Да, тук в София са ужасни. Вече шанса да попаднеш на кофти е 50%. Всеки втори, с който ми се налага (ама наистина ми се налага, иначе NEVER) е греда пълна. Ето моя "скромен" опит с тях последно време:
Като ходих някъде с компания, таксиджията дойде с толкова изчукан Опел, че дръжката над задната врата, където се возеше мой приятел, остана в ръката му. По принцип пича не се хваща, но просто завоите се усещаха брутално с това чудо на автомобилната индустрия.
Преди няколко месеца се возих с жената, на оня кретен му пукаше газовата уредба. И той "Спокойно, тя така си прави, няма да се запалим". Седя и си викам, баси, това не се случва в действителност. Да, ама не, случва се.
Най-лошия, който ми се бе падал се развика, че съм го взел за по-малко от 5 лева. Като му казах да се успокои и ще му дам до тези 5 лева.
А редовния номер с "нямам дребни да ти върна е класика", дори се чудя дали някой мазен дебел мургавелец го пропуска, като види, че ще мине. А да, и ако видите как се цупят като си чакаш рестото. Не че го правя, но щом не оставяш бакшиш причината е често, че не е заслужен. А под "не заслужен" често се подразбира някоя простотия, която не ти се е понравила.
От последните пъти возене по такситата, то няма такова псуване, хранене, хейтване и какво се сетите. Изреждат ги до 5-то коляно на майка всички участници в движението, което определено не мога да го мина за приятно пътуване.
А най-обичам като се кача някой да почне да ме товари с това колко е шибан живота, как еди кой си го е прецакал, кой бил болен, как държавата само го клеца и куп други подобни. След слизането от таксито съм идея по-нещастен от обикновено. И ти не може да го спреш да ги дрънка, защото тъпото копеле е на тази вълна, а ти влизаш свеж и темите ти са позитивни. Демек, ако почнеш ти, ще те резне и ще почне да връща към неговата сива и мрачна тематика. Зле, та зле. И това не се случва рядко.
Много ми харесва също така да "видя колегата отзад" дали ще ме вземе, ако курса не го устройва. Няма как, не мога да мина за НДК от 5-те кюшета през Младост.
Освен ако не изляза по-рано и съм изтеглил пари.
И накрая, за да не съм тотал хейт. Един таксиджия го взех за около 3 лева като той нямаше избор.....той каза такъв курс ми се пада, аз съм на работа, и това е. Не повярвах какво чух и му оставих двойно, защото такъв позитивизъм не бях срещал в жълта кола. И той от благодарност ми помогна с багажа. Лошото е, че ми се случи веднъж от 10 пътувания, което е супер кофти статистика, както и да го въртя.