От: Re: От: Re: За и против Софтуерния университет (петъчната раздумка)
Ще има такива. Ама поне да я караме по темата.
Нали все пак сме културни и възпитани хора.
Колкото до университета, аз лично бих изкарал един курс там. Без да се замислям. Лошото е, че май няма места или поне след като се запишеш няма никаква информация след това какво се случва. Айде стига офтопик и някой да каже какво реално се случва. Има ли записали се? Ще ходят ли на курсове? Почват ли? И има ли места? Както и как да стигнеш и ти до някакво място за някой програмен език? Нещо. Знам, че в момента им е трудно и сега започват, но яз като заинтересуван участник, нищо не разбрах.
Блинки, доста неорганизирано започват хората от Софтуерния Университет! Дълго време анонсираха, че ще има официално откриване с церемония и много представители от софтуерни фирми. Това трябваше да стане в края на февруари.
Вече мина този срок, но ново съобщение не се появи, което говори, че нещата са се разсъхнали. Ето ти цитат от сайта им от преди месец:
Първият в България университет за практическо обучение на софтуерни инженери ще бъде открит официално в края на февруари 2014 г. Софтуерният университет (СофтУни) предлага качествено висше образование, насочено към практиката, професия и работа за софтуерни специалисти. Откриването ще се състои в учебната зала на Софтуерния университет в кв. Хаджи Димитър, на ул. “Васил Кънчев” 26, Бизнес сграда “Стефан Караджа”, етаж 4. На церемонията ще присъстват доказали се имена от софтуерната индустрия и ИТ сектора.
Ти разбираш от реклама нали? Тук направо можем да говорим за подвеждаща такава, защото на практика "Университетът" няма да предлага никакво висше образование. И нямат намерение да го правят - не са кандидатствали за акредитация в МОН и засега нямат такава идея! Висшето образование ще го дава Датският колеж и то само на тези, които се запишат там и си платят таксите от над 800 лв. И друго е притеснително - в България има над 50 висши учебни заведения и засега само едно се е съгласило на партньорство с Наков и неговия Софтуерен Университет! А уж се ползва с огромна репутация в страната. Пак казвам - не правя внушения, а само съобщавам фактите. Когато едно много секси момиче е свободно, но има само един обожател.....какво ще си помислите за него?:lol:
Питаш за курсове? Там Наков е железен и последователен - подготвителен курс по програмен език С#! Предупреждават те да си търсиш последната версия на Visual Studio и да си с инсталиран OS Windows 7 или 8. Чувал ли си за C#? Дали има някакво приложение и къде? Ти кажи, аз не знам! Но съм запознат, че Наков има издадена голяма книга за езика СиШарп и я продаваше на всички в Телерик, освен това има договор с Майкрософт да им разпространява продуктите. Виждаш ли как леко-полеко се сглобява пъзела?
Научих още пикантерии, но стига за днес.
До Модератор: Моля да обясните на уважаемия потребител Даниел Маринов, че нарушава правилата на вашия сайт, които е приел при регистрацията си тук!
Няма проблем да се спори разгорещено, да се критикува, да се бъзика човек, дори да се заяжда в прилични рамки.....но обидни квалификации "егати дебила" и т.н. вече напускат границите на полезното общуване и добрия тон.
Видях как е изгонил един, който му е "давал съвети" в личната му тема. Каква работа има в моята тема и то да ми държи сметка и грубо да ме обижда? Имал лични проблеми, бил изнервен! Аз да не съм му отдушник?
Всички сме "на ръба", но не се псуваме като хамали, нали? Вземете мерки, най-малкото за назидание! Не очаквам да се извини, нито искам да го гоните от форума.
Просто изтрийте обидното му мнение от темата ми и го предупредете да не си изпробва псувните върху останалите. Благодаря за бързата реакция.