Ако си вникнал условията са перфектни за ипотеката спрямо наемът и пак не може го бие ...
Всичко, което си го писал е валиден риск, който бива поеман и от човек с 30 годишна ипотека, какво става след това?
Аз не отричам жилището, а да имам "собствено" жилище и да го изплащам 30 години ... Предпочитам да вкарам капиталът в бизнес, в активи - алтернативната цена е много висока и не съм склонен да я пренебрегна с лека ръка.
За мен финансовата свобода е цел, а не жилище!
Ако искам след това ще си купя с кеш 10 жилища - пак казвам за мен е по важно да задоволя потребността по най-рационалният начин, да си купиш жилище и да влезеш в дълг не е офертата за мен!
Да не забравяме, че утре ти се отвори възможност в друг град, да не говорим за страна какво ще правиш с това жилище - ще го продадеш ли? Ако си заслужава възможността сигурно ще си склонен да поемеш разходите, но докато се реализира продажбата може и да пропуснеш възможността, при наем няма такава опция! Живеем в света на неограничените възможности, защо е да изповядваме идеята на 20 век? Ако ще се възползваш от възможносите, то ти ще се възползваш от тях или сам или семейно и по оферта да си под наем от колкото с ипотека. Колкото и да казват, че може се продаде, за жалост малък процент го правят - огромен процент не се възползват от възможностите.
Само да кажа в Швейцария под 44% имат жилище, а ние почти 90% - можете ли да калкулирате какъв капитал е затворен в едно жилище, който всяка година губи стойност и това е защото си плащаме цената да имаме нещо МОЕ!
ПП Това е моя гледна точка, знам че е различна от маса, но не забравяйте в кой форум сме!