ЕК: Над половината българи живеят в лишения

От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Само толкова ли? То 98% от населението на Земята живее с някакви лишения.
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Действително в последните 2-3 години българина живее в лишения, особено пенсионерите. Сега с това покачване на тока с тия 13 % ( нищо чудно и да са повече %, а просто да ни подготвят за високите сметки които ще гърмят следващите месеци ) автоматично ще повлече покачването на цените и на храните, и на горивата, и тогава още повече хората ще започнат да се ограничават. Бях чел на едно място, че от 2 години насам, имало хора които се хранели по веднъж на 2 дни, едно ядене на ден, но на два дни, с цел правейки икономия.

В същото време виждам хора които карат скъпи коли, и той тежкара кара колата не че му се налага пътуване, а да отскочи до близкия магазин който е на 300 м. да купи една кутия цигари. Всеки иска да има по няколко коли, не може да се върви по тротоарите - колите са повече от хората. И аз съм забелязал че потока от коли в центъра, повечето коли са с по един човек. Минавам покрай някоя кръчма в делничен ден ( в близост до нашия квартал ги има 5 броя ) ами те пълни. Всеки прави софра, гуляй и то за сметка не по малка от 60-80 лв. на вечер. И това в делничен ден. А когато работих в PC-сервиза най много се дразнех от точно ей такива мекерета - много скъпо му се вижда инсталация на WINDOWS че била 30 лв. или почистване на PC от прах вътре в кутията - 10 лв. или инсталация на антивирусна 20 лв. Значи има 80 лв. в излишък да ги похарчи в кръчмата за 2 часа гуляй, а не му се дават 30 или 20 лв. че и с претенции отгоре на това. Ама много скъпо бре, що не направите отстъпка. Абе аланкоуу - има си ценоразпис на стената и това са цените. Нито повече, нито по малко. Що не кажеш в кръчмата да ти направят отстъпка от цената на софрата и пиячката а ? Като не ти отърва и не ти се дават пари - няма да идваш в сервиза и няма да ползваш услугата, викай си някой квартален начинаещ аматьор да ти направи PC-то. Има пари за скъп IPhone при положение че не знае как се работи с него, ама да го покаже на масата да се фука. Има излишни пари за бензин да отиде с колата до близката сергия която е на 200 м. от блока му. Ами за това вдигат цените, защото според тях българина има пари.

Прочетох нещо за турското робство - не бих се съгласил думата робство да се пише в кавички. Робство и клане си е имало. Бил съм в Батак и това което видях, не бих казал "присъствие", имаше и малки черепчета в музея, а това са деца. Сега говорят и за арменското клане, ама те турците кой ли не са клали, те освен да колят друго не знаят. Че са ни мачкали 5 века цял свят го знае. Дано никога не се повтори това. Но това е друга тема.

Има разлика между селянин и селяндурин. Селянина е човек на труда, който ни приготвя храната която всеки ден консумираме по 3 пъти в деня, както и ракийцата и винцето ( нещо без което не мога :wink: ) както и млякото.

А селяндурина е темерут, който си мисли че света е негов, лишен от чувство за неудобство, лишен от всякакви съображения и култура, и си мисли че е над всички и всичко, и хората около него са длъжни да му правят път, арогантен и нагъл, и за него е типично когато разговаря с някой да обяснява ръкомахайки с ръката в която държи джобифона ( скъпия Iphone или GSM за 1000 ) и да употребява думи със съкращения или новите "модерни" синоними, както и от километри да се чува чалгата в колата му. Хобито му е клюките и интригите.
 
От: От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Действително в последните 2-3 години българина живее в лишения, особено пенсионерите....

Като каза пенсионери се сетих за една статия дето четох наскоро. Ето я!

Всички мерзавци, управлявали родината през последните 23 години извършиха един неприкрит и гнусен геноцид над възрастните хора в страната ни. Тези алчни зверове доведоха до прага на физическото оцеляване милиони български пенсионери. Завързаха безсрамно въжето, около гърлата на тези, които със собствените си ръце, разум и воля, построиха цяла една държава – разграбена от палачите. Опряха милиони души до стената на мизерията, без капка жалост в затлъстялите си кучешки сърца ! Те са слепи пред болката и глада, те се твърди като камък пред сълзите на милиони. Тия изверзи, в които не е останала никаква човечност, тия за които справедливостта е ненужна, тия за които човешкия живот и достойнство не струват пукната пара днес застават отново пред нас с неописуемата си наглост и безграничното си бездушие – и желаят още власт. Каква власт за вас негодници паразитиращи ? Проклетници нагли ! За такива като вас, само тояга и камъни !!! Ако не друг, то историята ще се погрижи подобаващо за мизерните ви имена, Бог ще се погрижи за алчните ви души ! Самото ви съществуване е позор ! Гладни духове с примитивно съзнание и нищо повече – това сте вие !

