Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

Паяка е от неръждавейка, оцветяването е търсен ефект. Разбирам че не е най приятната тематика, но се отличава и притежава индивидуалност. За сега ще остане.
Имам нужда от съвет за освежаване и дизайн на страничната и горната ламарина, целта е да излъчва сигнал към минувачите, да разбират какъв тип магазин е за части от секундата.
Благодаря на всички, които пишат! Всяко мнение се взима под внимание, дори и за вторичните суровини :)
 
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

Това за неръждавейката е много добре избрано. От витрината се вижда добре за какъв магазин иде реч, така или иначе е важно на нивото на очите какво виждат хората. Така да си остане и си спестяваш разходи за фасада, които отиват за инвестиция в стока, евентуално и за реклама в някой местен сайт
 
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

Колега zarrini, идеята да се отличаваш, в случая с един паяк е ок, но по принцип е хубаво да се мисли и за подсъзнателните асоциации. В този ред на мисли, според мен една калинка, би била по-удачно решени, особено ако, калинката "носи" чанта и има огърлица... ;) Ако ти допада идеята ми, помисли дали не можеш да преобразиш паяка в калинка!
Ако паяка остане, под него опитай да положиш "паяжина" от малки чантички. Консултирай се колегите-дизайнери как да се реализира по-елегантно! Дано да съм ти полезен по някакъв начин!
 
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

Жените обичат мистичното. Аз лично не бих махнал паяка, а бих създал атмосфера в магазина, която да го допълва. Лейди Гага стил. :twisted:
 
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

Така.. ще си позволя и аз да се обадя с мнение.

Жените обичали мистичното... Да но болшенството от хората имат арахнофобия, особено жените. :)

Паякът сам по себе си може да е окей, стига да продаваш конкретен вид неща. Ако продаваш метълски изпълнения - вериги, разни гердани с шипове, чанти с шипове и т.н. - окей, върви, ама в друг случай - не. Работата е доста тънка тук, зависи стилово как ще ги свържеш нещата. Някои хора тук са ти писали правилни работи, други ти набиват главата с откровени простотии.

От огромно значение е цялостния облик какъв ще е (ако сложиш на някакъв дарак Вектра от 99-та, джанти дето да струват повече от самата кола - само ще ти се смеят, същото е и да сложиш на А8-ца от 2012-та железни джанти 15-ки.) Проблемът при теб е в свързването на три основни точки >>

ПАЯК >> ТИПОГРАФИЯТА (SPIDER) >> АРТИКУЛИТЕ В МАГАЗИНА

- Паякът сам по себе си е окей, но взети заедно с типографията - не се връзва с нещата, които продаваш вътре, поне от това, което видях на снимката.
- Вземайки от друга гледна точка артикулите и паяка - то типографията на името не се връзва никак.
- Вземайки от трета гледна точка - артикулите в магазина - то те евентуално се връзват леко с паяка ако се стилизира, но не и с типографията. (тя изглежда евтина и биташка според мен и вземайки на предвид сегашните тенденции)

Погледни си фасадата на магазина. После погледни тези снимки:

white-gold-bracelet-for-girls-in-summer.jpg


summer-trends-women-over-40-50-60.jpg


Смяташ ли, че някоя от тези жени ще влезне в магазина ти без да знае какво има вътре? Т.е. ти може да продаваш най-хубавите чанти и аксесоари, но външния вид не говори това. Поне според мен и опита ми.

- - - - - -

Съветът ми - Недей лепи с евтини фолиа и простотии витрината на магазина си. Бъди различен и креативен. Много правилно ти казаха да стилизираш паяка. Вземи и му закачи една чанта някъде по него, но разбира се, така, че да не може да бъде открадната, че всички знаем какво циганско племе сме станали :) Задължително смени типографията на Spider. Трябва да е нещо, което да излъчва лукс, достъпност, в меки и топли цветове. (това убито оранжево го разкарай). Лилавото е приятен цвят, гледал съм разни проучвания, че близо 30% от жените харесват лилавото и още толкова синьото. Една светеща лилава типография, с лилави неонови лампи вътре (от тия дългите), които да осветяват вечерта нещата.

Смятам, че може да се получи доста приятно.

