nandibandi
Well-Known Member
А, тва па колко е тъпо, майко мила. Направо ме е срам заради глупаците, способни да правят подобни внушения и жал за безмозъчните люспи, способни да им вярват.
Не си чул за плана Маршал, но не се изненадвам. Ти мелиш празни глупости на база личните ти чувства. И това личи от километри.ермания, всички знаем, че след 2рата световна война бе разделена като са се оформили два отделни свята, разделени от идеологията на комунизма
Ходила съм в Германия, когато имаше законност. Масовите новогодишни изнасилвания се заметоха под килима и няма виновни, арестувани, съдени. Всичко е наред.опитай да отидеш в Германия и да направиш нещо противозаконно.
И защо пък не емигрират в тази толкова хубава Русия или Беларус или друга такава "симпатична" държава?
Да, чувал съм. Нека ти обясня как работи икономиката, в случай, че не си наясно, а ти не си явно. След като дадена икономика стигна високи стойности на развитие, то започва да боксува, или се наблюдава така наречения застой.Не си чул за плана Маршал, но не се изненадвам. Ти мелиш празни глупости на база личните ти чувства. И това личи от километри.
Планът е в действие в продължение на 4 години от 8 април 1948 година. Целта на Съединените щати е да се възстановят засегнатите от войната области, да се премахнат търговските бариери, да се модернизира промишлеността и да се възстанови икономическият просперитет на Европа като преграда пред разпространението на комунизма.[2] Част от плана е също премахването на множество регулации и насърчаване на ръста на производителността и членството в профсъюзи.[3]
Това не го говори пред хората, че голям смях ще падне. Ама яко сте сбъркани, честно. Било трудно? Да, трудно е да ти се изтковат толкова в мозъка, че да имигрираш натам.И въпреки това и към двете държави (Русия и Беларус) има желаещи западняци. Това, че от сорос-медиите не ви набиват нещо в празните канчета, не значи, че не съществува.
Планът Маршъл е изпълнил задачата си. ФРГ е изцяло сащ-ски проект от 50-те години на миналия век. Сега сащ имат друг план за Германия, а именно - да я сринат отново със земята.Да, и плана явно работи.
Тоя Симо бахти цървула майна, чак конфуз ма фаща като го слушам... Ма той е от специалните цървули, дето описват точно едната част от картинката, пропускат (демек: скриват) останалата част и накрая лепват едно миш-маш петно в заключение...
Ненапразно ръководството на Преходите стандартно се поверява на няколко ключови категории люде, едни от които са подставените интелектуалци-философе (и нашият все още незавършен "преход" е така; понеже е неотделима локална част от големият глобален преход, естествено). Не, че Симката е некакъв ръководител, въобще не, той си е просто един малък микроб-разпространител, част от редиците за разпространение на мозъчна мъгла, която ще позволи - и вече позволява - относително плавно протичане на Прехода.
Таргетът е ясен: алтернативната/консервативната общност (грубо казано, понеже не е монолитна), която вижда и отчита премълчаваното (защо ли..) от уж прозападните (разбирай: "проглобалистки") власти, мозъчни тръстове, медии. Демек, частта, която създава и се очаква да създаде и по-големи проблеми пред планираните промени... които Симката и подобните нему са натоварени да припишат на изключително на 'западните глобалисти'. Те, според рецитала, който рецитира Симко, са в "битка за преразпределение и налагане на нов неофеодален ред на световната карта". Тая битка била с останалите световни сили, които не желаели да приемат тоя нов ред, според рецитала на Симката: Русия и Китай (като водещи).
И тука стрелката на конспирометъра ми (*ако му вервах, че е честен, щех да кажа "тъпомера") удари циферблата, щото Симко накрая каза (общо взето де) с какво се характеризира тоя нов ред: дигитално робство; или дигитален концлагер, както го наричат; абе: пълноценна идентификация и контрол на база съответствие/несъответствие с изискуемите от системата рамки чрез обмен и отчитане на данни в реално време. Бе те такова нещо, общо казано.
Обществото трябва да премине към нова технологична основа. Всичко трябва да се промени, "Това ще разтърси човекът и обществото в корен и ще промени въприятията", и други ала-бала, многократно казани от кой? От същите дъ мост импортант ора, дето в "партньори" имат всички важни бизнес-акули и организации. В тая новата, функциите на човешкия капитал драстично се променят. Той вече не е нужен за много от старите употреби, присъщи на познатото общество, ама може да се използва за нови. Димек: требе да се извърши пренасочване на функциите и употребленията на човешкия капитал. И тия новите кво включват също? Е онва същото...