Вие едноклетъчни създания, поставихте пенсионерите на Република България в дъното на хранителната верига, където кучетата са едно стъпало над тях, където псетата се хранят с тях, и по-добре от тях. Вие създадохте ада на земята българска, в който помиярите ядат човешко месо, а старците корички хляб и мляко от кофите за смет ! Вие сте тези безмозъчници от БСП, СДС, ДПС, НДСВ и ГЕРБ, и именно вие нарисувахте картината, в която българските пенсионери живеят по-зле от тези в държавите от третия свят ! ДА, вие упправлявахте 23 години ! ДА, вие сте негодяи ! Да, от вас не става нищо, и калта е по-ценна от вас !

В подкрепа на безкрайната ми омраза към вас ще попитам как допуснахте, това българските пенсионери да получават по-ниски пенсии от възрастните от третия свят ? Как позволихте минималната пенсия в България да се равнява на 74.35 евро, докато минималната пенсия в най-бедната държава в пустинята в Близкия изток – Йемен е 74,41 евро ? Как спите, когато знаете, че в Иран (враг на човечеството според господарите ви) минималната пенсия е точно 197,21 евро ? Днес, „демократичния” запад определя Башар Асад като диктатор, външния министър на Р. България в лицето на Николай Младенов твърди същото. Само че, в „диктатурата” на Сирия, минималната пенсия е 75.71 евро. Ако Асад е диктатор, то по логиката на Младенов и запада, Борисов трябва да бъде олицетворен поне като тиранин. „Лошото момче”, което национализира всички природни богатства на Боливия -Ево Моралес е осигурил минимална пенсия от 93,83 евро на своите граждани. Да, Боливия е държава от третия свят – а ние, от кой свят сме тогава ? Перу е държава от третия свят по абсолютно всички икономически показатели, но все пак минималната пенсия там е 124,02 евро, а и цените не са европейски – както са в България. Друг представител на Латинска Америка, и дългогодишен член на клуба на бедните – Еквадор – минимална пенсия в размер на 87.77 евро. Ел Салвадор (трети свят) – 115,67 евро. Гватемала (трети свят) – 97,88 евро. Нека Цветан Цветанов обясни дали от производството на кокаин или благодарение на отвличания – Колумбия попълва бюджета си, за да осигури минимална пенсия за мургавите си граждани в размер на 109,97 евро. Въпреки сериозното си образование, нека се опита да даде отговор. Явно, че в сравнение с Дянков, в Хондурас (трети свят по всички критерии) финансовото министерство се управлява от икономически гиганти, на които Симеон Дянков може само да лъска обувките – минимална пенсия 164,96 евро. Благодарение на вече обесения от демократите диктатор - Кадафи, освен че приживе бе осигурил безплатна вода в пустинята за своите поданици ( без да допусне абсурдите на „демократизацията” като Софийска или Триполска вода), либийците и днес се радват на минимална пенсия от 124,75 евро. Алжир – 113,52 евро минимална пенсия ! В Африка, в третия свят, далеч от ЕС и НАТО, далеч от инвестиции и ГЕРБ, има една държава наречена Габон. Там не управлява пожарникар, нямат си и комунисти, нямат си и демократи. нямат си либерали и кавали, свирачи, поемачи и повдигачи – просто имат управници – минимална пенсия в размер на 194,37 евро.

От тези данни става ясно, че господарите на Бойко трябва да измислят ново понятие – четвърти свят. Четвърти свят, в който ние да сме първи член. И веднага ще се намерят долни комунисти, соросчета, олигарси и слуги на мутро-милиционерите. Ще зареват дружно – това са измислици. Източник на тези цифри е цитирам : The official Website of the U.S. Social Security Administration – www.ssa.gov



