Айде да почваме да коментираме звучния шамар придружен с шутове и тупаници, нанесен от САЩ на шибания султан.
Дефакто американците казаха на глас цялата истина за мафиота, крадец, лъжец и лице на корупцията - Борисов.
Я да видим съвсем накратко:
Корупция, контролиран главен прокурор от Пеевски, контролирани медии и публикации, имитация на борба с корупцията, повсеместна корупция в структурите на властта, лоша медийна среда и недостатъчна свобода на словото, полицейско насилие срещу протестиращи срещу управлението на Борисов и главния прокурор Гешев, нарушаване правата на гражданите и пр. и пр. Това са само нищожна част от негативите, посочени в доклада.
Безброй много случаи на контролиран вот са били регистрирани в България от Transparency International. Въпреки че законът предвижда наказателни преследвания срещу официални лица по обвинения в корупция, правителството не прилага законът ефективно - държавни служители по всички етажи са замесени в корупция, подкупи, конфликт на интереси.
Документът е обширен. В доклада се споменава и фигурата на главния прокурор Иван Гешев. Споменава се поименно Делян Пеевски. Потресаващо е на колко места в доклада се споменава името на Пеевски!
Важни въпроси по отношение човешките права в България са полицейското насилие, произволните арести, сериозните проблеми със съдебната независимост и ограниченията върху свободното изразяване, в това число медийна цензура и корпоративен и политически натиск върху медиите. Констатирани са сериозни корупционни практики.
Някой да не каже, че нещо не е така!
Тук смятах да сложа няколко шота, ама няма да стане, защото не мога да шотна целия доклад.
Всеки трябва да го прочете!
Ето го тук:
https://www.state.gov/reports/2020-country-reports-on-human-rights-practices/bulgaria/
Нещата са по-лоши, отколкото предполагахме, по дяволите. За първи път в живота ми мога да го кажа без угризения - СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН. Благодаря ти, Свиньо!!!!