И Симо вика: ма те Китай и Русия няма да са съгласят. ХА ХА ХА. Симка, къде си брат? С кое нямало да се съгласят, като Китай са водещите, далеч пред всички останали, в ефективното прилагане в мащаб на те таа работа, дето верно изложи...заключавайки, че немало да се съгласят? То не остана некой от мост импортантните западни лидери, дето да не е похвалил Китай именно за тоя им напредък, пък го сочиха за пример за "полезни обществени практики", "как хубаво се справиха с пандемията", "кредитната рейтингова система е за пример" и..."този модел може да помогне за справяне с климатичните промени", не знам кво, скъсаа са да му одят на Си-то на гостье, Билката ("мой скъп приятел", как го назова Си-то) и кой ли не, па Летния Давос В КИТАЙ току приключи...
Симо вика: ма те няма, няма, шъ съ дърпат.
И другия - отново незападен и "антиглобалистки/антиВЕФ" - лидер в тая работа, найш кой е? Русия. То вече трудно можеш да срещнеш реч на Путин, в която не споменава важността на "преминаването към нова технологична основа на цялото общество". От ИИ, през цифрова рубла, икономика базирана на данни и квантови технологии, до "развитие на нисковъглеродна икономика", биотехнологии, нанотехнологи и генетични технологии - ако го слушаш/четеш и е пропуснал да спомене нещо от същото, дето е основата на "глобалисткото западно неофеодално", най-вероятно не го е пропуснал, ами ти не си прочел/чул добре.
И що, кое налага това ускорено и спешно (но негови думи) развитие в тия посоки? - "Заради санкциите", "за заместване на вноса" (*заместване "на вноса" чрез внедряване на неща, дето преди ги е нямало и са напълно нови), "за да спасим икономиката", или просто защото "това ново технологично развитие ще донесе растеж и свобода". Направо си казва, че с внедряването на глобалистките лайна, "многополярният свят" щял да се освободи от диктата на глобалисткият свят; тва щяло да позволи постигането на глобално равенство, което преди това не било възможно.
Руснаците не ги искали тия свободи и растежи и викат: ма как така?! Ми е така, как. За да съ борим с американската глобалистка хегемония (и да я съборим).
*С две думи: същото тва "развитие" дето почна и леко подтичваше по "пандемично" време (ама руснаците са дърпаха и напрайха протести след като добрите власти искаха да ги маркират с КюАр кодчета), си чупи краката да тича по "военно" време (да не изброявам: нов закон за биометричната система, заповеди за внедряване на ИИ във всяка сфера, цифрова рубла, най-новото: бан за анонимността в интернет... като само част от "развитията". И знайш ли.... вече немаше протести, стана малко сложно, че може да та пишат "дискредитиращ" нещо си: руската армия, "усилията на правителството" "държавното развитие" - квото и да е).
Следват: Индия, Бразилия и т.н. (само БРИКС възход да искаш). Демек, все страни, дето циганията и бедността е по-широкоразпространена и тия новите модни "развития", наистина на мнозина им изглеждат като растеж и възможност и те да бъдат като развития Запад, да ги застигнат, "да се изравни справедливостта" - точно с тоя повод и подобни им ги внедряват.
Тва отдавна е обяснено от ора, дето пред имената си имат четири реда научни и други титли, що е така и що трябва да бъде така. И те викат, примерно Леонид Гринин - член на ВЕФ и един от "50-те водещи глобални мислители и формиращи мнение", според дедо Клауш през 2022; същия Гринин, който сега пише само за "глобалиския план", разкрива го и го критикува, и как Русия и многополярния свят трябвало да се преборят с хамериканската хегемония, алабала - 100 пъти го е писал в статии и книги по 2 км дълги, как става прехода към "кибернетичната революция": като се изравнят развиващите се с развитите страни. Кво е тва изравняване? Ми същото, дето в алт-медиите - и западни, и източни, всекакви - му викат "налагане на дигитален концлагер". И същото, дето Симо му вика "неофеодален дигитален ред", тоталитаризъм и не знам кво още, дето Китай, Русия и развиващия са свят нямало да се съгласяли. Няма, няма... Те само са шегуват, че тва същото е най-важното от всички неща и ше ги освободи от американската глобалистка хегемония. Затва и го развиват с бесна скорост, щот са дърпат и нема да сакат.