Влез в един мол и разгледай магазините как са оформени - имената им, цветовете. - http://www.themall.bg/en/stores?category=accessories - ето ти да видиш разни марки за аксесоари какви лога имат и сметни какво впечатление оставят и разликата тук.

- - - - - - -

И последно нещо - принтирай си едни стъпки от обувки, които се залепят за земята и от няколко посоки ги направи да влизат в магазина (някаква по-дълга диря, да видят първо стъпките и като ги гледат да стигнат до магазина ти.. нещо 5-10-15 метра :) Ама не знам дали няма да те захапят нещо от общината там.

ПП - И обновлението е хубаво да се разпространи като новина. Едни флаерчета, които да споменават за новата визия на магазина и нови модерни артикули за сезон 2015.
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: CTAH
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

zealot designs - Много харесвам дизайните ти и виждането ти за реклами, но дали е задължително да има HM-ско излъчване за да привлича дамите? Човекът казва, че паяка е "култов" за града и го знаят. Не е ли по-добре да се гради около това, вместо да се ребрандира изцяло и да стане "по калъп"?
 
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

Благодаря за стойностните мнения!

Паяка е правен преди 15г, връзваше се с дизайна- откъртени ъгли и ръбове на стените, червени тухли и камъни.
ТОВА НЕ Е МОЕ ДЕЛО, но трябваше да го платя за да ми преотстъпят магазина.

Откакто аз съм наемател, съм боядисал камъните и тухличките в бяло, възстановил съм ръбовете на стените.

Не търся тематична връзка с паяка, типографията няма да е тази. Да приемем че имаме магазин за дамски чанти, който е налазен от животинката.
 
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

Мерси много за хубавите думи, а иначе за ребрандирането и HnM-ското излъчване.. май за съжаление да :) Виж ги всичките мацки какви са джиджани, модата стана такава, че тия с многото пари логично както и преди могат да си се обличат луксозно, но и по-евтинджос стоките започнаха да ги докарват. Самата мода е такава - позакъсани дънки над глезена, тениска, раирана ризка, гуменки и айфона в ръката. Друг е въпросът, че за всеки е подсъзнателна привилегия да носи нещо луксозно, скъпо, модерно и на моменти изчанчено.. Да не мислиш, че кифлите искат айфон, защото са доволни от ios-а или някаква друга специфика? Просто това е модерно и им придава статус на по-висш, или поне те така си го разбират. Пък от Apple надали ги интересува кой точно им купува телефона, важното е да продават и да има приход за тях.

И тук ми е и идеята - той човека да продава каквото желае, предполагам все пак продава хубави неща, защото и до момент си личи, че във визията е инвестирано. Въпросът е да се вкара всичко в правилния път - да изглежда сякаш гигантски кран е вдигнал магазина от Милано и го е стоварил тук. После клиентите сами ще си свършат всичко нужно.

Важно нещо е, да се разбере, че това как разсъждаваме ние мъжете няма почти нищо общо с женската логика, аз Айфон не бих си купил само защото е модерен например, а ще гоня конкретни специфики, които ми ги дава Андроид ОС-а, но при повечето жени не е така (да не се обиждат). Да се направи въпросния магазин да изглежда по-луксозен и като бутик не смятам, че му вкарва HnM-ско излъчване (за да не излиза, че го вкарваме в някакъв тесен коловоз от норми), просто го вкарваме на следващото ниво, където по-богатите обичат да си харчат парите, защото го имат, а по-бедните искат да си харчат парите, защото гледат от богатите. double profit.

Нали.. ако не съм прав, хубаво е някой да ме обори с максимум доводи, за да може да му помогнем на човека : )
 
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

Само ще добавя, че тенденцията в България е бедните да си харчат парите за същите неща и на същото място като богатите, макар и да им останат 50лв за месеца.

Та бих се радвал на конкретни предложения за дизайна на двете части които съм посочил в първото мнение.
На витрината ще сложим голям пълноцветен лед екран, който ще привлича вниманието, но целта на фасадата е моментално да подскаже за естеството на магазина.
Не се притеснявайте да предлагате, дори ще ви добавим името и лого на принта :)
 
От: Дизайн на фасада на магазин за чанти и аксесоари

В колоната е ясно - една кака. Паяка щом няма да се маха го боядисай/.
 

Горе