава се това дето е по тв, ти си купувай от илиенци, да не говорим че човека е от Пловдив и ще трябва да дойде с бус и един куп пари за да си заслужава идването
4. Има 100 хилади онлайн магазина за играчки, няма как да следиш всички цени за да може твойте да са най - добри, а и да го правиш ще се прецакаш с доставката (като нов ще имаш кофти условия) - цените не са фактор - ти нищо не каза, самите цените на стоките са абсолютен фактор при онлайн търговията, втория фактор е представянето на продуктите и третия фактор е цената на доставка, защото пряко влияе на печалбата, като имаш скъпа доставка ти намалява печалбата. не можеш да изжулиш на клиента защото няма да купи стоката, защото другите са с безплатна доставка
5. Ако не налееш много пари за тв реклама, просто забрави да се пребориш с Джъмбо, Комсед и Хипо, просто нямаш шанс. - едва ли това е целта, но 1-3-5 к печалба месечно са възможни - печалба трудно, май бъркаш понятието ОБОРОТ и ПЕЧАЛБА за 5к да направи значи трябва да извърти минимум 50 бона оборот това няма как да стане
А иначе какво работиш за да живееш? С какво си изкарваш хляба, защото с горния бизнес не е. Не беше ли ти дето продаваш продавалник.инфо за 5 бона?
Пичове няма невъзможни неща!
От 3 години имам магазин за детски играчки в Пловдив. Не е лош магазина, имахме и доста клиенти, но поради форсмажорни обстоятелства се преместихме на ново място и се чудя тъй като за сега работата е малко, дали да не пусна един онлайн магазин!
+ 2 вносителя казаха ок, за дропшипинга /имам отдавна взаимоотношения с тях, така че мисля, че няма да има проблем/
+ доста играчки като наличност / в самия офлайн магазин/
+ известно свободно време
+ мрежа от мегабордове в страната /знам, че не е най-удачния вариант в случая, но едва ли ще попречи; продавалника и те се рекламираха на няколко пъти/
- никога не съм имал онлайн магазин! Мога само да предполагам колко снимки и клипове ще трябва да се правят! Нямам идея колко проблеми или неясни неща ще изскочат за мен в движение!
- нишата е залята с магазини
- доста разходи за онлайн реклама, че и за офлайн /за това ще е по-лесно, че имам няколко свободни мегабордове, но и там си има "бицален"/
Изобщо дали това е лъжица за моята уста?!!!! Пуснах няколко артикула в olx-a да видя как ще е интереса, макар че каквито и резултати да получа, едва ли ще е критерий. Смятам да има и англо версия?!?!?!?!?
Ако имате онлайн магазин/и - дайте едно рамо кави още подводни камъни има, бихте ли започнали сега от начало като знаете каква занимавка си е?
Всякакви мнения, съвети и язвителни забележки са добре дошли...:|
Искам да използвам момента да благодаря на колегата Крумов за това, че винаги споделя по много надъхващ начин. Имам много малко хора в скайпа си ама той е един от тях и винаги с кеф си пиша с него.