За или против влизането на България в еврозоната

За или против сте за влизането на България в еврозоната?

  • За

    Votes: 39 59.1%
  • Против

    Votes: 28 42.4%

  • Общо гласове
    66


А, тва па колко е тъпо, майко мила. Направо ме е срам заради глупаците, способни да правят подобни внушения и жал за безмозъчните люспи, способни да им вярват.
 
  • Like
Реакции: Vbb
Нека се абстрахираме от писаното от теб, защото явно не е базирано на кой знае какви факти. И под факти имай предвид исторически, с някакъв отпечатък, което определено не са прогнози или различни сценарии на база някакви показатели. Всички минават през криза. Някои успяват да преминат през нея, други не и следват преструктуриране или разпад, дори фалити, които за момента за малко да видим в Гърция, но не успя. В момента тя не се слави със същия статус от самото си влизане в ЕС, но това може да се отдаде изцяло на вътрешнополитическия климат.

Ето ти един обикновен пример, що годе от нашата история - разликата между източен и западен Берлин. Германия, всички знаем, че след 2рата световна война бе разделена като са се оформили два отделни свята, разделени от идеологията на комунизма - желязната завеса. Или по-друг начин казано от комунетата - щом не виждаш нещо, не знаеш дали има по-добро. Проследявайки двата свята, и наблюдавайки тяхното развитие лесно се вадят изводи кой как се е справил и кой какво точно се е случило. Едното се е разпаднало, другото се е развило до съюз.....факт. За жалост проруско настроените хора няма никога да го видят. Щом вече минала история не им говори нищо, спора с такива хора е повече от безсмислен.

Такова животно няма от безнаказаност и се опитай да отидеш в Германия и да направиш нещо противозаконно. Да, за разлика от уж демократичните държави на изток, тук има нещо наречено "права на човека", което в този запад е тълкувано по един начин, в други места - по друг. Но там правосъдието, за разлика от нашето, доста по-добре работи. Колкото до емиграцията - в Америка също има емигранти, но някак успяват, нали? Тук ще трябва да се борят и това е сравнително ново за ЕС. И защо пък не емигрират в тази толкова хубава Русия или Беларус или друга такава "симпатична" държава? Не е нужно да ми отговаряш, всички знаем отговора. И не ми обяснявайте глупости за законите и мерките и режимите, защото там мафията, мизерията и корупцията е доста по-голяма от където и да е.

Спри с общите приказки и проруски глупости. Карай с някакви факти, моля.
 
ермания, всички знаем, че след 2рата световна война бе разделена като са се оформили два отделни свята, разделени от идеологията на комунизма
Не си чул за плана Маршал, но не се изненадвам. Ти мелиш празни глупости на база личните ти чувства. И това личи от километри.

опитай да отидеш в Германия и да направиш нещо противозаконно.
Ходила съм в Германия, когато имаше законност. Масовите новогодишни изнасилвания се заметоха под килима и няма виновни, арестувани, съдени. Всичко е наред.


Париж е кенеф - уажсно смрадлив при това, ама нема лошо - яко е там, щото е ''запад'', каквото и да значи това към днешна дата.

И защо пък не емигрират в тази толкова хубава Русия или Беларус или друга такава "симпатична" държава?

В Русия е адски трудно да емигрираш. Казвала съм го милион пъти. И въпреки това и към двете държави (Русия и Беларус) има желаещи западняци. Това, че от сорос-медиите не ви набиват нещо в празните канчета, не значи, че не съществува.

Айде, лека и спорна на всички. И не ме занимавай с неаргументираните си полюции. :)
 
Не си чул за плана Маршал, но не се изненадвам. Ти мелиш празни глупости на база личните ти чувства. И това личи от километри.
Да, чувал съм. Нека ти обясня как работи икономиката, в случай, че не си наясно, а ти не си явно. След като дадена икономика стигна високи стойности на развитие, то започва да боксува, или се наблюдава така наречения застой.

