От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения
Много верни неща се изговориха в темата и хора като blackout8 правят наистина добро впечатление с познанията си и с верните неща, които говорят.
Нека и аз да кажа нещо.
Много хора мърморят и критикуват управлението и политиците на страната, но в същото време те самите нищо не правят по въпроса. Същите тези хора говорят в други теми как не обичат хора, които мърморят и нищо не правят, за да подобрят материалното си състояние.
Политиците разчитат на такива хора. Те разчитат, че няма кой да им създаде реална конкуренция с наистина добра стратегия, добри идеи и добри заложени ценности. Те са в играта от много време и добре познават всички лостове. И за това са спокойни и правят каквото искат, понеже знаят, че младежите, които наистина искат да работят за страната и да я направят по-добро място, не могат да се организират и да направят своя партия.
Такива младежи са или вече боядисани в някакви други партии и са експлоатирани и учени на корупционни практики или са единици и липсва обединяващия фактор, които да ги събере.
Единствено с протести не става. Това не плаши политиците, те винаги ще нагласят мозайката така, че накрая да стане пак тяхното.
Трябва да имат реална конкуренция, която да им заплашва топлите местенца.
Според мен единствения вариант, за да спасим нашата страна и нашите съграждани от мизерията е такива млади хората като нас, които наистина искат нещо да се промени и да работят за тези промени, да си направим партия.
Спасението ще дойде само ако сами вземем в ръце контрола.
Ще си изградим ясна стратегия, ще заложим добри ценности и ще се опитаме да увлечем, колкото се може повече хора с нашите идеи и разбирания.
А ние все пак не сме случайни хора. Това е интернет маркетинг форум и ние умеем добре да популяризираме и увличаме хората. Но освен това ние имаме и много други качества, знания и умения, които биха били много полезни в управлението на една страна.
Единствения път към спасението за България, който аз виждам е този:
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135501352
Ние можем да измислим възможно най-оптималните решения на всички държавни проблеми и да работим за тяхното реализиране, но за това се иска енергия, желание и време.
Всичко може да започне просто като идея и да се превърне в нещо наистина значимо.
Знам, че има много младежи, които искат да работят за страната, имат идеи и желанието да се променим и просперираме, искат да живеят в една по-добра България, но за целта трябва сами да си я направим колеги. Не става само с мърморене. Необходимо е само малко повече инициатива и да отделите малко от времето си.
Не казвам, че това може да стане за един месец или година. Необходимо е също много търпение, защото всичко хубаво става с търпение.
Според мен хората имат нужда да видят, че има такива хора, като нас, които са готови да работят за България. А в момента всички сме изправени до стената без избор, защото имам чувството, че няма партия, която да не е свързана с мутри, олигарси и бизнесмени.
Нека не оставяме да ни управлявата шепа хора, да ни стрижат като овце. Нека вземем нещата в свои ръце и знам, че всичко ще се нареди.
За пример ви давам
Естония. Хората взеха нещата в ръце и се оправиха за 0 време, а ние 20 години и повече дълбаем на място и затъваме в тинята.
Моля коментирайте написаното от мен и какво мислите за нещата, които предложих