От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари
Така.. ще си позволя и аз да се обадя с мнение.
Жените обичали мистичното... Да но болшенството от хората имат арахнофобия, особено жените.
Паякът сам по себе си може да е окей, стига да продаваш конкретен вид неща. Ако продаваш метълски изпълнения - вериги, разни гердани с шипове, чанти с шипове и т.н. - окей, върви, ама в друг случай - не. Работата е доста тънка тук, зависи стилово как ще ги свържеш нещата. Някои хора тук са ти писали правилни работи, други ти набиват главата с откровени простотии.
От огромно значение е цялостния облик какъв ще е (ако сложиш на някакъв дарак Вектра от 99-та, джанти дето да струват повече от самата кола - само ще ти се смеят, същото е и да сложиш на А8-ца от 2012-та железни джанти 15-ки.) Проблемът при теб е в свързването на три основни точки >>
ПАЯК >> ТИПОГРАФИЯТА (SPIDER) >> АРТИКУЛИТЕ В МАГАЗИНА
- Паякът сам по себе си е окей, но взети заедно с типографията - не се връзва с нещата, които продаваш вътре, поне от това, което видях на снимката.
- Вземайки от друга гледна точка артикулите и паяка - то типографията на името не се връзва никак.
- Вземайки от трета гледна точка - артикулите в магазина - то те евентуално се връзват леко с паяка ако се стилизира, но не и с типографията. (тя изглежда евтина и биташка според мен и вземайки на предвид сегашните тенденции)
Погледни си фасадата на магазина. После погледни тези снимки:
Смяташ ли, че някоя от тези жени ще влезне в магазина ти без да знае какво има вътре? Т.е. ти може да продаваш най-хубавите чанти и аксесоари, но външния вид не говори това. Поне според мен и опита ми.
- - - - - -
Съветът ми - Недей лепи с евтини фолиа и простотии витрината на магазина си. Бъди различен и креативен. Много правилно ти казаха да стилизираш паяка. Вземи и му закачи една чанта някъде по него, но разбира се, така, че да не може да бъде открадната, че всички знаем какво циганско племе сме станали
Задължително смени типографията на Spider. Трябва да е нещо, което да излъчва лукс, достъпност, в меки и топли цветове. (това убито оранжево го разкарай). Лилавото е приятен цвят, гледал съм разни проучвания, че близо 30% от жените харесват лилавото и още толкова синьото. Една светеща лилава типография, с лилави неонови лампи вътре (от тия дългите), които да осветяват вечерта нещата.
Смятам, че може да се получи доста приятно.
Влез в един мол и разгледай магазините как са оформени - имената им, цветовете. -
http://www.themall.bg/en/stores?category=accessories - ето ти да видиш разни марки за аксесоари какви лога имат и сметни какво впечатление оставят и разликата тук.
- - - - - - -
И последно нещо - принтирай си едни стъпки от обувки, които се залепят за земята и от няколко посоки ги направи да влизат в магазина (някаква по-дълга диря, да видят първо стъпките и като ги гледат да стигнат до магазина ти.. нещо 5-10-15 метра
Ама не знам дали няма да те захапят нещо от общината там.
ПП - И обновлението е хубаво да се разпространи като новина. Едни флаерчета, които да споменават за новата визия на магазина и нови модерни артикули за сезон 2015.