И планът е тотално различно от това, което се опитваш на снушиш:

Планът е в действие в продължение на 4 години от 8 април 1948 година. Целта на Съединените щати е да се възстановят засегнатите от войната области, да се премахнат търговските бариери, да се модернизира промишлеността и да се възстанови икономическият просперитет на Европа като преграда пред разпространението на комунизма.[2] Част от плана е също премахването на множество регулации и насърчаване на ръста на производителността и членството в профсъюзи.[3]

Да, и плана явно работи. Поогледай се какви коли се движат из улиците и какво ползваме в бита. ;)

И въпреки това и към двете държави (Русия и Беларус) има желаещи западняци. Това, че от сорос-медиите не ви набиват нещо в празните канчета, не значи, че не съществува.
Това не го говори пред хората, че голям смях ще падне. :D Ама яко сте сбъркани, честно. Било трудно? Да, трудно е да ти се изтковат толкова в мозъка, че да имигрираш натам. ;)

Ще ме извиняваш, но моите са доста по-аргументирани. И нека покажем една статистика от тези толкова щастливи държави:


Толкова е хубаво и толкова са щастлив хората, че рязко се отличава по "желания за живот". :D
 
Да, и плана явно работи.
Планът Маршъл е изпълнил задачата си. ФРГ е изцяло сащ-ски проект от 50-те години на миналия век. Сега сащ имат друг план за Германия, а именно - да я сринат отново със земята.

Ето ти супер интелигентен млад човек, който е учил и живял в Германия. Като историк Симо знае какво се случило и вижда от първо лице накъде отиват нещата в Германия.

Шапки долу за Симо!


 
  • Haha
Реакции: Sky
Тоя Симо бахти цървула майна, чак конфуз ма фаща като го слушам... Ма той е от специалните цървули, дето описват точно едната част от картинката, пропускат (демек: скриват) останалата част и накрая лепват едно миш-маш петно в заключение...

Ненапразно ръководството на Преходите стандартно се поверява на няколко ключови категории люде, едни от които са подставените интелектуалци-философе (и нашият все още незавършен "преход" е така; понеже е неотделима локална част от големият глобален преход, естествено). Не, че Симката е некакъв ръководител, въобще не, той си е просто един малък микроб-разпространител, част от редиците за разпространение на мозъчна мъгла, която ще позволи - и вече позволява - относително плавно протичане на Прехода.

Таргетът е ясен: алтернативната/консервативната общност (грубо казано, понеже не е монолитна), която вижда и отчита премълчаваното (защо ли..) от уж прозападните (разбирай: "проглобалистки") власти, мозъчни тръстове, медии. Демек, частта, която създава и се очаква да създаде и по-големи проблеми пред планираните промени... които Симката и подобните нему са натоварени да припишат на изключително на 'западните глобалисти'. Те, според рецитала, който рецитира Симко, са в "битка за преразпределение и налагане на нов неофеодален ред на световната карта". Тая битка била с останалите световни сили, които не желаели да приемат тоя нов ред, според рецитала на Симката: Русия и Китай (като водещи).

И тука стрелката на конспирометъра ми (*ако му вервах, че е честен, щех да кажа "тъпомера") удари циферблата, щото Симко накрая каза (общо взето де) с какво се характеризира тоя нов ред: дигитално робство; или дигитален концлагер, както го наричат; абе: пълноценна идентификация и контрол на база съответствие/несъответствие с изискуемите от системата рамки чрез обмен и отчитане на данни в реално време. Бе те такова нещо, общо казано.

Обществото трябва да премине към нова технологична основа. Всичко трябва да се промени, "Това ще разтърси човекът и обществото в корен и ще промени въприятията", и други ала-бала, многократно казани от кой? От същите дъ мост импортант ора, дето в "партньори" имат всички важни бизнес-акули и организации. В тая новата, функциите на човешкия капитал драстично се променят. Той вече не е нужен за много от старите употреби, присъщи на познатото общество, ама може да се използва за нови. Димек: требе да се извърши пренасочване на функциите и употребленията на човешкия капитал. И тия новите кво включват също? Е онва същото...

И Симо вика: ма те Китай и Русия няма да са съгласят. ХА ХА ХА. Симка, къде си брат? С кое нямало да се съгласят, като Китай са водещите, далеч пред всички останали, в ефективното прилагане в мащаб на те таа работа, дето верно изложи...заключавайки, че немало да се съгласят? То не остана некой от мост импортантните западни лидери, дето да не е похвалил Китай именно за тоя им напредък, пък го сочиха за пример за "полезни обществени практики", "как хубаво се справиха с пандемията", "кредитната рейтингова система е за пример" и..."този модел може да помогне за справяне с климатичните промени", не знам кво, скъсаа са да му одят на Си-то на гостье, Билката ("мой скъп приятел", как го назова Си-то) и кой ли не, па Летния Давос В КИТАЙ току приключи...

Симо вика: ма те няма, няма, шъ съ дърпат.

