CAE Proficiency?
CAE / Proficiency са два различни...
Предполагам, че е второто?
Note: CertificateAdvancedEnglish
CertificateProficiencyEnglish
Моя син мина CAE Proficiency и кандидатства с него в университети в Англия. Много труден изпит, доколкото знам, тоя изпит е за цял живот, а тойфел например има валидност - не знам какъв е срока. Не е ходил на курсове, плащали сме единствено таксата за изпита.
Аз се чудя как тази тема се превърна в такава дива караница...
О.о
СРЕ се взима с цел, а САЕ с идея. Разликата в знанията между двете е в лексиката. Поне хората така твърдят.
Ако нямаш нужната лексика, няма да вземеш лесно СРЕ. С отлична граматика имаш САЕ със сигурност.
Не съм се явявала на САЕ и не мога да съпоставям, но за мен е ненужно даване на пари да се явяваш и на двата или пък на САЕ.
Защо?
Защото ако знаеш граматиката за първото, няма защо да не се постараеш за второто. Съвсем малко наддаване ти трябва сигурно.
НО - всеки си знае. Разликата в заплащането я има, а и е по-стресиращо да се явявваш на теста, който взимат само професионалисти в една или в друга сфера или на този, който се взима от учениците в гимназията.
Така или иначе САЕ е достатъчен за много места.
С отлична граматика имаш САЕ със сигурност.
Разликата в знанията между двете е в лексиката. Поне хората така твърдят.
Разликата в заплащането я има
Предполагам, че говориш за CAE, а не за CPE (Certificate of Proficiency in English). Вторият едва ли е необходим на сина ти, за да кандидатства в университети.
Харконе, стига си ми давал негативен реп по една и съща тема! Мнението ми е такова - неистини няма като се изказва мнение.
Смешно е да ми твърдиш какви неистини говоря.
Може да имаш weak статус на 1 от компонентите и пак да вземеш СРЕ. Стига другите да са ти в максимума.
Факт - взимаш пре-достатъчно точки.
Произнасянето не е изобщо важна част от устния изпит! Ако си казваш каквото трябва и е граматически вярно - няма да вземеш малко точки. Още повече, че ти виждаш какво си записват квесторите. Спокойно може да кажеш какво им харесва и какво не.
Самият факт, че приемат английски от всякакъв диалект говори сам по себе си дали фонетиката има голямо значение.
Разликата в заплащането за изпита е точно 10лв... хаха. Това ще ти го призная - не е кой знае колко.
Явно от мое време вече няма такава разлика, а и виждам има компютърен СРЕ...
Paper-based CPE - Fee BGN 345
Paper-based CAE - Fee BGN 335
Кое е грешно сега?
Преди ми спореше, че човек с гимназия и висше по друг език (не английски) не може да вземе СРЕ.
Лесно мога да те оборя, но не искам да те карам да се чувстваш зле.
Сега за какво точно си се захванал?
Няма такова нещо. Дори хора завърши езикова с английски, се записват на курсове за TOEFL и FCE. CAE е доста над това ниво и не всеки завършил езикова може да го вземе без допълнителна подготовка.
Quote Originally Posted by just
Това, което имах предвид е и това, което съм написала - човек, завършил гимназия може да вземе САЕ спокойно. Иначе и аз знам също пасинг грейдовете. Още повече, че казвам В2 и С1, защото е възможно. Не виждам да не съм казала С1. Както и да е. Разбирам мнението ти и го оценявам. Просто ме стресна идеята да се дава -реп за такова нещо...
Аз лично съм завършила гимназия с друг език. Не съм посещавала курсове. Имам СРЕ.
Английски не съм учила до 5и клас и съм го учила само в програмите на българските образователни институции.
И така, pronunciation - как се определя кое как се произнася, след като приемат всички тези диaлекти? Предполагам знаеш колко са различни точно от фонетичнa гледна точка?
Харкон,
1 - цитираният сайт не е Посолство нито Кеймбридж.
2 - чувал ли си наистина как говорят хората в Манчестър, Бърмингам и Торонто? Наистина обаче!? Всички са нейтив и ако звучиш по близък начин до който и да е от тези или други нейтив диaлекти не биха си позволили да те оценят зле за произнасяне, защото после нищо няма да ти струва да поискаш преоценяване и да получиш по-висока оценка.
3 - мисля, че цитираното лично съобщение от теб към мен e достатъчно доказателство, че за теб няма правилно и грешно, а само това, което си си наумил на момента.
Няма проблем.
Наспорих си културно и приятно. Мисля, че и ти се наслади на момента.
Ще те оставя да се закачаш с някой друг сега
Кое е грешно сега?
Преди ми спореше, че човек с гимназия и висше по друг език (не английски) не може да вземе СРЕ.
Лесно мога да те оборя, но не искам да те карам да се чувстваш зле.
Сега за какво точно си се захванал?
Форумен олигофрене, не съм казвал такова нещо. А за малоумник, като теб, е много съмнително, не само дали има сертификата, а дали въобще е завършил гимназия безпроблемно.аз го взех още в 12ти клас от първия път, без да съм се явявал нито на TOEFL, нито на CAE и т.н.
, а съм завършил СМГ-то, така че теорията му ич не важи...
Бегай от тука бе форумен плъх. Ти дори и в момента не можеш да влезнеш в СМГ-то, камо ли да го завършиш, па си тръгнал да ми говориш.
Такива като теб са само отворени зад клавиатурата, а сигурно майка ти още ти дава по 2 лв на ден , да имаш там да ядеш банички.