От: Идея с голям потенциал! To script ot not to script?
Пак ще дойдеш, като почна по същество, това беше само предястието.
+1 махам се.
Пак ще дойдеш, като почна по същество, това беше само предястието.
+1 махам се.
Сега, за сайт с 1000000 човека на ден, не знам дали ще издържи.
Въпроса беше скрипт или не? А не, жава или пчп.
Според мен скрипт върши работа. Езика няма голямо значение. Предполагам има по-бързи и по-бавни скриптови езици. Вече въпроса е колко е разликата в скоростта.
Понеже никога не съм пипал жава (опазил ме бог), тя няма ли нужда от виртуална машина? Или това е само за жава скрипт?
Относно езика, аз съм питонджия. Предимствата са му, че е супер изчистен като синтаксис, и кода просто изглежда добре Джанго е доста лесен ФУ. Сега, за сайт с 1000000 човека на ден, не знам дали ще издържи. Предполагам, да ако го настроиш както требе.
Скейлъбилитито е въпрос на архитектура, а не на езика/скрипта който ползваш. Т.е. дори с най-бързия език на света вероятно пак няма да можеш да обслужиш тия посетители ако не ти е правилна архитектурата.
Абсолютно невярно, разликата е в десетки пъти. Може в някакви много специални ситуации php да се справи по-бързо, примерно при първо отваряне на jsp - сървърът си билдва сървлетите и се бави доста. Но само при първоначално пускане.Джавата ползва виртуална машина. Разликата в скоростта е почти незначителна в полза на джавата. Има много бенчмаркове, в които пхп-то бие джавата в определени операции. Все пак всичко зависи от архитектурата и правилното използване на функциите.
Има нужда, тя си е на сървъра. Всички скриптове са десетки пъти по-бавни от native езиците, като С++, С#, java.Въпроса беше скрипт или не? А не, жава или пчп.
Според мен скрипт върши работа. Езика няма голямо значение. Предполагам има по-бързи и по-бавни скриптови езици. Вече въпроса е колко е разликата в скоростта.
Понеже никога не съм пипал жава (опазил ме бог), тя няма ли нужда от виртуална машина? Или това е само за жава скрипт?
Относно езика, аз съм питонджия. Предимствата са му, че е супер изчистен като синтаксис, и кода просто изглежда добре Джанго е доста лесен ФУ. Сега, за сайт с 1000000 човека на ден, не знам дали ще издържи. Предполагам, да ако го настроиш както требе.
Аз нещо вече 2 страници не схващам темата.
Явно е по-добре да накараш клиента да си точи (ъпдейтва, ъпгрейдва) супер-дупер платформено независима Java, отколкото да си отвори браузъра ли?
За сметка на това ще си дебъгнат отсекде...
http://stackoverflow.com/questions/3315572/java-vs-php-speed-comparisonAnd "other things are much faster than Java" for isn't accurate at all. Java blows pretty much everything away, runs equally as fast as C++ under most load. The only things reasonably faster would be C and Assembly language. Raw Java servlets (without the MVC baggage) are screaming fast. I speak over 10 computer languages fluently for 35 years. I've done all the testing, all the performance tests. Java dominates and it's the most misunderstood language, ironically its also the best to code in for many reasons.
Абсолютно невярно, разликата е в десетки пъти. Може в някакви много специални ситуации php да се справи по-бързо, примерно при първо отваряне на jsp - сървърът си билдва сървлетите и се бави доста. Но само при първоначално пускане.
Има нужда, тя си е на сървъра. Всички скриптове са десетки пъти по-бавни от native езиците, като С++, С#, java.
Линкче, нещо? Темата не е за хейт. Едитнах си предишното мнение, виж кво споделят хората!А джавата е десетки пъти по-бавна от C,С++ и С#.
Има нужда, тя си е на сървъра. Всички скриптове са десетки пъти по-бавни от native езиците, като С++, С#, java.
Изразих се некоректно, имах предвид, че не е скрипт.garnet каза:Аз ли не схващам ама ако жавата има нужда от ВМ как така е нейтив език?
Изразих се некоректно, имах предвид, че не е скрипт.
Изразих се некоректно, имах предвид, че не е скрипт.
Едното се компилира преди изпълнение, другото (скрипт) - се изпълнява ред по ред, в реално време.За теб ква е разликата между скриптов и не скриптов език?
от изброените единственият native е С++Има нужда, тя си е на сървъра. Всички скриптове са десетки пъти по-бавни от native езиците, като С++, С#, java.
А джабата се "компилира" до bytecode, както C#, VB, които опират до msil и JIT.Едното се компилира преди изпълнение, другото (скрипт) - се изпълнява ред по ред, в реално време.