И другия - отново незападен и "антиглобалистки/антиВЕФ" - лидер в тая работа, найш кой е? Русия. То вече трудно можеш да срещнеш реч на Путин, в която не споменава важността на "преминаването към нова технологична основа на цялото общество". От ИИ, през цифрова рубла, икономика базирана на данни и квантови технологии, до "развитие на нисковъглеродна икономика", биотехнологии, нанотехнологи и генетични технологии - ако го слушаш/четеш и е пропуснал да спомене нещо от същото, дето е основата на "глобалисткото западно неофеодално", най-вероятно не го е пропуснал, ами ти не си прочел/чул добре.

И що, кое налага това ускорено и спешно (но негови думи) развитие в тия посоки? - "Заради санкциите", "за заместване на вноса" (*заместване "на вноса" чрез внедряване на неща, дето преди ги е нямало и са напълно нови), "за да спасим икономиката", или просто защото "това ново технологично развитие ще донесе растеж и свобода". Направо си казва, че с внедряването на глобалистките лайна, "многополярният свят" щял да се освободи от диктата на глобалисткият свят; тва щяло да позволи постигането на глобално равенство, което преди това не било възможно.

Руснаците не ги искали тия свободи и растежи и викат: ма как така?! Ми е така, как. За да съ борим с американската глобалистка хегемония (и да я съборим).

*С две думи: същото тва "развитие" дето почна и леко подтичваше по "пандемично" време (ама руснаците са дърпаха и напрайха протести след като добрите власти искаха да ги маркират с КюАр кодчета), си чупи краката да тича по "военно" време (да не изброявам: нов закон за биометричната система, заповеди за внедряване на ИИ във всяка сфера, цифрова рубла, най-новото: бан за анонимността в интернет... като само част от "развитията". И знайш ли.... вече немаше протести, стана малко сложно, че може да та пишат "дискредитиращ" нещо си: руската армия, "усилията на правителството" "държавното развитие" - квото и да е).

Следват: Индия, Бразилия и т.н. (само БРИКС възход да искаш). Демек, все страни, дето циганията и бедността е по-широкоразпространена и тия новите модни "развития", наистина на мнозина им изглеждат като растеж и възможност и те да бъдат като развития Запад, да ги застигнат, "да се изравни справедливостта" - точно с тоя повод и подобни им ги внедряват.

Тва отдавна е обяснено от ора, дето пред имената си имат четири реда научни и други титли, що е така и що трябва да бъде така. И те викат, примерно Леонид Гринин - член на ВЕФ и един от "50-те водещи глобални мислители и формиращи мнение", според дедо Клауш през 2022; същия Гринин, който сега пише само за "глобалиския план", разкрива го и го критикува, и как Русия и многополярния свят трябвало да се преборят с хамериканската хегемония, алабала - 100 пъти го е писал в статии и книги по 2 км дълги, как става прехода към "кибернетичната революция": като се изравнят развиващите се с развитите страни. Кво е тва изравняване? Ми същото, дето в алт-медиите - и западни, и източни, всекакви - му викат "налагане на дигитален концлагер". И същото, дето Симо му вика "неофеодален дигитален ред", тоталитаризъм и не знам кво още, дето Китай, Русия и развиващия са свят нямало да се съгласяли. Няма, няма... Те само са шегуват, че тва същото е най-важното от всички неща и ше ги освободи от американската глобалистка хегемония. Затва и го развиват с бесна скорост, щот са дърпат и нема да сакат.

*Тва сичко Симо по некъв начин го е пропуснал.
_________
Та, ся: в Украйна стават ли тия, също толкова лесничко? Стават. Къде, макар и също да стават, е малко по-сложно, щот "човешкия капитал" много са опъва щот там е свикнал, или поне има внушени некакви упадъчни идеи, че свободата е ценност, има и много повече (отколкото в развиващия се свят) икономическа стабилност? У Запада. И кво прайм там? Как ше минат на новата технологична основа? Те не щат тея главоци.

Те и имигранти нещат. Е го Симо, верно каза за безчинствата на новодошлите и поканените от Меркел и т.н. И тука нещо ми изгоря жичката, щот Симо май казва, че тва било плана: да оставят чужденците да безчинстват и тормозят коренните западни жители. Просто щот са гадни либерали, може би? Или заради Планът Калгери-Куденхов за заместване на коренното европейско население? Или кво?

Мъ, Симка, аз знам че си бивш колега на местното тук ръководство, ма чай да са разберем ся..

