само не разбрах защо се буташ в инфонотари, след като в ИО цените са 56.40 за издаване и по 48 за подновяване forever*, преиздаване има само ако искаш да си смениш данните в сертификата * - всъщност е до годината на изтичане на базовия сертификат, 2030-та по спомени, после има служебно преиздаване на цената на подновяванеПреиздават го, затова е 60 кинта. При инфонотари или ЦКБ схемата е следната: 1. издаване на ел. подпис: Пакет за квалифициран електронен подпис на физическо лице - 66 лв. с ДДС Пакет за квалифициран електронен подпис на юридическо лице - 102 лв. с ДДС 2. първата година се подновява, 45 лв за юридич. лице 3. втората година се преиздава, 60 лв за юридич. лице 4. третата година пак се подновява 45 лв. и т.н.
Да, така е. Моя го взех за 60 лева. А съм чувал, че можеш и за под 50 лева да си го намериш.Удобство си е електронният подпис, а и не е толкова скъп, в ЦКБ май е най- изгодно доколкото знам.
не е, освен, ако не включваш разходи за пътуване до областен град...Удобство си е електронният подпис, а и не е толкова скъп, в ЦКБ май е най- изгодно доколкото знам.
Точно така е, но явно има някакви спънки, иначе до сега да се е намерил някой, който ще издава ЕП за 30 г срещу 10 лв. Нали се сещаш че ще избие рибата - това са няколко милиона подписа. Всеки ще си вземе на тая цена.преиздаване не е необходимо, това е врътка на инфонотари да ти вземат повече пари, сертификат може да се издаде и да се поднови примерно 30 години поред( <= е, според валидността на root сертификата на доставчика), т.е. запазва се първоначалния сериен номер и само се променя срока на валидност
тя цената е достатъчно ниска и в момента - 24лв. /с ддс/ нов и 18лв. подновяване
ако искаш количество(примерно над 50бр.) може да си пуснеш запитване за отстъпка от официалната цена
ако ще ставаш доставчик виж сайта на КРС и закона за ел.подпис
Само разходи, защо не измислиха нещо за по-голяма печалба, а само ни дерат навсякъде? От ЦКБ ми пратиха съобщение че ще трябва да си взимам електронен подпис, иначе няма да ползвам интернет банкирането, а аз без него съм за никаде, тъй като имам фирмена сметка и там си следя всичко.
Та въпроса ми е, понеже досега не съм ползвал такова чудо на техниката, колко пари струва, какви такси има и как се ползва? Аз даже незнам какво представлява?
Ето какво са ми пратили:
Уведомяваме Ви, че с цел да се повиши степента на сигурност при ползването на услугата „интернет банкиране”, считано от 08.05.2010г., ще бъде преустановена възможността за ползване на услугата „интернет банкиране” чрез използването на електронен сертификат.
Считано от същата дата - 08.05.2010г. ЦКБ АД ще предлага на своите клиенти услугата „интернет банкиране” чрез използване на УНИВЕРСАЛЕН ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС, издаден от доставчик на удостоверителни услуги.
На всички настоящи и бъдещи клиенти, ЦКБ АД осигурява възможност да закупят УНИВЕРСАЛЕН ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС от офисите на банката.
Считано от 08.05.2010г., електронните сертификати, издадени от ЦКБ АД няма да бъдат валидни и няма да се приемат и изпълняват нареждания за разпореждане със сметки на клиенти, дадени посредством тях. До посочената дата всеки клиент има право да прекрати незабавно рамковия договор без разноски и обезщетения.
За всички нови клиенти, считано от 08.03.2010г., услугата ще бъде достъпна чрез използване на УНИВЕРСАЛЕН ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС.