От: Децата ви ,коя религия ще приемат?
Ами ако и св княз Борис беше разсъждавал така: Тати вярва в Тангра и аз ще вярвам в него!
Ще разгледам мнението ти от исторически и фактологичен план. Борис-Михаил наистина е направил някакво покръстване на народа. Твоето мнение, че един вид се е бунтарил срещу баща си и искал да бъде различен е изключително грешно. Преди това покръстване цар Борис е имал няколко неуспешни битки, с които е загубил доста влиание.
I - поддава се на византийското управление ( считай императрица Теодора )
II - Необмислена агресия срещу хървати, като губи от на пръв поглед лесни за превземане племена.
III - Историята с пленените боили(боляри) - тук нямам факти, че е истина и мисля, че е доста преувеличена от художествена гледна точка
IV - Никакъв военен отговор към Мелитинският крал.
И все пак е трябвало някак си да "завоюва" признание и затова е наложил християнското, като официална религия.
Не съм фен на това някой да се изказва неподготвено, като взима части от контекста на събитие и го преправя, така че на него да му е удобно.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Относно изкормването и подобните "изчадия" : ВНИМАНИЕ По-надолу има фрапиращ текст. Не се препоръчва за хора със слаба психика, който искат или неискат да четата потресаващи неща!!!!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
I .През времето на Османско владичество, ако бъдеш обвинен в заговор срещу султана( считайте, че почти всички хайдути,революционери и прочие са били обвинявали в това). Са хващали семейството ти. Ето как се случва.
Детето: обикновенно умъртвявано на място или изпращане, като роб, или пък на обучение за еничар
Мъжът: Обесван публично или не или чрез обезглавяване, изпращан на заточение в Мала Азия
Жената: Била изпращане някъде в затвор, където умирала след многократни и групови изнасилвания. ( Изнасилвана до смърт).
Жената ако е бременна: плодът й бил изкормвал, докато тя била жива. След това жената умира.
Тук мога да покажа факта с Кочо Чистеменски(Честименски). Който убива жена си и детето си, а след това себе си, за да не ги подлага на извращенията.
II . Япония ( през вековете ), ако след сватбата мъжа разбере, че жена му не е била девствена, а са я представили за такава, той заедно с бащата на момичето отивали в една гора, където имало коловете и я "набучвали" между краката на кола. Следователно този обект умирал.
III. България, български мюсюлмани, някъде в района на Западни Родопи.
Семейството :
Мъжът - "тираджия" обикалял из света и доста време го нямало. Изключително ревнив.
Жената - седи сама в България и от известно време й става лошо. Ходи на лекари, но нищо не й помага.
Развръзката - Тираджията й сложил КАТИНАР на половия й орган между краката, защото се страхувал тя да не му изневерява. Жената я е било срам и унижение да каже за това издевателствуване, а катинара почнал да ръждясва и гранясва.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Относно изкормването и подобните "изчадия" : ВНИМАНИЕ По-ГОРЕ има фрапиращ текст. Не се препоръчва за хора със слаба психика, който искат или неискат да четата потресаващи неща!!!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Няма смисъл да давам повече примери нали? Мога да кажа за военните, за масовите убийства. Доста съм чел, различни мнения и статии, книги съм чел , за да знам за какво става на въпрос !! Некомпетентните и изкормените контексти си ги пробутвайте другаде.
Niks, може да си свериш малко информацията, защото ми намерисва на гранясало