Те нали западняците (европейци, британци, канадци, щатци) нещат тая работа с имигрантите? И искат да се разреши въпроса? Обаче, тия като идват на тумби без паспорти, трудно става, дори при хипотетично желание на властите. И също така, като ходят на тумби и безчинстват, после се прикриват един друг и пак е трудно. Ако дойдат нови там президенти, премиери, некакви консервативни, десни, дето са в тон с тия желания на хората, на тях пак ще им е трудно при вече създадената ситуация. Трудно е без идентификация за всички и възможност за проследяване - на потенциални престъпници говорим, не за хората - в реално време чрез сигурен обмен на данни.

Да не е тва, Симка? Не знам, не знам, аз не съм толко навътре..

Идват некви десни консерватори и викат: можем да забраним/драстично да ограничим разпространението на трансджендърска пропаганда, всекакви там учебни книжки с изваращения! Можем да решим проблема с придошлите безчинстващи джагали, който създадоха предишните либерални правителства! Аз съм сигурен, че и с корупцията могат да се справят. Да не казвам голяма дума, ама мисля, че и опасните пандемии могат да се справят, че даже и с антропогенното натоварване на климата.

Ама трябва да е ясно кой разпространява трансджендър пропаганда, кой джагал безчинства, кой извършва корупция, кой пренася вируси и увеличава климатичното затопляне. И трябва да се знае бързо, щото видяхме колко работят разследващите органи и правосъдните системи, жив зян... Трябва да има сигурна идентификация, пълна прозрачност и обмен на данни в реално време. И също бързи производства с минимално участие на потенциално корумпиран или грешащ човешки фактор.

И ше се оправят нещата, нема кво.

(*М/у др, мед ми капе на сърцете като чета все повече и повече речи на опонента на глобалистите и трансджендърите, Владимир Владимирович, в които той, дори в един и същи абзац, обеснява как Запада са сатанисти, Русия ще защитава традиционните ценности и християнските принципи, и е най-важно обществото да премине към нова технологична основа с обмен на данни в реално време, сигурна идентификация, ИИ за всичко, и те такива. Откачам от антиглобалистки кеф кат го прочета.)

________
Подчертавам за нашите, възлюблени във все по-недостоверната розова идея за свободния и все по-проспериращ запад, братя/сестри (всеки сам си преценя..), че Симо НЕ Е проруски и т.н. агент-говорител, а ГЛОБАЛИСТКИ (казано според разпознаваемите формулировки).

(Резервно обяснение: Симо е просто тъп и не вдява. Ама не ми прилича на такъв и се съмнявам малко в тая работа.)
 
Тоя Симо бахти цървула майна, чак конфуз ма фаща като го слушам... Ма той е от специалните цървули, дето описват точно едната част от картинката, пропускат (демек: скриват) останалата част и накрая лепват едно миш-маш петно в заключение...

Ненапразно ръководството на Преходите стандартно се поверява на няколко ключови категории люде, едни от които са подставените интелектуалци-философе (и нашият все още незавършен "преход" е така; понеже е неотделима локална част от големият глобален преход, естествено). Не, че Симката е некакъв ръководител, въобще не, той си е просто един малък микроб-разпространител, част от редиците за разпространение на мозъчна мъгла, която ще позволи - и вече позволява - относително плавно протичане на Прехода.

Таргетът е ясен: алтернативната/консервативната общност (грубо казано, понеже не е монолитна), която вижда и отчита премълчаваното (защо ли..) от уж прозападните (разбирай: "проглобалистки") власти, мозъчни тръстове, медии. Демек, частта, която създава и се очаква да създаде и по-големи проблеми пред планираните промени... които Симката и подобните нему са натоварени да припишат на изключително на 'западните глобалисти'. Те, според рецитала, който рецитира Симко, са в "битка за преразпределение и налагане на нов неофеодален ред на световната карта". Тая битка била с останалите световни сили, които не желаели да приемат тоя нов ред, според рецитала на Симката: Русия и Китай (като водещи).

И тука стрелката на конспирометъра ми (*ако му вервах, че е честен, щех да кажа "тъпомера") удари циферблата, щото Симко накрая каза (общо взето де) с какво се характеризира тоя нов ред: дигитално робство; или дигитален концлагер, както го наричат; абе: пълноценна идентификация и контрол на база съответствие/несъответствие с изискуемите от системата рамки чрез обмен и отчитане на данни в реално време. Бе те такова нещо, общо казано.

Обществото трябва да премине към нова технологична основа. Всичко трябва да се промени, "Това ще разтърси човекът и обществото в корен и ще промени въприятията", и други ала-бала, многократно казани от кой? От същите дъ мост импортант ора, дето в "партньори" имат всички важни бизнес-акули и организации. В тая новата, функциите на човешкия капитал драстично се променят. Той вече не е нужен за много от старите употреби, присъщи на познатото общество, ама може да се използва за нови. Димек: требе да се извърши пренасочване на функциите и употребленията на човешкия капитал. И тия новите кво включват също? Е онва същото...