*Тва сичко Симо по некъв начин го е пропуснал.
_________
Та, ся: в Украйна стават ли тия, също толкова лесничко? Стават. Къде, макар и също да стават, е малко по-сложно, щот "човешкия капитал" много са опъва щот там е свикнал, или поне има внушени некакви упадъчни идеи, че свободата е ценност, има и много повече (отколкото в развиващия се свят) икономическа стабилност? У Запада. И кво прайм там? Как ше минат на новата технологична основа? Те не щат тея главоци.
Те и имигранти нещат. Е го Симо, верно каза за безчинствата на новодошлите и поканените от Меркел и т.н. И тука нещо ми изгоря жичката, щот Симо май казва, че тва било плана: да оставят чужденците да безчинстват и тормозят коренните западни жители. Просто щот са гадни либерали, може би? Или заради Планът Калгери-Куденхов за заместване на коренното европейско население? Или кво?
Мъ, Симка, аз знам че си бивш колега на местното тук ръководство, ма чай да са разберем ся..
Те нали западняците (европейци, британци, канадци, щатци) нещат тая работа с имигрантите? И искат да се разреши въпроса? Обаче, тия като идват на тумби без паспорти, трудно става, дори при хипотетично желание на властите. И също така, като ходят на тумби и безчинстват, после се прикриват един друг и пак е трудно. Ако дойдат нови там президенти, премиери, некакви консервативни, десни, дето са в тон с тия желания на хората, на тях пак ще им е трудно при вече създадената ситуация. Трудно е без идентификация за всички и възможност за проследяване - на потенциални престъпници говорим, не за хората - в реално време чрез сигурен обмен на данни.
Да не е тва, Симка? Не знам, не знам, аз не съм толко навътре..
Идват некви десни консерватори и викат: можем да забраним/драстично да ограничим разпространението на трансджендърска пропаганда, всекакви там учебни книжки с изваращения! Можем да решим проблема с придошлите безчинстващи джагали, който създадоха предишните либерални правителства! Аз съм сигурен, че и с корупцията могат да се справят. Да не казвам голяма дума, ама мисля, че и опасните пандемии могат да се справят, че даже и с антропогенното натоварване на климата.
Ама трябва да е ясно кой разпространява трансджендър пропаганда, кой джагал безчинства, кой извършва корупция, кой пренася вируси и увеличава климатичното затопляне. И трябва да се знае бързо, щото видяхме колко работят разследващите органи и правосъдните системи, жив зян... Трябва да има сигурна идентификация, пълна прозрачност и обмен на данни в реално време. И също бързи производства с минимално участие на потенциално корумпиран или грешащ човешки фактор.
И ше се оправят нещата, нема кво.
(*М/у др, мед ми капе на сърцете като чета все повече и повече речи на опонента на глобалистите и трансджендърите, Владимир Владимирович, в които той, дори в един и същи абзац, обеснява как Запада са сатанисти, Русия ще защитава традиционните ценности и християнските принципи, и е най-важно обществото да премине към нова технологична основа с обмен на данни в реално време, сигурна идентификация, ИИ за всичко, и те такива. Откачам от антиглобалистки кеф кат го прочета.)
________
Подчертавам за нашите, възлюблени във все по-недостоверната розова идея за свободния и все по-проспериращ запад, братя/сестри (всеки сам си преценя..), че Симо НЕ Е проруски и т.н. агент-говорител, а ГЛОБАЛИСТКИ (казано според разпознаваемите формулировки).
(Резервно обяснение: Симо е просто тъп и не вдява. Ама не ми прилича на такъв и се съмнявам малко в тая работа.)
Сарийски измете пода с опонентите, както се и очакваше.
Любчо осра пейзажа накрая, ама все пак той препоръчваше и да се ваксинираме...
Хаиков е на друго мнения. Явно е гледал нещо друго.Добро беше, хареса ми.
Нали според вас ще цъфнем и вържем там? И уж сме пълноправен член на ЕС пък сега излиза, че нямало дори да сме и последна дупка на кавала…. Бъди последователен моля те защото объркваш електората. Да, потъваме в европейското блато заради ЕСХаиков е на друго мнения. Явно е гледал нещо друго.