Цялата статия тук
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

[video=youtube;Brs7gJUkzOY]http://www.youtube.com/watch?v=Brs7gJUkzOY&feature=player_embedded[/video]
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Цялата работа е в това, че не цените са високи, а доходите не могат да ги догонят. Валутният борд държи под строг контрол заплатите и мърдане няма. Въпреки че не се говори за него бордът е там ни бие през пръстите дори само да си помислим за вдигане на доходи. Ролята на едно правителство в условия на валутен борд е да измисля всевъзможни хитрини, за да излъже МВФ и да направи невъзможното, за да даде някой лев отгоре на населението. Правителствата на царя и комунистите се справяха горе долу успешно с тая работа, но сегашното не го е еня изобщо за това. Всичко, което се прави в момента е евтин PR. Работи се на парче и на сервитьорския принцип "Ако мине". Когато народът се усети номерът не минава и правят каквото трябва, но повечето пъти успяват да си прокарат глупостите без никой да разбере. Реално ни води един гигантски PR отдел без каквато и да е стратегия или управленски капацитет. Единственото, което върви в нашата държава като бизнес е туризмът и то само защото още не са измислили как да го осерат и него. Всичко останало е тотална трагедия. Толкова простотии са сътворени само за 3 години, че не могат да се изброят. Може би най-голямата беше рекетът за милиони с касовите апарати. Но де да беше само това... Сега предстои да ликвидират още няколкостотин работни места със забраната за производство на кухите цигари.
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Test, бъркаш доста нещата но си на прав път.
Паричния съвет/борда не позволява печатането на пари, не фиксиране на заплати и т.н. в частния сектор заплатите са плаващи.
По времето на Царя и Троините се увеличи паричната маса и това доста спомогна за икономиката и стандрта. Те нищо не направиха просто присъстваха на това. Ще кажеш как се вдигна паричната маса като е забранено печатането на пари. Ами тука бе цялата работа натройните просто управляваха във време на глобален бум - т.е. наляха се десетки милярди преки чуждестранни инвестции - голяма част от тях бе под формата на кредити. Майката като даде кинти в дъщераната банка те са в евра отива в БНБ, БНБ по закон и в условията на паричен съвет има правото да напечата спрямо курса колкото са левото, като това печатане е базирано че тези пари са резервни за банката и за няколко минути се увелича паричната маса - кредитиране на макс яко наливане на капитали, текущата сметка удари такъв дефицит както и тъговското салдо в БГ не се произвеждаше нищо а се внасяше всичко и се кредитираше от вън е в един щастлив момент всичко свърши и кредитирането спря и се свии и дойде времето за плащане на сметката. До тук ти говоря чисто макроикономически, това че заемат нашите кофти фискални действия е друга работа, но добре че не вдигнаха преките данъци че и по лошо щеше стане. Но като цяло именно това е един от големите икономически проблеми, както се вижда прекрасно е проблем и на ЕС. Просто д-вата ни както и закъсалите в ЕС Гърция, Италия,Испания, Иралндия и Португалия, нямат възможността да печат пари за да подражт 1во ръст да го подхранват и 2ро да печатат за да пълнят дефиците в деноминирани местни валути - красота и като вкараме в сметките че има голямо недоверие във фин. сектор и валутата става една ......
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Ето вижте какво говори един страшен проф. по икономика и това го е говорил по времето на 3ните - всички прилики с действителността не са случайни
http://www.youtube.com/watch?v=KZAw3ZDVCsk&feature=BFa&list=PL177BBF0ED3BC439C
http://www.youtube.com/watch?v=JK-12X48uj0&feature=BFa&list=PL177BBF0ED3BC439C
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Забраняваш вноса на всичко, което може да се произвежда в България! Впрягаш циганьорите, да работят в селското стопанство, строителството, магистралите и урановите мини.Не работиш - те пращат в ГУЛАК!
и България ще е първа в ЕУ!
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Много верни неща се изговориха в темата и хора като blackout8 правят наистина добро впечатление с познанията си и с верните неща, които говорят.

Нека и аз да кажа нещо.

Много хора мърморят и критикуват управлението и политиците на страната, но в същото време те самите нищо не правят по въпроса. Същите тези хора говорят в други теми как не обичат хора, които мърморят и нищо не правят, за да подобрят материалното си състояние.

Политиците разчитат на такива хора. Те разчитат, че няма кой да им създаде реална конкуренция с наистина добра стратегия, добри идеи и добри заложени ценности. Те са в играта от много време и добре познават всички лостове. И за това са спокойни и правят каквото искат, понеже знаят, че младежите, които наистина искат да работят за страната и да я направят по-добро място, не могат да се организират и да направят своя партия.