И Симо вика: ма те Китай и Русия няма да са съгласят. ХА ХА ХА. Симка, къде си брат? С кое нямало да се съгласят, като Китай са водещите, далеч пред всички останали, в ефективното прилагане в мащаб на те таа работа, дето верно изложи...заключавайки, че немало да се съгласят? То не остана некой от мост импортантните западни лидери, дето да не е похвалил Китай именно за тоя им напредък, пък го сочиха за пример за "полезни обществени практики", "как хубаво се справиха с пандемията", "кредитната рейтингова система е за пример" и..."този модел може да помогне за справяне с климатичните промени", не знам кво, скъсаа са да му одят на Си-то на гостье, Билката ("мой скъп приятел", как го назова Си-то) и кой ли не, па Летния Давос В КИТАЙ току приключи...

Симо вика: ма те няма, няма, шъ съ дърпат.

И другия - отново незападен и "антиглобалистки/антиВЕФ" - лидер в тая работа, найш кой е? Русия. То вече трудно можеш да срещнеш реч на Путин, в която не споменава важността на "преминаването към нова технологична основа на цялото общество". От ИИ, през цифрова рубла, икономика базирана на данни и квантови технологии, до "развитие на нисковъглеродна икономика", биотехнологии, нанотехнологи и генетични технологии - ако го слушаш/четеш и е пропуснал да спомене нещо от същото, дето е основата на "глобалисткото западно неофеодално", най-вероятно не го е пропуснал, ами ти не си прочел/чул добре.

И що, кое налага това ускорено и спешно (но негови думи) развитие в тия посоки? - "Заради санкциите", "за заместване на вноса" (*заместване "на вноса" чрез внедряване на неща, дето преди ги е нямало и са напълно нови), "за да спасим икономиката", или просто защото "това ново технологично развитие ще донесе растеж и свобода". Направо си казва, че с внедряването на глобалистките лайна, "многополярният свят" щял да се освободи от диктата на глобалисткият свят; тва щяло да позволи постигането на глобално равенство, което преди това не било възможно.

Руснаците не ги искали тия свободи и растежи и викат: ма как така?! Ми е така, как. За да съ борим с американската глобалистка хегемония (и да я съборим).

*С две думи: същото тва "развитие" дето почна и леко подтичваше по "пандемично" време (ама руснаците са дърпаха и напрайха протести след като добрите власти искаха да ги маркират с КюАр кодчета), си чупи краката да тича по "военно" време (да не изброявам: нов закон за биометричната система, заповеди за внедряване на ИИ във всяка сфера, цифрова рубла, най-новото: бан за анонимността в интернет... като само част от "развитията". И знайш ли.... вече немаше протести, стана малко сложно, че може да та пишат "дискредитиращ" нещо си: руската армия, "усилията на правителството" "държавното развитие" - квото и да е).

Следват: Индия, Бразилия и т.н. (само БРИКС възход да искаш). Демек, все страни, дето циганията и бедността е по-широкоразпространена и тия новите модни "развития", наистина на мнозина им изглеждат като растеж и възможност и те да бъдат като развития Запад, да ги застигнат, "да се изравни справедливостта" - точно с тоя повод и подобни им ги внедряват.

Тва отдавна е обяснено от ора, дето пред имената си имат четири реда научни и други титли, що е така и що трябва да бъде така. И те викат, примерно Леонид Гринин - член на ВЕФ и един от "50-те водещи глобални мислители и формиращи мнение", според дедо Клауш през 2022; същия Гринин, който сега пише само за "глобалиския план", разкрива го и го критикува, и как Русия и многополярния свят трябвало да се преборят с хамериканската хегемония, алабала - 100 пъти го е писал в статии и книги по 2 км дълги, как става прехода към "кибернетичната революция": като се изравнят развиващите се с развитите страни. Кво е тва изравняване? Ми същото, дето в алт-медиите - и западни, и източни, всекакви - му викат "налагане на дигитален концлагер". И същото, дето Симо му вика "неофеодален дигитален ред", тоталитаризъм и не знам кво още, дето Китай, Русия и развиващия са свят нямало да се съгласяли. Няма, няма... Те само са шегуват, че тва същото е най-важното от всички неща и ше ги освободи от американската глобалистка хегемония. Затва и го развиват с бесна скорост, щот са дърпат и нема да сакат.

