Ще изпреваря мнението си, което беше планувано да бъде пуснато Януари 2012 година.
Та в първото мнение обяснявах за това какво ме е мотивирало да си докарам сравнително добра репутация, как това се е отразило на престоя ми тук. Ей я втората част - година след първото.
Ежедневно чета теми с въпроси, ежедневно чета желаещи да направят нещо, но въпреки това мързеливи и безидейни мисли. Това което научих аз за тези две години, в които бях тук:
1. Трябва да имаш идея, трябва нещото с което се захванеш да бъде приятно за теб. Иначе казано - за бога спрете да търсите ниши подходящи и такива с висока цена на клик! Пишете в нишата от която разбирате!
2. Не се цепете на хиляди сайтове! За мен всичко тук си е просто страничен ангажимент, от други наричано хоби. Интересувам се от администрация, счетоводство и т.н. - не от разработка на уеб продукти за масова употреба и въпреки това - ей ме на - хобито ми докарва приходи.
3. Забравете тази история с warez/illegal craps. Почнах от там - имах сайт за филми онлайн. За допълнителен доход ме устройваше, но си навлякох проблеми със законодателството. Че си бях изпекъл питката, бях. Хостинг в Холандия, ползване на чужди файл сървъри - всичко ток, просто трябваше да давам обяснения. Това от което се лиших бяха качествените рекламни мрежи. Тоя същия сайт в момента е в напълно легален вид и приходите от него са х4, спрямо предишния вариант.
4. На първата страница казах едно - четете, пробвайте и пак четете. Отново ще го повторя, ако някой го е пропуснал.
5. Четете отговорите в темите ви! Вярвайте ми, пък ако не искате - карайте си както ви е угодно, ама забележките които съм отнесъл, острите отговори и злобните коментари ми докараха пари
Ако искате - прилагате съветите, аз някои ги пропуснах, просто защото ми се сториха неподходящи - наистина бяха такива, но само някои от тях.
6. Изследвайте конкуренцията - един форумен подпис помага АДСКИ много, ако успееш да разбереш това от подписа де
7. Отново на точка две де, направете един успешен проект - той ще ви отвори пространство да подпомогнете втори и трети, та и четвърти.
8. Не се залъгвайте, че е лесно. За мен денонощието е разделено на 6 часа сън и останалото - с каквото мога да се захвана. Иска се много четене, много бачкане, много ровене и много опити за нещо успешно. Не е лесно, но не е и много трудно - желание се иска.
9. НАЙ-ВАЖНОТО - ако сте фрилансъри, за бога, стига сте се подценявали бе! Лого - 10 лева, статия - 5 лева, оправяне на проблем в сървърната конфигурация - 5 лева. AR U FUCKIN KIDDIN ME! (съжалявам, ама тоя път не мога да се цензурирам). Таксувайте на час - било то 30 минути или 60, или 2 часа - по-добри пари ще вземате, а и няма да сме индийците на балканите. Случи ми се да прехвърля продаден клиентски сайт на новия собственик, е какво да му поискам за 10 минути работа?! В нормалните страни това нещо струва около 50 долара, ама предвид, че ще получа реакция от сорта на "комшийката от третия ще го направи за 20"? За това и не таксувам такива неща. За това и съм помагал, а и ще помагам на хора от форума за обещание за почерпка от една бира, ама качете си малко нивото бе мамка му. Всеки се оплаква от ниската ставка на която работи, ама и никой не прави нещо за да я качи - е това не е правилно.
10 ... ще допълвам евентуално.
П.П. Много се чудех дали това горното да не го драсна в нова тема, за да се вижда. Ако администрацията прецени и реши да отдели мнението от тази тема, може да го кръсти: Две години във форума - тема за тези които са от година тук