Добре си беше ВИП Брадъра, И дори БИГ Брадъра.
Не знам какви са тези формати сега, но класиката си беше това. Сега излязоха какви ли не, от които нищо не ми харесва. Може да е от мен.
Ми да - имаше си психологически сеирджлък. Не само за лошото. Не, че аз съм хейтър (то не, че не съм де
), ами просто недостатъците на поп-персоните изпъкваха и се чакаха, щото по тв предаванията основно ги канят да ги похвалят, и да си ходят.
А в Брадърят малко сложно ставаше и изплуваха баш характерите под медийния грим. (Тъй де, да си заслужат хонорарите; имаше бая тлъсти.)
Във "Фермата на Волята" пак има, ама много съкратено. Повечето е концентрирано около бита и битките, и изпъкването на характери е свряно кажи-речи в тия граници. На ВипБрадърю "ваденето от медийните обувки" му беше основната идея.. А кой пръднал, направил се на интересен и т.н. - ми е било най-малко интересно.
Освен тва там си беше ясно и че е сеир, и че има сценарий, и участващите знаеха, че им готвят нон-стоп психо-капани, за които хем дебнеха, хем падаха в тях. А от др. стр. и зрителите си ги знаеха що за стока са.
Във ФермоВолята всички хем се барат, хем и ни ги пробутват допоследно за много "истински" - едните са "бойци с чест и доблест", другите - "истински радетели за бг-щината". Ама..не много де, даже ич
А като почнат 'безупречните символи на мъжеството' да се групират с/у лесните жертви с цел оцеляване, малиии...
Игрите на ФермоВолята показват, наред с другото, едно уникално явление: участници с твърди, последователни заявки за безапелационна мъжественост...И като дойдат номинации, или етапа на шоуто напредне - се групират над по-слабите като хиени около газела. Нищо ненормално - тв формата изисква постоянно отпадане на едни за сметка на други, и е нормално да стават коалиции. Ама по малко смущаващ начин се случват драстичните разминавки м/у заявки и реалност, с други думи: бах тва достойнство, бах таз чест, бах туй мъжество
Някои ги забавляват точно тия изяви "момичешки души в мъжки тела", де. Демек: Сички са мъскари, ний тва си го знайхме, ма да го видим
(Абе, закачиха риалити-аудиторията на кока и пуснаха улична амфета рекламирана за "колумбийско"
)
Айде, издебнах края на предаването да оскверня темата с маса спам, както чакал дебне сетните издихания на умиращия.. Доволен съм!
Чакай тогава да надградя, че много 'чест, 'доблест и 'истински патриотизъм ми дойдоха от фермоволята
Много мускули и мъжество, та да уравновесим с нещо улево от старите ленти. Ей така, нарочно. Тоя поне не се прави на мъж, умишлено преиграва, и като се прави на забавен чат-пат му се получава:
Не знам как ги прайте тия фокуси, да го фиксирам на забавното - от 1:50 до 4:15.
(От 2:30 до 2:33 Златка Блонд се среща с непознатата й дума "отправя", вероятно си е мислила за "оправя".
)
И още едно:
Гледай Великата номинация на Денди на последните номинации в Big Brother All Stars 2013 (04.12.2013) във Vbox7.com. Гледай нещо свежо!
www.vbox7.com
-------------------------------------------------------
Тъй и тъй спам, да не пропусна да си прокарам основната линия: замениха "приемането на идеята за денонощно наблюдение на хора в уредена среда, борещи се за финал" (ВипБрадър) с тази за "наблюдението в неуредена среда, на хора борещи се за ляб, оцеляване и награда" (Във "Волята" даже има тристепенно кастово разделение според заслугите: 3.дивата река, 2.стопанството, 1.резиденцията. Идат кризи...
Иначе ич и не ги гледам, както се изясни.