*Тва сичко Симо по некъв начин го е пропуснал.
_________
Та, ся: в Украйна стават ли тия, също толкова лесничко? Стават. Къде, макар и също да стават, е малко по-сложно, щот "човешкия капитал" много са опъва щот там е свикнал, или поне има внушени некакви упадъчни идеи, че свободата е ценност, има и много повече (отколкото в развиващия се свят) икономическа стабилност? У Запада. И кво прайм там? Как ше минат на новата технологична основа? Те не щат тея главоци.

Те и имигранти нещат. Е го Симо, верно каза за безчинствата на новодошлите и поканените от Меркел и т.н. И тука нещо ми изгоря жичката, щот Симо май казва, че тва било плана: да оставят чужденците да безчинстват и тормозят коренните западни жители. Просто щот са гадни либерали, може би? Или заради Планът Калгери-Куденхов за заместване на коренното европейско население? Или кво?

Мъ, Симка, аз знам че си бивш колега на местното тук ръководство, ма чай да са разберем ся..

Те нали западняците (европейци, британци, канадци, щатци) нещат тая работа с имигрантите? И искат да се разреши въпроса? Обаче, тия като идват на тумби без паспорти, трудно става, дори при хипотетично желание на властите. И също така, като ходят на тумби и безчинстват, после се прикриват един друг и пак е трудно. Ако дойдат нови там президенти, премиери, некакви консервативни, десни, дето са в тон с тия желания на хората, на тях пак ще им е трудно при вече създадената ситуация. Трудно е без идентификация за всички и възможност за проследяване - на потенциални престъпници говорим, не за хората - в реално време чрез сигурен обмен на данни.

Да не е тва, Симка? Не знам, не знам, аз не съм толко навътре..

Идват некви десни консерватори и викат: можем да забраним/драстично да ограничим разпространението на трансджендърска пропаганда, всекакви там учебни книжки с изваращения! Можем да решим проблема с придошлите безчинстващи джагали, който създадоха предишните либерални правителства! Аз съм сигурен, че и с корупцията могат да се справят. Да не казвам голяма дума, ама мисля, че и опасните пандемии могат да се справят, че даже и с антропогенното натоварване на климата.

Ама трябва да е ясно кой разпространява трансджендър пропаганда, кой джагал безчинства, кой извършва корупция, кой пренася вируси и увеличава климатичното затопляне. И трябва да се знае бързо, щото видяхме колко работят разследващите органи и правосъдните системи, жив зян... Трябва да има сигурна идентификация, пълна прозрачност и обмен на данни в реално време. И също бързи производства с минимално участие на потенциално корумпиран или грешащ човешки фактор.

И ше се оправят нещата, нема кво.

(*М/у др, мед ми капе на сърцете като чета все повече и повече речи на опонента на глобалистите и трансджендърите, Владимир Владимирович, в които той, дори в един и същи абзац, обеснява как Запада са сатанисти, Русия ще защитава традиционните ценности и християнските принципи, и е най-важно обществото да премине към нова технологична основа с обмен на данни в реално време, сигурна идентификация, ИИ за всичко, и те такива. Откачам от антиглобалистки кеф кат го прочета.)

________
Подчертавам за нашите, възлюблени във все по-недостоверната розова идея за свободния и все по-проспериращ запад, братя/сестри (всеки сам си преценя..), че Симо НЕ Е проруски и т.н. агент-говорител, а ГЛОБАЛИСТКИ (казано според разпознаваемите формулировки).

(Резервно обяснение: Симо е просто тъп и не вдява. Ама не ми прилича на такъв и се съмнявам малко в тая работа.)

Радвам се, че си изгледал предаването. :confused:
 
Ане яко развитие кило кашкавал в европейска Шибелндия 24 лв в Англия без ЕС 9 лв. Какви коли карат - кредитни…
 
Да пуснем и броудкеста, че @xainov много информация ни даде. :D


Сарийски измете пода с опонентите, както се и очакваше.

Любчо осра пейзажа накрая, ама все пак той препоръчваше и да се ваксинираме... 😄
 
Божке, промитите се аргументират с Оруел! Тотално се сбъркаха нещата

1691481321527.png
 

Италия шокира банките с еднократен 40-процентен данък 😂😂😂 дали щеше да се случи без наглите европейски банки да могат да правят каквото им кеф…​

 
Сарийски измете пода с опонентите, както се и очакваше.

Любчо осра пейзажа накрая, ама все пак той препоръчваше и да се ваксинираме... 😄

Добро беше, хареса ми.
 
