От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?
Независимо дали ти харесва или не - това е истината. Ако има агресивни кучета, те на 99% са такива, заради това че някой келеш ги е ритал преди това. И повечето ги ритат не, щото ги ухапали ами е така за кеф.
Храненето няма нищо общо.
Даже ти ако като го видиш такова да те гледа гладно, наритано - и не ти трепне нищо - то ти си мръсен изверг бе... Аз неща един ден да си отглеждам децата сред такава злобна сган. Кучетата не ми пречат чак толкова - е те такива изверги ме плашат повече...
Един ден като взема диктатурата ще ви строя в редичка, ще ви покажа едно гладно куче и на който нищо не му трепне ще го пращам в газовата камера. Щото мръсни изверги не ми трябват в обществото...
Използваш реториката на любител на помияри - кученцата са добри по природа и хората са виновни, че са злобни. Ще ми кажеш ли, в природата съществува ли емоцията злоба? Говоря за природата, защото кучетата на свобода вече не са питомни, а подивяват. Да помислим, вълците злобни ли са, че нападат и ядат овце, от злоба ли го правят? Или мечките злобни ли са, когато нападат и изяждат дори хора? Странно ми е, интелигентни хора, а използват термини от човешкото поведение, за да опишат поведението на животните, които не могат да мислят рационално. Запомни и ако искаш си го запиши - животните се ръководят предимно от инстинктите си, те не са хора!
Давам ти пример - когато се нанасях в последното си жилище, пред входа имаше едно куче, което смяташе, че му навлизам в територията и се защитаваше. Понеже съм търпелив човек направих всичко възможно да се сприятеля с него и да му спечеля доверието, дори му метнах храна няколко пъти. То обаче ме смяташе за чужд на блока и накрая го превъзпитах с няколко ритника, когато веднъж се опита да ме ухапе. Виж докъде сме я докарали, аз като гражданин, да не мога да си вляза в жилището, защото някакъв помияр е решил, че това е негова територия и я охранява!
Друг пример - детето ми играе на детска площадка, която редовно се препикава от помияри. Знаеш ли, че България е на водещо място по заболяванията от кучешка тения в Европа (дадох линк в предните мнения). Кво правим, децата ли са виновни, че играят навън или кучетата са виновни, че разнасят зарази? Или може би, за да си живуркат кучетата, децата не трябва да излизат въобще - я да не заразят с някоя гняс, я да не бъдат изядени от разбеснели се помияри?
И последно, не мога да разбера защо "природозащитниците" защитават единствено кучетата. Ами дай да пуснем прасета бе, да си джъткат между блоковете. Аз ще ги храня с помия. Ей така, като видиш едно гладно прасе да квичи пред блока, няма ли да му дадеш една кофа с ярма, какъв човек си! Изверг направо.
Затова Тест е прав. Няма по-безотговорни хора от любителите на помияри, защото те не осъзнават, че освен, че вредят на самите кучета, като пречат да се разреши проблема и наливат вода в мелницата на фирмите източващи парите на данъкоплатците, вредят и на всички останали хора! Аз пък не искам да живея в държава, в която за убийство на човек минаваш с условна, а за убийство на куче лежиш в затвора! Извратена работа...