Гурска хубава статия - ама винаги съм се чудел на аватара ти - по инфантилен не можа ли да си избереш
Не става въпрос да се стреля ама такъв аватар сигурно бих си сложил три дена преди да си тегля куршума
http://gurska.wordpress.com/2012/05/10/не-на-войната/
Благодаря за темата...
А аз на твоя, но пука ли му на някой?Гурска хубава статия - ама винаги съм се чудел на аватара ти - по инфантилен не можа ли да си избереш
Емоционална, но грешна статия. Войната е част от природата, в това число и човешката, и никога няма да изчезне. След "победата", да не би да се възцари световен мир? Или просто войната се премести и не я виждаме?
Нали си рускиня, според теб украинците трябва ли да празнуват деня на победата, след като 8 милиона от тях умират от глад по време на масовия глад по-известен, като "Голодомор"?
Как може аз като българин да празнувам този ден, в който символизира - смъртната присъда на България, унищожаването на православната вяра, избиването на българската интелигенция, унищожаването на националния ни идеал за обединение на българските земи?
Как мислиш, кога се е появила идеята за „червения звяр“ и дали Комунизъма е идея на руснак? Откъде е дошъл Комунизъма в Русия и защо е унищожена руската империя??? Защо тук хората не се връщат в историята далеч преди 9 септември 1944 г., ами за всичко руснаците са им виновни?
Е, грабна ми интереса, кажи моля те или дай някакви източници по въпроса!
Ама тя войната не е приключила на тази дата, защото Япония капитулира месеци по-късно. След тази дата стотици хиляди японци са изпепелени от атомните бомби. Потърси в чичо Гошо.redrum, разбирам и съм съгласен като цяло, но все пак ако приемем, че на тая дата е спряло най-себеунищожителното безумие в историята на човечеството отнело животите на десетки милиони, все пак дали нямаме повод за отбелязване на датата?
Християнка си, а празнуваш победата на враговете на християнството.
Чърчил комунист ли е? Той има вина = на тази на Сталин за последвалите събития и влиянието на СССР на Балканите. Ако беше прочел предишното ми мнение щеше да разбереш, че празника е капитулацията на Хитлер и началото на края на най кръвопролитната и антихуманна война (над 70 милиона жертви), което няма нищо общо с комунизма в България (какъвто дори не е имало ако трябва да бъдем честни) и въобще в света.Кое не ти е ясно, защо смятам комунистите за врагове на християнството?
Помаците щяха да се смятат за българи, а не да се турчеят и да попадат под влияние на радикалния ислям.
Според теб Финландия трябва ли да празнува "Денят на победата" имайки предвид Зимната война?