От: За кого бихте гласували на следващите Парламентарни избори?
*извинявам се за правописните грешки при изписването на партиите, от бързината е!
Сърбят ме ръцете за картон! Предполагам, сещаш се за цвета...
Повече от неуважително и безхаберно отношение към всички! (Може да бързаш за трамвая, но това не ти дава правото да блъскаш от пътя си количка с бебе в нея!) За това толкова, иначе ще стане есе. Или статия за няколко сайта, след превъртанията.
За разлика от повечето тук, а може би и всички, аз съм гласувал и за Тодор Живков. (Не ме приеха в БКП, въпреки всичките ми връзки, така че мога да се пиша репресиран и дисидент. :lol
Та в този ред на мисли, ако трябва да гласувам, бих гласувал за Тодор Живков. (Чувам дружно "Уууууууууууууууууу!!!!!!!!!!"
) Такова
вълче време, каквото е последните години, не е било. Първите десетина години след 1944 г е имало репресии по отношение на опозицията, но това е била
държавна политика, основана
юридически със закони. След 1989 г сме в демокрация. А на практика сме във феодализъм. Доскоро. Ерата на Доган и БСП си е чист феодализъм, маскиран с демократична конституция и демократични закони, дето никой не брои и за слива. Ако не бяхме влезли в ЕС и не ни бяха наложени някои наистина демократични неща, и не ги гонеха непрекъснато да се опитват да ги спазват, сега нещата щяха да са още по-зле.
От известно време не гласувам. Защо? Ами защото аз днес гласувам за някого, а той утре така се е извъртял, че не може да го познае нито родната му майка, нито кръстника му.
Съгласен съм с тезата, че като не гласуваш, гласа ти се размива. И използва. Ами като гласуваш и после избрания се превърти в независим, и почне да гласува за друга партия, какво се получава с гласа ти?
Докато не се въведе мажоритарно гласуване, или
се появи личност, която наистина
съумява да работи за всички нас, не виждам смисъл да си оставям зарзавата и да губя половин ден, за да пусна бюлетината си, която просто ще потъне в небитието. Това не е глас! Ако гласа ми ще значи нещо - ще гласувам. Но след като не значи нищо - защо да гласувам? Аз съм практичен човек и ми харесва да правя неща, които имат смисъл. И се виждат резултати от това, което съм направил.
Хайде, че ми се стопли ракията и се опитват да ми изядат зелената салата. :beer: Дето сам съм си я набрал. :twisted: