blackout8
Well-Known Member
Ще си направишАко нямаш фирма?
Ще си направишАко нямаш фирма?
В какъв смисъл? Живея самостоятелно от 19 годишен.а как живееш самостоятелно ако си на 20 - 25 - г
не виждаш смисъл в наема и от 19 годишен живееш самостоятелно .. т.е. завършил си гимназия и си си купил лично жилище ?В какъв смисъл? Живея самостоятелно от 19 годишен.
В какъв смисъл? Живея самостоятелно от 19 годишен.
Димек юни месец, когато ги навърши ще се изнася от технитене виждаш смисъл в наема и от 19 годишен живееш самостоятелно .. т.е. завършил си гимназия и си си купил лично жилище ?
как?
Ако знаеш колко го чаках този срив...Дали според Вас няма да се получи срив на пазара на имоти след 1-2-3 години?
Като гледаме официалната статистика на по-голямо предлагане спрямо търсене като нищо може да стане този срив ...Според мен за голяма част от страната, говоря извън София - наистина не е зле да си купиш жилище, но там и цените са доста ниски според мен. Като казвам ниски говоря за хора, които изкарват някакви доходи от интернет, а не разчитат на заплата 500 лева. В София положението е по-различно, имотитe към момента са с доста надути цени, реално не знам на какво се дължи това. Просто може би има голямо търсене. Хора с много пари започнаха да строят масово жилища и се надяват на огромни печалби, но има ли кой да купува? Колко още може да расте София, като глобално населението в страната намалява? Дали според Вас няма да се получи срив на пазара на имоти след 1-2-3 години?
Надути са , защото всички искат да живеят в София , и ако може да е в широк център. София ще продължава да расте и като гледам вече от Казичене до Перник няма граница всичко вече се е сляло в един град .Повечето хора , които са предприемачи отдавна ползват центъра на Столицата само за бизнес и предпочитат да живеят в полите на Витоша.Какъв качествен живот може да имаш в апартамент от 60-70м2 с 20 годишна ипотека , а да не говорим ако създадеш и семеиство.Затова казвам , че предградията на София с прилежащите села са най - подходящи за живеене и са 4 -5 пъти по ефтини от цените в София.Според мен за голяма част от страната, говоря извън София - наистина не е зле да си купиш жилище, но там и цените са доста ниски според мен. Като казвам ниски говоря за хора, които изкарват някакви доходи от интернет, а не разчитат на заплата 500 лева. В София положението е по-различно, имотитe към момента са с доста надути цени, реално не знам на какво се дължи това. Просто може би има голямо търсене. Хора с много пари започнаха да строят масово жилища и се надяват на огромни печалби, но има ли кой да купува? Колко още може да расте София, като глобално населението в страната намалява? Дали според Вас няма да се получи срив на пазара на имоти след 1-2-3 години?
Юни? Не съм роден юни.Димек юни месец, когато ги навърши ще се изнася от техните
Спестяванияне виждаш смисъл в наема и от 19 годишен живееш самостоятелно .. т.е. завършил си гимназия и си си купил лично жилище ?
как?
да не си и ти в делта хилПовечето време живея в с.Кладница
за 140 хиляди евро толкоз. Делта хила си е перфе, недей дезинформира, че после няма на кой да продам къщата като емигрирам за тайландАх, това село Кладница!
Сестра ми купи там имот и построи 360 квадрата РЗП - наклона е като на ски шанца за скачане, почвата е като в Сахара. Пътя до селото е със завои като на планинското рали Троян-Кърнаре, само че с повече дупки.
Ако искаш да говориш с комшията, чукаш по керемидите му - щото върха на комина му е под нивото на мазето ти.
Лятото идва късно, но за сметка на това си отива рано.
О, и да! Има пряк изглед към невероятната грозотия Делта Хил.
Офиса им е в Хаджи Димитър и познай колко е пътя.
И трите ѝ деца опитаха да живеят там, но предпочетоха квартири в София - по-рентабилно е.
Нема страшно - и в момента, гарантирам, се ражда поредният гъзар, кандидат за Делта Хил и подобни.че после няма на кой да продам къщата
Не живея в Делта хил и не бих живял там .Ах, това село Кладница!
Сестра ми купи там имот и построи 360 квадрата РЗП - наклона е като на ски шанца за скачане, почвата е като в Сахара. Пътя до селото е със завои като на планинското рали Троян-Кърнаре, само че с повече дупки.
Ако искаш да говориш с комшията, чукаш по керемидите му - щото върха на комина му е под нивото на мазето ти.
Лятото идва късно, но за сметка на това си отива рано.
О, и да! Има пряк изглед към невероятната грозотия Делта Хил.
Офиса им е в Хаджи Димитър и познай колко е пътя.
И трите ѝ деца опитаха да живеят там, но предпочетоха квартири в София - по-рентабилно е.
В София положението е по-различно, имотитe към момента са с доста надути цени, реално не знам на какво се дължи това. Просто може би има голямо търсене. Хора с много пари започнаха да строят масово жилища и се надяват на огромни печалби, но има ли кой да купува? Колко още може да расте София, като глобално населението в страната намалява? Дали според Вас няма да се получи срив на пазара на имоти след 1-2-3 години?
Надути са , защото всички искат да живеят в София , и ако може да е в широк център. София ще продължава да расте и като гледам вече от Казичене до Перник няма граница всичко вече се е сляло в един град .Повечето хора , които са предприемачи отдавна ползват центъра на Столицата само за бизнес и предпочитат да живеят в полите на Витоша.Какъв качествен живот може да имаш в апартамент от 60-70м2 с 20 годишна ипотека , а да не говорим ако създадеш и семеиство.Затова казвам , че предградията на София с прилежащите села са най - подходящи за живеене и са 4 -5 пъти по ефтини от цените в София.
Повечето време живея в с.Кладница което на 15мин от Перник и на 20 мин до София.От тази година имам трима нови аитита на по 30 г. от София за съседи , който от апартамент панелка минават на 150м2 къщи с 1/2 декар двор .Супер доволни са , а транспорт до София има на всеки 15 мин. Всеки втори в Кладница , Рударци и Драгичево е бизнесменен политик или певец и е отишъл да живее на широко и чисто и това не му пречи да си работи в центъра на София и да си гледа бизнеса.
Тук някой колеги дават пример какво правели в САЩ . Там хората пътуват по 2-3 часа за работа, но тук не , всеки иска да живее на 5 мин от центъра , да има последен модел телефон на изплащане , скъпа кола и това със заплата от 1000лв , е няма как да стане .Като видях как живеят българите в Лондон , 5-6 човека в един апартамент и пътуват по 1 час и 30 минути с метрото до работа се хванах за главата , същите тия хора тука с хиляда претенции.
Умните хора не хвърлят парите си по коли , телефони и ипотеки те инвестират да развият това което могат най- добре , другото идва после . Така че проучи всички възможности около София и съм сигурен че срещу много скромна сума може да имаш собствено жилище на което доста хора ще ти завиждат.
Правопис на първокласник.Мислене на третокласник.Без коментар.София е единствения град с някаква перспектива. В един град е концентрирана икономическа, образователна, културна и всякаква друга сила. Това ще се промени след някаква технологична и друга революция която естествено ще дойде отвън.
Няма да се получи срив на цените защото позитивите които има сф като град няма да изчезнат.
ПЪЛНИ глупости. На 10 км от табелата "София" си в провинцията. Да не говоря, че има забравени от Бога населени места в област сф.
София не расте с бърз темп - даже ако се сравни с развитите градове може да се каже, че въобще не расте. За мащабите на България 20 км не са малко - защото отиване и връщане са 40 - ако има и трафик още по-лошо.
В сф започват да се строят небостъргачи което ОЩЕ повече ще забави разрастването на града - много са малко населените места които са получили някакви ИКономически позитиви от това, че са близко до софия - повечето само изнасят хора които вечер се връщат.
Само на няколко стотин километра от Сф има град с население два пъти повече от това на България.
В близките няколко десетилетия Сф няма да има предградия в истинския смисъл на думата. Ще има няколко селца в които са се настанали богаташи - но те са го направили не защото пътя до софия е 30-60 мин., а защото просто не ги интересува колко е растоянието - те може да си позволят и по-голямо. За предградие може да говорим тогава когато там живеят нормални-работещи хора.