Добро беше, хареса ми.
Хаиков е на друго мнения. Явно е гледал нещо друго.

И се съмнявам кой с кого забърса пода. Сарийски на практика се допираше до две точки, които може и да са верни, но може и да не са - че ще влезем в ЕС като ще се наложи да погасяваме дълговете на Европа и че икономиката ни в момента не е подготвена за това, за което бих могъл да се съглася. Но за жалост тя никога няма да е подготвена. Не мисля, че беше прав за инструментите, в частност резерва, които регулират валутата, а колкото до примера му с автобуса в началото, ние като най-бедни и неможещи последни ще имаме мнение колко ни е топло и с каква скорост ще се движи той. Идеята е да се движи на някъде. В примера си трябваше да каже, че дори не сме се качили, а потъваме в едно блато надолу, но това го спести. ;)
 
Хаиков е на друго мнения. Явно е гледал нещо друго.

И се съмнявам кой с кого забърса пода. Сарийски на практика се допираше до две точки, които може и да са верни, но може и да не са - че ще влезем в ЕС като ще се наложи да погасяваме дълговете на Европа и че икономиката ни в момента не е подготвена за това, за което бих могъл да се съглася. Но за жалост тя никога няма да е подготвена. Не мисля, че беше прав за инструментите, в частност резерва, които регулират валутата, а колкото до примера му с автобуса в началото, ние като най-бедни и неможещи последни ще имаме мнение колко ни е топло и с каква скорост ще се движи той. Идеята е да се движи на някъде. В примера си трябваше да каже, че дори не сме се качили, а потъваме в едно блато надолу, но това го спести. ;)
Нали според вас ще цъфнем и вържем там? И уж сме пълноправен член на ЕС пък сега излиза, че нямало дори да сме и последна дупка на кавала…. Бъди последователен моля те защото объркваш електората. Да, потъваме в европейското блато заради ЕС
 
Нали според вас ще цъфнем и вържем там? И уж сме пълноправен член на ЕС пък сега излиза, че нямало дори да сме и последна дупка на кавала…. Бъди последователен моля те защото объркваш електората. Да, потъваме в европейското блато заради ЕС
Това не сме го писали никъде, доколкото си спомням. Единственото, което сме писали, че е по-добрия вариант. За твърдението ти, не знам от къде си правиш точно тези изводи. Няма как човек да е на мнение, че ще "цъфнем и вържем там", имайки предвид сегашното ни състояние. За нещо беше прав защитника на против влизането - ще сме в периферията на ЕС, което по никакъв начин не означава, че е зле, по-добре е от всичко, което имаме за момента като алтернатива - бивша соц. държава или неутрална, която с такава икономика е направо за никъде. А ти бъди по-умен. ;)
 
Това не сме го писали никъде, доколкото си спомням. Единственото, което сме писали, че е по-добрия вариант. За твърдението ти, не знам от къде си правиш точно тези изводи. Няма как човек да е на мнение, че ще "цъфнем и вържем там", имайки предвид сегашното ни състояние. За нещо беше прав защитника на против влизането - ще сме в периферията на ЕС, което по никакъв начин не означава, че е зле, по-добре е от всичко, което имаме за момента като алтернатива - бивша соц. държава или неутрална, която с такава икономика е направо за никъде. А ти бъди по-умен. ;)
Надявам се после да няма смяна на мнението щото няма да ви е за първи път. Влезем ли България приключва като държава не знам защо е толкова трудно да го схванете. Сега е зле , но е по-добре да стоим извън зоната. Приемем ли еврото и останалите мъгли почва само мачкане
 
Надявам се после да няма смяна на мнението щото няма да ви е за първи път. Влезем ли България приключва като държава не знам защо е толкова трудно да го схванете. Сега е зле , но е по-добре да стоим извън зоната. Приемем ли еврото и останалите мъгли почва само мачкане
Не, няма да има. И кога сме имали точно друга позиция. Писал съм ти не веднъж, доста криви изказвания имаш. Как така приключва като държава? Как точно мислиш, че сега прави растеж, дори и минимален, някакъв. Именно заради ЕС. Сега е зле, но не е по-зле от преди 10-15 години, а от преди 20-30 си е направо бижу след като бяхме супер дъното. Доста общи неща пишеш и явно не се занимаваш с бизнес, което се вижда. И още нещо, за мързеливите и неможещите с и без еврото, все ще им е зле. Ако се оприличаваш в тази категория, нищо няма да ти помогне. ;)
 
