За учените от БАН не зная. Едва ли всички са на протеста. Познавам лично няколко учени от БАН и те НЕ протестират. Това не означава, че са доволни от управлението, но не ходят на протеста както ти твърдиш. Така че в случая лъжеш. Къде има ясни данни, че ВИСЧКИ учени от БАН протестират. Също така като човек който е доста близко до БАН и по-специално един негов институт, съм наясно и го написах 50 страници по-рано, че много от учените са убедени БК(С)П Симпатизанти. Причината за това е, че преди 40 години, когато са започнали кариерите им, единствения начин да влезеш в БАН е било по партийна линия. Съответно тези хора са уредени на служба от партията, били са доносници в ДС, за да работят това, давйни са им титли по такава линия. За тях друга власт няма и за това протестират. Младите учени НЕ протестират. Аз познавам такива. Пак казвам - неходенето на протести не означава, че подкрепят властта.
Защо адвокатите ходят на протест ли? Едва ли всички адвокати ходят на протест. Но, голяма част от адвокатите в София работят прако с олигархията. Голяма част от нея бе погната през последните години. Съответно тези адвокати с цел да спасят собствената си кожа тичат да подкрепят Божков, Галеви, Арабаджиеви и т.н.
Защо тиквата е дал пристанище ТЕЦ варна на Доган, наистина не мога да ти отговоря. Честно казано, не съм запознат с Варна и пристанището на държавата и на ТЕЦ-а и какви са интересите и ползите от този обект. Нито съм запознат и с проекта за издълбаване на езерото, няма как да ти отговоря компетентно. Не съм се интересувал точно от този аспект.
Студения резерв - вече Доган няма да получава, промениха се нещата. По същата логика, мога да ти отговоря - защо Доган получи няколко милиона хонорар за консултант по време на управлението на Тройната Коалиция и не е ли това конфликт на интереси? Че да искаме да върнем същите на власт?
Аз въпроси няма да ти задавам - знам, че ти знаеш да повтаряш само опорките на Позитано и каквото и да питам - отговор няма да дадеш.
Може да коментираш само това - какво правят двама души, активно протестиращи, независими един от друг, без да се познават, 100% гарантирано, пред хотела на сем. Арабаджиеви, силно “репресирани” от кабинета Борисов 3 в деня след “Националното Възстание” или там както си бяха кръстили протеста от Отходното Трио. Сега ще кажеш, че е случайност. Може да съм на 24, ама в живота си съм видял много - случайности няма.