С тънката разлика, че за нация термина е политико-териториален и много влиза във всичко, що не е с нас
Иначе Валдес е прави, керевана си върви!
Войните не са подклаждани от християни, това мисля е ясно.
Опа голяма грешка. Последните 1000 години 99% от военните конфликти са започнати от християни. А последните 50 години от християни демократи :lol:
Аз съм традиционалист, искам да живея в България според българските нрави, които са се утвърдили сред моя народ. Не ме интересуват тия дето си бъркат по дупките, но идва момента когато те започват да прокарват своите виждания насилствено сред нас - тогава ми пречат. Как ги прокарват - чрез закони, промяна в образователната система и прочее. Не желая децата ми да бъдат възпитавани безполово или от 4-5 годишни да им бива разяснявано що е то хомосекс. До сега на никой обратен не съм налагал гледната си точка, докато обратното се случва ежедневно чрез масираната им медийна пропаганда. Казвам ти, РАДВАМ СЕ, че тая гняс все още не е дошла у нас. И съм сигурен, че точно след двайсетина години, педофилията, зоофилията, инцеста и прочее "екзотични" практики ще бъдат легализирани и пропагандирани. Първите индикации за подобно нещо вече са на лице.
Добре, хайде тогава да започнем с една по-лесна система от поредица въпроси-отговори, за да стигнем до по-конкретно изясняване на понятията.
1. Коя е основната разлика между народ и нация?
Я дай синтез какво искаш да кажеш, че доста инфо има в гошо и не знам си колко разновидности на национализма.Нито е верен отговорът ти, нито съм казвал някога, че са еднакви.
Не е задължително да знаеш отговора, ползвай Гугъл. Важно е, защото след като се получи отговор на този въпрос, ще можем да преминем към следващата стъпка.
Иначе темичката ще се превърне в поредната гюрултия (като съседната), в която всеки разбира от футбол, жени и политика.
Написах, че по тази линия (по която ме цитираш) няма да се стигне доникъде. Следователно, трябва да дам някаква насока, за да може обектът сам да стигне до отговора, което пък ще му помогне да продължи в правилната посока при анализиране на следващи подобни теми. Ако просто дам отговора, то той ще потъне в забвение сред купчина емоционални постове и профанизиранията на тази наистина важна тема ще продължат да се множат.
боже благодарен сам ти, че напуснах със време тази кочина наречена БЪЛГАРИЯ,също така много благодарен за това че се смели над мен и моето семейство и моите деца,че сте имат шанс за по добро бъдаще.ИСКРЕНО ВЯРВАМ В ТЕБ АМИН.За да стане ясно какви хора защитават някои съфорумци, прилагам снимка:
Ако има субсидии, съобразени с националния интерес и се отпускат за развитие на даден сектор, който в дългосрочен план ще се развие, тогава си заслужава
Но за това трябва да има единна национална стратегия за развитие на икономиката и отраслите
И кой ще го направи това, ако няма национална отговорност и самосъзнание?
Кой? Либерал или комунист или глобалист?
Или може би националист... но трябва да прогледнете и да се осъзнаете, че няма общо европейско семейство и световно равенство
А може ли в 21-ви век деца да правят секс с родителите си? Какво значи в 21-ви век? Мога да ти кажа, че е в пъти по-добре жените да са девствени до сватбата си, отколкото да се перат като разпрани от 12-тата си годишнина. Ти си просто един заблуден човечец, който световните господари искат да превърнат в лесноконтрулируем робот, който да работи, яде и да се размножава.Традициите са хубаво нещо когато не противоречат на здравия разум. Не можем в 21 век още да чакаме сутрин пред спалнята на младите да видим има ли кърваво петно на чаршафа. Не е ли по-добре вместо да се срамуваме от темите табу и да ги избягваме, да се обсъждат и дискутират. Всеки да има знания и разбиране относно екзотичните практики и едва след това да ги осъжда.
Нацилонализъм, национални интереси и прочие глупости са морално остарели и изживели своя период нагласи в обществото. Бъдещето на човечеството не е в разделението на племена, вероизповедания или сексуалност
Зависи, темата е много дълга. Според мен нацията може да бъде съставена само от един етнос и нация-народ са синоними. Това, че някой обитава определена държава не го прави част от нацията/народа, който е държавотворен. Например българите не са били част от османската нация, а след разпадането на Османската империя да станали част от българската нация заедно с турците, които са останали да живеят в България. За да се нарече една група хора нация, трябва да я има спойката - общо минало, обичаи, език, произход, религия.Хинт.
При нацията е задължително наличието на държава.
Случайно да ти прави впечатление, че се намираш в подфорум "Политика"?Абе вие да не четте повче политика от web? Местете се във форума за политика
Хинт.
При нацията е задължително наличието на държава.