Индия пари има, но там е някакъв интересен режим в момента, която на моя пилешки мозък не е ясен. Не е комунизъм, защото дори не се опитват да внушават на хората, че живеят добре. Не е демокрация, щото им казват какво да правят, а те го правят без дори да се замислят. Не е и диктатура, защото не сме чули да се избиват журналисти, да се затварят учебни заведения заради фалшив атентат. Не е и капитализъм, защото бизнес там няма. Както казах, пари има, но те са за ядрена програма, а не за каквото и да е било друго.
Само това беше нужно да напишеш и да си гласуваш за руската мизерия и комунизъм. Докато няма предприемчивост, докато всеки чака да лапа и масовият човек е съгласен да работи за жълти стотинки, както и само да се оплаква от това, че няма работа, светът ще си върви на зле. Какво искам да кажа - като дебилните дейности като разнасяне на стока, което след време ще се прави с дронове, като шофиране на автобуси, което също ще става на автопилот и тем подобни, човечеството ще може да се концентрира върху далеч по-важни неща и ще се разкрият много повече професии. За масовия дебил, каквито са 80% от българския народ (не, не копирам изказвания, наистина го мисля), това е зле. Но за умния човек, който има потенциал да се развива, както и за бизнеса, това е перфектно. Нека ти напомня, че без истински частен бизнес, просперитет НЯМА. А като трябва купчина дебили, които и без това само се чудят как да се скатаят и се навиват да работят за такива цени само щото им е ясно, че за нищо не стават, пък отгоре на всичкото да ми гепят телбода в края на работния ден, защото, видиш ли, аз съм говедо и мошеник, който печели на техен гръб. Докато няма читаво образование, което да дава на интелектуалците поле за развитие и да пренасочва потока от дебили към релевантните за тях дейности от най-ранна детска възраст, както се прави на Запад, положението ще е все толкова шибано. Защото ако държавата има политика - ще се анализират професиите, които не подлежат на роботизация и ще се инвестира в тях. Тъй като дебили, които по-горе наричаш "стандартни хора", винаги има, въпросът е как да извлечеш максимална полза от тях и да не спираш развитието на бизнеса, както ти се опитваш да внушиш на хората. А и...нали знаеш, че този бунт ще се обезвреди много лесно - като искат нещо, даваш им да го направят. Нека поработят 2 дена на високоплатена работа, а такава задължително ще бъде изискваща квалификация, та да видят, че за нищо не стават и ще се кротнат.