И се съмнявам кой с кого забърса пода. Сарийски на практика се допираше до две точки, които може и да са верни, но може и да не са - че ще влезем в ЕС като ще се наложи да погасяваме дълговете на Европа и че икономиката ни в момента не е подготвена за това, за което бих могъл да се съглася. Но за жалост тя никога няма да е подготвена. Не мисля, че беше прав за инструментите, в частност резерва, които регулират валутата, а колкото до примера му с автобуса в началото, ние като най-бедни и неможещи последни ще имаме мнение колко ни е топло и с каква скорост ще се движи той. Идеята е да се движи на някъде. В примера си трябваше да каже, че дори не сме се качили, а потъваме в едно блато надолу, но това го спести.
Това не сме го писали никъде, доколкото си спомням. Единственото, което сме писали, че е по-добрия вариант. За твърдението ти, не знам от къде си правиш точно тези изводи. Няма как човек да е на мнение, че ще "цъфнем и вържем там", имайки предвид сегашното ни състояние. За нещо беше прав защитника на против влизането - ще сме в периферията на ЕС, което по никакъв начин не означава, че е зле, по-добре е от всичко, което имаме за момента като алтернатива - бивша соц. държава или неутрална, която с такава икономика е направо за никъде. А ти бъди по-умен.Нали според вас ще цъфнем и вържем там? И уж сме пълноправен член на ЕС пък сега излиза, че нямало дори да сме и последна дупка на кавала…. Бъди последователен моля те защото объркваш електората. Да, потъваме в европейското блато заради ЕС
Надявам се после да няма смяна на мнението щото няма да ви е за първи път. Влезем ли България приключва като държава не знам защо е толкова трудно да го схванете. Сега е зле , но е по-добре да стоим извън зоната. Приемем ли еврото и останалите мъгли почва само мачканеТова не сме го писали никъде, доколкото си спомням. Единственото, което сме писали, че е по-добрия вариант. За твърдението ти, не знам от къде си правиш точно тези изводи. Няма как човек да е на мнение, че ще "цъфнем и вържем там", имайки предвид сегашното ни състояние. За нещо беше прав защитника на против влизането - ще сме в периферията на ЕС, което по никакъв начин не означава, че е зле, по-добре е от всичко, което имаме за момента като алтернатива - бивша соц. държава или неутрална, която с такава икономика е направо за никъде. А ти бъди по-умен.
Не, няма да има. И кога сме имали точно друга позиция. Писал съм ти не веднъж, доста криви изказвания имаш. Как така приключва като държава? Как точно мислиш, че сега прави растеж, дори и минимален, някакъв. Именно заради ЕС. Сега е зле, но не е по-зле от преди 10-15 години, а от преди 20-30 си е направо бижу след като бяхме супер дъното. Доста общи неща пишеш и явно не се занимаваш с бизнес, което се вижда. И още нещо, за мързеливите и неможещите с и без еврото, все ще им е зле. Ако се оприличаваш в тази категория, нищо няма да ти помогне.Надявам се после да няма смяна на мнението щото няма да ви е за първи път. Влезем ли България приключва като държава не знам защо е толкова трудно да го схванете. Сега е зле , но е по-добре да стоим извън зоната. Приемем ли еврото и останалите мъгли почва само мачкане
Понеже нямам нерви да ти обяснявам отново ето ти го като за представител ма обърканото поколениеНе, няма да има. И кога сме имали точно друга позиция. Писал съм ти не веднъж, доста криви изказвания имаш. Как така приключва като държава? Как точно мислиш, че сега прави растеж, дори и минимален, някакъв. Именно заради ЕС. Сега е зле, но не е по-зле от преди 10-15 години, а от преди 20-30 си е направо бижу след като бяхме супер дъното. Доста общи неща пишеш и явно не се занимаваш с бизнес, което се вижда. И още нещо, за мързеливите и неможещите с и без еврото, все ще им е зле. Ако се оприличаваш в тази категория, нищо няма да ти помогне.
Това абсолютно естествени неща, които някой рософил смята, че са му ги отнели.Понеже нямам нерви да ти обяснявам отново ето ти го като за представител ма обърканото поколениеВиж файлът 30107