Такива младежи са или вече боядисани в някакви други партии и са експлоатирани и учени на корупционни практики или са единици и липсва обединяващия фактор, които да ги събере.
Единствено с протести не става. Това не плаши политиците, те винаги ще нагласят мозайката така, че накрая да стане пак тяхното.
Трябва да имат реална конкуренция, която да им заплашва топлите местенца.

Според мен единствения вариант, за да спасим нашата страна и нашите съграждани от мизерията е такива млади хората като нас, които наистина искат нещо да се промени и да работят за тези промени, да си направим партия.

Спасението ще дойде само ако сами вземем в ръце контрола.

Ще си изградим ясна стратегия, ще заложим добри ценности и ще се опитаме да увлечем, колкото се може повече хора с нашите идеи и разбирания.

А ние все пак не сме случайни хора. Това е интернет маркетинг форум и ние умеем добре да популяризираме и увличаме хората. Но освен това ние имаме и много други качества, знания и умения, които биха били много полезни в управлението на една страна.

Единствения път към спасението за България, който аз виждам е този:

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135501352

Ние можем да измислим възможно най-оптималните решения на всички държавни проблеми и да работим за тяхното реализиране, но за това се иска енергия, желание и време.
Всичко може да започне просто като идея и да се превърне в нещо наистина значимо.

Знам, че има много младежи, които искат да работят за страната, имат идеи и желанието да се променим и просперираме, искат да живеят в една по-добра България, но за целта трябва сами да си я направим колеги. Не става само с мърморене. Необходимо е само малко повече инициатива и да отделите малко от времето си.

Не казвам, че това може да стане за един месец или година. Необходимо е също много търпение, защото всичко хубаво става с търпение.

Според мен хората имат нужда да видят, че има такива хора, като нас, които са готови да работят за България. А в момента всички сме изправени до стената без избор, защото имам чувството, че няма партия, която да не е свързана с мутри, олигарси и бизнесмени.

Нека не оставяме да ни управлявата шепа хора, да ни стрижат като овце. Нека вземем нещата в свои ръце и знам, че всичко ще се нареди.

За пример ви давам Естония. Хората взеха нещата в ръце и се оправиха за 0 време, а ние 20 години и повече дълбаем на място и затъваме в тинята.


Моля коментирайте написаното от мен и какво мислите за нещата, които предложих :)
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Животът ви може да е тъжен, но не забравяйте, че поне заплатата ви е смешна!
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

За пример ви давам Естония. Хората взеха нещата в ръце и се оправиха за 0 време, а ние 20 години и повече дълбаем на място и затъваме в тинята.

Ние вече дълбаем дъното :mrgreen:
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Брайн, Тое хубаво да има коректив на властта но нали пък ти е ясно една парития на младете/предприемачи как се прави и второ как двумислино звучи борим се за вас, като искаме за нас :D AЗ съм за приницпно, както и много пъти съм говорил за БГ трябва се направи рекламна борса с ясни регулации, ама то не е до говорене само
 
От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Моля коментирайте написаното от мен и какво мислите за нещата, които предложих :)

Според мен такава партия в България няма да изкара дълго щото ние сме мафиотска държава. Няма нищо цивилизовано в държавата. Ако тази партия да речем успее да пробие купените избори я чака голям саботаж и удари под кръста. Ония 240 тюфлека за 22г. са се окопали здраво и имат хора на всякъде. Ако премине саботажа ще се наложи да почне да им разваля далаверите - и тук вече ще има няколко застреляни. С две и с три думи няма да стане тази работа според мен - не и в България.

Пък доходите на българите ще си останат мизерно още много години, ние нямаме икономика от скоро и бизнес. Няма от къде да дойдат тези пари.
 
От: От: ЕК: Над половината българи живеят в лишения

Цялата работа е в това, че не цените са високи, а доходите не могат да ги догонят.
Тук не съм много съгласен. В областта на земеделието цените на семена, торове, препарати, оборудване и технически пособия са доста по-високи от съседните държави - Турция, Гърция, Македония, Румъния. Понякога в пъти. Не току тъй живеещите по южната граница вече пазаруват при съседите.
А доходите са ниски поради ниска производителност, неграмотност, и висока себестойност. Малко са местата, където се работи "иновативно" - с нова техника и технологии, и с ново мислене. Масовата работа е Ден да мине - самун да загине!


Забраняваш вноса на всичко, което може да се произвежда в България!
В Израел, мисля, още действа закона, че което може да се произведе в страната, е забранено за внос.
 
Последно редактирано:

Горе