От: От: За познанията по български език
Nandibandi, няма безгрешни хора. Всеки греши. Затова е добре даден текст да бъде прочетен от още един човек. А най-професионално е той да бъде изчетен от автор, редактор и коректор. От моите впечатления (от практиката ми) именно коректорите водят истинска битка за всяка точка и запетая.
Но... пък и аз допускам грешки. Вчера в една от темите във форума написах думата ''кормуване'' с ''у'' - веднага бях осмяна, разбира се, но приех че съм сгрешила и вече и на сън ще знам как се пише тази дума. :lol:
Истината е, че колкото и да се мислим за грамотни, понякога и ние грешим. Аз например думата кормуване не я срещам често, нито пък я изписвам, а при произнасяне толкова се набляга на ''у''-то, че изобщо не се замислих, че може да се изписва по друг начин. Но, какато се казва: Човек се учи, докато е прост''.
Nandibandi, няма безгрешни хора. Всеки греши. Затова е добре даден текст да бъде прочетен от още един човек. А най-професионално е той да бъде изчетен от автор, редактор и коректор. От моите впечатления (от практиката ми) именно коректорите водят истинска битка за всяка точка и запетая.