От: Re: От: Застраховани ли сте?
Глупости говориш. Веднъж ми се е налагало да ми плащат и платиха като попове. Дано да не се налага пак да се случва.
Радвай са че са ти платили. Следващия път може и да не ти платят и да видиш тогава какво е. Втори случай с застраховането. Блъска ме джип докато карам мотор в града. След катастрофата късам минискус. Операции и простотии. След това подавам иск и си вадя медицинско към застрахователя на джипа. Ето ви дословно действията:
1. При самото ПТП, ако няма убит се издава един фърчащ лист с подписа на полицаите дошли на място. При отиване при застрахователя ти искат печат на КАТ ?!?!?
2. Отивам в КАТ гр.Пловдив и ония ме гледат като изтървани какъв печат могат да искат.
3. Отивам при застрахователя и им обяснявам, че печат не се изисква по еди кой си член (казан ми от катаджиите) и ония ми приеха документите.
4. След 20 минутно чакане и т.н. ония ми съобщават, че шофьора на джипа няма застраховка или не е била при тях ?!?!?!
5. Обаждам се на човека и го питам има ли застраховка (беше ми дал телефона защото му беше станало гузно заради ПТП-то).
6. Човека казва, че има и аз пак влизам в офиса и казвам, че има застраховка и е при тях.
7. Продължава 30 минутно цъкане на компютъра и т.н.
8. Дават ми един хвърчащ лист на който да отбелязвам щетите по мотора. На листа е нарисуван ДЖИП и по него аз трябва да отбелязвам с Х къде има щети по мотора. Мотора е с счупени предни 2 кола, смачкан радиатор, ударена "звезда", счупен капак на двигателя, помляни всичките пластмаси, усукана рама и още много неща които нямат нищо общо с автомобил.
9 След задраскване с голям Х на целия джип, се уговаряме кога да дойдат да го снимат.
10. Идват след 1 седмица и го снимат. Отбелязваме на ново щетите.
11. След 2 месеца получавам около 1000 лв. за ремонт на мотора за материални щети.
12. Подавам иск с медицинското и всичките документи от операции и т.н. като този път предварително отиваме с адвокат който ги прави за 5 стотинки всички
13. Давам си банковата сметка и оставям копия от всички документи.
14. Получавам си исканата сума без повече разправии в 7 дневен срок.
Значи като отидеш с адвокат който знае кое как и какъв е срока почват да правят нещата по друг начин.
Имам каско на автомобила и то най вече заради клаузата за кражба. Ако не ми беше толкова нов нямаше и да си правя каско. Всеки си има глава на раменете и ако застраховането ни беше на нормално ниво бих си направил и застраховка живот и на имущество и на къщата и на апартамента и на всички което се сетя, но да знам, че като вкарам едни пари в нещо и недай си боже да се наложи да получа нещо накрая, ще го получа. В повечето случаи ще получиш усмивка по радиото заради някоя клауза от 10-те страници които и адвокат не би разбрал в повечето случаи. Да им сера на всички застрахователи.