Отдавна не съм писал в тази тема и реших днес да постна нещо, защото така ми дойде.
Много разпасани хора виждам последно време и това също може да е ме подтикнало да драсна тук няколко реда. И защо не, все пак хората имат нужда и от ритник отзад, защото някои определено ги носи течението, други просто са идиоти. Това е за тях, ако някой се припознае в следващите няколко абзаца.
Последно време наблюдавам хора от типа:
"Баси живота труден, къде съм си дал зор"
"Драмата и емоциите контролират живота ми"
"Живея, за да преживявам"
"Майната му да етиката, човека е животно и такова ще си остане"
"Нямам намерение да правя нещо с живота си, а просто да наблюдавам успехите в чуждите"
"Дали ако съм паразит, няма да ми е по-лесно"
"Няма да дам нищо на света, защото съм тук да взимам"
.... подобни loser-ски изказвания, които последно време може да те накарат да сееш с картечницата. Ако ще трябва да живея в свят с подобни хора и плазмодии, ще се замисля сериозно за някакви мерки за унищожение. Това не е истина просто. Но нека обсъдя всеки един типаж горе, защото някои си мисли, че това е временно състояние, определено не е. А и да е временно, то след време се превръща в постоянно и от там няма ход назад. Освен
лоботомия.
"Баси живота труден, къде съм си дал зор" - Да, баси живота, нали? Този тип хора обичат всичко да им тече отгоре, ако може даже някой да им натакова жените от негово име, направо ще е супер. Не си дават зор, нищо конкретно не им се случва, а някой не дай си Боже да ги накара да напавят нещо, приемат го като предизвикателството на живота им, защото първо, не искат да го направят, второ - и да го направят, все тази за тях. Принципът е ясен - за къде да си даваме зор. Това автоматично ги мята в графа "Шибани неудачници и мекотели".
"Драмата и емоциите контролират живота ми" - Това трябва да отбележа, че ми е любимото. Драма, емоции, олигофрении. Сори, но на мъж грам не му приляга, което грам не е означава, че жените трябва да го практикуват също. Докато се реве, циври и не знам си още какво (примерно, защото нещо не става както го искат), нека се знае, че това е задънена улица за тях и в същото време възможност за конкурентите им. В бизнес средите емоциите, драмите и другите лиготии помагам само на конкуренцията, на никой друг. Ако не сте съгласни - пробвайте.
Докато на такъв тип хора им тече цивката и правят 10 435 епизод от Глистопад, то конкурентите вече са им влезли с двете бутонки, там където са най-податливи. Сами се досещайте къде.
И нека ви споделя колко време се губи в некреатиивни и неадекватни действия, които са присъщи на някой балетист, а не сериозен човек. Но както се казваше в един филм - "Оставете го, живота му е драма".
Отделно човек от този тип изглежда нерентабилен, нестабилен и определено аз лично бих го подминал ей така, защото няма какво да науча от него. Напротив, мога само да потъна с него. Който се чувства така, да потърси помощ, съвсем сериозно.
Или казано с две думи, никой не го взима на сериозно и от там такова ти и живота дето го имаш. Замислянето за рестарт, не никак лоша опция.
"Живея, за да преживявам" - Още един невероятен екземпляр във фауната около нас. Този тип хора не искат много, не желаят нищо повече от това да са посредствени и в същото време са като сиви пешки, не само в техния, но и в чуждите животи. Никой не ги иска, защото не може да разчита на тях, никой не ги търси за нищо, защото знаят, че не може да им се възложи нещо по-отговорно от това да гледат някоя муха да не кацне на хляба в кухнята. Абе като цяло, нещо по-зле от сянка. Но ги има, и не са малко. Лошото е, че влизат в пространството но можещите и искащите. Колкото и да им сипваш на такива хора, ефект нулев. Ден за ден, а на следващия - същото. Като цяло, олигофрения, която не пожелавам на никой.
"Майната му да етиката, човека е животно и такова ще си остане" - Това за мен са така наречените свине в човешки образ. Най-важното за тях е да се знае, че могат да поднесат ненужна информация и по доста просташки начин. И обикновено успяват. Няма нищо лошо да го гледаш на маса какъв боклук е, но стане ли дума за бизнес - бягайте далеч. Преобладават предимно в групи, в които могат да го демонстрират, защото им се позволява. Това е вече от възпитанието; начина, по който е израснал и в каква среда; положението в което е; не е грам пример за подражание; отблъскващ и определено не може да се води нормален разговор с него. Ако някой е видял подобен фрик, няма да е зле да се преориентира към късане на връзката. Освен, ако и вие не целите морален катаклизъм.
"Нямам намерение да правя нещо с живота си, а просто да наблюдавам успехите в чуждите" - Това всички го наблюдаваме. Често върви със завист и комплексарщина, защото просто типа човек си е леке и утайка. Колкото по-далеч от такива, толкова по-добре. По принцип някои са безобидни, но все тази като ви губят времето, за да споделите вие за вашите успехи, а той да ви натовари с неговите тънкопишковски изпълнения. Нали? Ако се чудите кои попадат в тази категория - ето как може да ги откриете - набележете някой, и го вижте след няколко години къде е. Само ще си отговорите. Много е важно успоредно с това да го гледате какво прави. Този тип човек може цял живот да не направи нищо с живота си и е добър в това. Както се вика едно дърво оставя повече на света от него.
"Дали ако съм паразит, няма да ми е по-лесно" - Да, определено е по-лесно. Ако може и да се висне на няколко врата, ще е най-добре. Това, ако го забележите някъде (дови и себе си), не се притеснявайте, има решение, но няма да ви хареса.
Хората, представляващи този можел поведение (или по-скоро живот) са паразити, плевели и вредители, които изсмукват на готово, защото не стават, за да създадат те нещо. Работата с такива хора ще ви върне много бързо в началото, а в много случаи - ще ви затрие. За тях спасението се крие в нещо по-сериозно от професионална помощ. Не се лекува. Защо? Защото това е тяхната формула в живота. По-лесно им е така, не правят нищо, което да им отнема кой знае колко енергия и в същото време движат горе-долу, някои паразити, закачили се по-стабилно за голяма "хранилка" даже се оправят доста добре. Виреят около хора с пари и успехи (лични и/или професионални). Нямат скрупули и като цяло са големи нещастници във всяко едно отношение.
И последни вит кретени от най-висша форма -
"Няма да дам нищо на света, защото съм тук да взимам". Тези идват, взимат и си тръгват. Ако оставят нещо, това е обикновено преработеното, което са погълнали. Този тип хора не мисля, че са нужни на света и реално ако имаше дисциплина, направо изчезват един по един. Никой няма нужда от такива нещастници, които реално е все тази дали ги е имало. В определени случаи даже гледат да вземат повече, от колкото имат нужда. Защо? Няма все още обяснение на такива странни психически отклонения и характери. Това е просто начин да бъдеш себе си. Характеризират се с слузта, която остават след себе си, от където са минали. Не създават, не дават и определено не мислят, че трябва да го направят. В много ситуации се правят на велики, все пак трябва да се харесат и да се множат, нали? Какво по-добро от това да обясняваш колко си велик. В същото време скоро (разбра се след не много) става ясно, че някой много яко се е прецакал. стойте далеч от такива.
За това замисляйте се винаги, когато наречете някой, стъпил леко накриво с някой епитет, кой реално е идиота в ситуацията? Човек е не това, което говори, а което прави. Бъдете толерантни. Винаги знайте, че е по-добре някой да ви дължи услуга, а не шамар.
Аз съм до тук, и пак ще пусна едно линкче за тези, които искат да постигнат повече -
Za naduhvane izgleidaite zadalje