Лошото е, че ако не гласува народа, все ще се намери някой да "нагласи" нещата, че всичко да изглежда все едно си е гласувано и всичко е минало "нормално", а в същото време всеки се е видял в чудо какво се е случило. Аз гласувам, защото знам, че ако не го направя нямам право да се оплаквам после, както и гласа ми ще бъде разпределен измежду хората, които години наред ни доказват, че не са за там и просто е време да се направи една масова чистка. Не е нормално няколко правителства все едни и същи да се въртят. Даже се чудя дали "вливането" на свежа кръв там не е някаква надежда? Подчертавам надежда, а не избор. Защото да правиш нещата по един и същ начин с един и същ материал и да очакваш различни резултати си е направо наивно.
Лично аз (и не ангажирам никой с мнението си) ще си проуча кой НОВ кандидат има предизборна кампания, отговаряща на това, което мен ме засяга като гражданин и що за личност стои зад партията, която представлява. В много случаи все пак говорим за избор, който в следващите години ще определя начина ни на живот. Малко ще ми е тъпо да си премълча 1-2 дни, за да търпя нещо няколко години после. Някак си не ми се вижда рентабилно. И това, че негласуването е опция, е само вътрешно успокоение, тук може да сме сигурно, че ако гласа не се разпредели, то направо ще се причисли към някоя партия. Знаем все пак как се случват нещата. А и самата идея, че си гласувал пак не би била гаранция, че няма да има шашми около и пак ще си "дойдат нещата на мястото", както се викаше.
Никой не трябва да агитира друг, вярвам, че всеки има ясното съзнание да направи избор. А дали ще го прави, пак е вид избор. Като гледах какво се случи в парламента преди няколко дни, как се ядоха депутатите там, направо се чудя как държавата успява да се крепи. Да, все още все някак си се крепи. Всеки нападаше някой, казваше какво му е на душа, а резултата - цирк, който народа гледа, докато се чуди как да върже бюджета.