От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?
Прав си, манах го
Това по добре го делни, че да не даваш акъли на хейтърите.
Прав си, манах го
Това по добре го делни, че да не даваш акъли на хейтърите.
Знае се защо е така. Защото както тази, така и другата година определени фирми трябва да вземат общински поръчки за поддръжка на приютите, кастрация, ваксиниране и куп други процедури уж за справяне с нарастващата популация. Това трябва да се случва на практика и на теория, но в действителност всяка следващ година проблемите са много по-сериозни и не говорим само за непроменящия се брой, но и за нападателните им инстинкти.ГЛЕДАТЕ ОТ ГРЕШНАТА СТРАНА НА НЕЩАТА...
Казвате виновни са кучетата...
Кажете ми според вас, въпреки усилията и приютите, те стават все повече?
някой от вас знае ли защо е така?
Я го обясни това, че ми избега логиката?Решението е следното: изселват се кучетата в горите и планините. Така градовете и селата ще се изчистят, а горите ще се напълнят с дивеч за ловджийте, който дивеч в момента е оскъден (извън резерватите де)...
Я го обясни това, че ми избега логиката?
Да напълним горите с подивели кучета, за да има повече дивеч?
Ма мене и друго ми направи гадно впечатление - значи в същия ден и сгазиха детето на пешеходната пътека (дето почти всяка седмица има такъв случай) - за него в новините - 2 минути отделиха. За дедото, къде ритал песовете и те му скочили - 40 мин... и обясняват пълни глупости, та раята сега да скочи да ги прави е такива като това горното. Поне да ги тровят хуманно бе, това изобщо не е някакъв изолиран случай - през ден има такова, дето ще ти се отще живота. Било "за назидание".... Нали направих грешката да се хвана с такъв сайт, та по цел ден ми пишат коментари да се хвалят, деба и сганта мръсна....
И ще ловат вещиците, дето ги хранели със сурово месо. И това за храненето някакъв експертин се изказа оня ден, че Фандъкова явно не се е консултирала преди да говори - че ако не били хранени от хора можело да е още по-зле. А те така си живеят с хората.
Не е нужно толкова превантивна мярка. И това с кастрацията и приютите работи, но фирмите нещо се дънят умишлено, за да могат всяка следваща година пак да бъдат изпълнители на общинските поръчки по "ограничаване" броя на бездомни кучета. И така кервана си върви.
Няма шанс, ама никакъв и горния сценарии да се даже и предложи, камоли приеме. Ще е винаги мизерийка и все така ще си цъкаме. Няма спасение. Просто това ще е винаги. Не искам да бъда лош пророк, но ако има такива случки като гореспоменатите, хората сами ще си "чистят" района от тях, пък нека организациите ги смятат за нехуманни. Не искам да се случи, но и в същото време бих разбрал някой баща с нахапано дете. Просто няма какво да му кажеш. Ония спящоте красавици от организациите и общината също не могат да кажат нищо. Щом се е стигнало до такава ситуация, значи те са виновни. Другото вече се поема от самите потърпевши.
Така, че ако те не искат това да се случва да се взимат в ръце. Те като родители знаят най-добре какви мисли идват след това. Давам за пример малките деца, защото са най-потенциални.
Ало, май не си си изпил кафето. Точно така - проблемът е политиката, а кучетата са инструмента. Обаче има над 40 хиляди песа, кво предлагаш да се направят те, от самосебе си ли ще изчезнат бе? Сутринта ходих да ям баничка, 4 помияра ме гледаха жадно и ме следваха по петите, дееба и нахалните животни. Кво, с пистолет ли трябва да ходя по улицата, за да не ме изядат гладните помияри? Помиярите трябва да се приспят и да се спазва стриктно никой олигофрен да не развъжда кучета извън къщата си, дееба и сганта кучелюбива.