Не, няма да има. И кога сме имали точно друга позиция. Писал съм ти не веднъж, доста криви изказвания имаш. Как така приключва като държава? Как точно мислиш, че сега прави растеж, дори и минимален, някакъв. Именно заради ЕС. Сега е зле, но не е по-зле от преди 10-15 години, а от преди 20-30 си е направо бижу след като бяхме супер дъното. Доста общи неща пишеш и явно не се занимаваш с бизнес, което се вижда. И още нещо, за мързеливите и неможещите с и без еврото, все ще им е зле. Ако се оприличаваш в тази категория, нищо няма да ти помогне. ;)
Понеже нямам нерви да ти обяснявам отново ето ти го като за представител ма обърканото поколениеD4C64AEC-BBB8-4EEA-81D9-1E45A65BF8CE.jpeg
 
Понеже нямам нерви да ти обяснявам отново ето ти го като за представител ма обърканото поколениеВиж файлът 30107
Това абсолютно естествени неща, които някой рософил смята, че са му ги отнели.

Има абсолютно безсмислени точки, които не знам кой болен човек е решил да пише. Какво значи, че си Предал родителите и дедите си? Да не говориш за емигрантите, които чрез ЕС пращат пари на своите родители тук в България, защото просто сме крива страна, не заради някой друг, а заради нас самите. Простотията като Предадохме си децата.....защото сега децата ни имат в пъти повече шансове да учат в чужбина от преди. Каква точно валута? Тази, която благодарение на еврото ни държи стабилни, или може би Езика си? Всеки има правото да говори както си говори както си иска, негов е проблема тук. Един език винаги ще търпи някаква еволюция, това дори не го разбирам какво е имал предвид болния мозък. Как си си предал вярата....да не си мюсюлманин нещо?

Да продължавам ли? Какви точно болници си закрил? В места, в които има 10 души население ли? Ако искаш ти ги издържай. Демокрацията ти дава право на избор, дава ти свобода, от тук натам сме ние. Цялото засиране е благодарение и единствено на нас и в това число (базирайки се на темата) ЕС, няма абсолютно нищо общо, в ЕС влязохме много по-късно от започването на всичко това, което болния човек е описал. И взе пусни следващия път да го видим този "неопровержим" източник. Ние глупавите евро-симпатизинати правим така. Иначе олигофрени колкото искаш, и аз мога да хвана на някой с нервно разстройство да си направя на тела скриншот и да го пусна в уж сериозна тема.
 
Дали е Галя от ам. посолство или Пенка от ЕС парламента така се случват нещата в Шибелндия уж под руска окупация…
Ето как американското посолство управлява България...

Удобен момент за най-популярната амбасада у нас, да опровергае превръщането ѝ в нарицателно - преосмисляйки тактиката за постигане дипломатическите си цели по българските земи… Най-малкото да избегне поставянето на определението дипломатически в кавички…

Труден е в днешното време преводът на български на ролята на дипломацията на една от най-могъщите държави в света в контекста на нарстващия антиамериканизъм сред народ, исторически неподвластен на натрапването на чужд цивилизационен модел на себеизразяване и осмисляне на живота си…

Знаем си кривиците, но ценим и достойнствата си… Чепат народ сме и все още стърчим, здраво вкоренени в земята си… Сприхави сме - и то не без благодарението на това, което сме изтърпели през вековете на това проветливо кръстовище между Изтока и Запада, опитвайки се да бъдем преди всичко себе си…

Случаят с прогонването от политическата сцена на популярния сред няколко поколения като "Вежди" българин е тревожна констатация за това в какво се е превърнало народното ни представителство…

Като как да тълкуваме това: "Обади се Галя от американското посолство…"?!?
Да беше се обадила поне някоя Нанси, Дейзи или Хилари, без задължително да е Клинтън - да го преглътнем някак си… А то - нашенката Галя от амбасадата звъннала на пребиваваща в парламента своя болезнено обсебена от политкоректност сънародничка…

Какво по-красноречиво доказателство за развенчаването на конспиративната теория за прословутите "пети колони", обслужващи не само дипломатическите интереси, предимно на Великите сили сред по-дребнавите народи…

Колкото до Вежди - той винаги ще си е той… Поне пред невъзможното премълчаване на неудобната истина…

Обладан от пиперливия език и маниера на кумира си Пикасо, и онази възбуждаща еротична откровенност на парижката бохема, от която се върна навремето още преди да бъде "Вежди", за да извая със собствените си ръце образа и подобието си, черпещ сила и вдъхновение от земята, която го е родила…
 

Горе