От: Защо според вас не работи този бизнес модел в България
може би не правилно се изразих с това минало
но честно казано какво е минало, какво е настояще.. какво бъдеще..
истината е че развитите страни се движат няколко години в технологиите и услугите пред недоразвитите, и аз искам да се движа с времето не да изоставам. може би така е по ясно
животът е един, времето е лимитирано за всеки от нас, и от нас зависи какво ще правим с това време.
да, няма как да покажеш на някой нещо без реклама на този свят. аз нямам възможности и освен ако не си милионер няма как и да имаш.
опитах се колкото мога сам да рекламирам..защото имам желание, знаете че не става сам.
ходих по срещи с известни успели хора, участвах в един проект, надъхаха ме, кандидатствах по launchub, eleven, но те искат бизнес модел, те искат да видят какво ще спечелят от теб.. искат да си там в "работилниците" с тях, да събираш екип и да ръчкаш по цял ден и да те гледат, може би съм в грешка но с такова впечатление останах след като опитах повече от 10 пъти да участвам .. а знаете че не всеки ден се участва а на даден интервал от време.
писах няколко пъти и на бизнес ангели, лекарски съюзи, НЗОК, какво ли още не.
опитах да намеря екип - никой не пожела. аз исках нещата да потръгнат и го пуснах за продажба. казах си щом някой даде пари за това, то той/тя ще инвестира и ще го развие.
е, така се случи че не можах да отсея кой по-сериозен кой не, защото бързах тогава.
така че мога да обобщя с една дума на въпроса защо не е успял за сега модела - успял е, хората които знаят за него го ползват. останалите които не знаят не го ползват
институции - не обръщат внимание, акселератори - не дават пауър
от всичко казано до тук, мисля че съм отговорил на главният въпрос на темата
все пак в живота има по-важни неща от това да обикаляш и да се молиш за нещо което ще е от полза за всички..
PS. България има нужда от иновации.. и ние/вие трябва да сме хората които могат да ги предоставят. Системата е прецакана и ние не сме виновни затова, нито Бойко Борисов нито президента, нито държавните служители които не си дават много зор заради ниските заплати.. които всъщност не са ниски само там а в 60% от фирмите.
PS2: За това време за което коментирам тук, аз видях реклама на платформа за IOT - internet of things, регистрирах raspbery pi то си, видях какви фунцкии предлага сайта, видях че за да ги имам тези функции онлайн трябва да инсталирам 25MB техен пакет, и че той взима 80% от рам ресурсите. Замислих се и сам си направих същите неща с два скрипта по няколко реда които не взимат никакви рам ресурси
Замислете се и вие. Хубаво е да се коментира каквото и да е било, това е идеята на всеки форум в интернет пространството, но се коментира с аргументи. И ако някой има по-добра идея се дава и се прави, а не се плюе просто.
Много нерви и негативно настроение има навсякъде по света. Но дали не е по-хубаво ако минимизираме това настроение а?
Силата е във ваши ръце