От: От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения
Аз пък не съм съгласен, защото по описанието му другите народи са също толкова тъпи обаче са милярд години напред.
Пример американците правят същото описано по-горе и никога няма да ги стигнем. Проблема на Българина е в управляващата го власт особено тази гад която е в момента и изтрови всичкия бизнес и срина цялата икономика на държавата.
Типично мислене на промит съвременен младежки мозък - политиците са виновни за всичко. Ако искаш, се обиждай (макар да не го казвам с такъв умисъл), но по-добре се замисли, почети историята и виж как българите са се справяли в далеч по-тежки условия. Например през турското владичество. За мен то не е робство, защото българина е имал право на собственост, търговия и религия. "Присъствие" пък е тъп евфемизъм - с този термин политиците наистина се наакаха!
За американците - по статистика две трети американци работят на две работни места. За колеж на децата си започват да спестяват почти с раждането им. Много българи ходиха да спечелят там. Но малко останаха - там се работи яко.
Някъде по време на Перестройката бе правено изследване и бе установено, че работния ден на българина средно е час и половина на ден. Е, как няма по-възрастното население да иска онова време. Поне 60% от днешното население са рожби и възпитаници на Онова време.
За тази гад - България е без икономика повече от 15 години. Всички възлови заводи, почти цялата тежка промишленост, са ликвидирани. Първите ликвидирани бяха ДЗУ Стара Загора - хай тек предприятие, военната промишленост и Химко Враца, който правеше пари от въздуха и държеше
7% от световния пазар. Преди десетина години ми попадна годишния икономически отчет на България. Хвалеха лидера в износа - шивашката промишленост, били изнесени шивашки изделия за цял милиард. Не помня лева или долари, без значение е. Коя държава разчита на, и се хвали с, леката си промишленост? Никоя развита.
IBM се издържа от продажби на патенти. Редовно е или начело, или в топ 10 на компаниите, продали най-много патенти.
С гърбене или усвояване на европари просперитет няма!
ББ редовно говори за пътища и магистрали и непрекъснато им реже лентите. Да не мислите, че е много щастлив от/с това. Просто това е единствената работеща икономика в България, защото се прави с чужди пари наготово. България участва с малка част от необходимите средства.