Само, че за 33 години и малко и като махнеш първите 6-7 години от Прехода (всъщност излиза, че на нашия преход му липсват първите 7 години, каква ирония...), защото общо взето големите експерименти започнаха от виденовата зима - насам са се упражянявали всякакви, леви десни, център-космос и както и да ги определиш.
Това за либералите за мен също е някаква мантра, щото аз лично не ги виждам особено различни, като ако щеш го наречи екстравагантно "моторика" 99.9% от целия спектър.
Не желая, някой да се обиди, но както и да го превърташ се завръща към крилата фраза на Славейков за народа-мърша. Вземи администрацията - ами, че те наистина в голямата си част не стават. Направо бих го нарекал критична маса от неставащи.
Нали сте бизнесменчета тук, чета ви от време-навреме негодувате. Никоя система/модел/парадигма не може да бъде наложена над обществото просто, защото го искал някой отгоре. Без изпълнителите на всякакво ниво нищо не става. И аз обвинявам предимно тях - изпълнителите, особено онези мравчици, които покрай лично интересче, прокарват идеите на големите.
Дори в момента си говоря тука с един от форума, ако иска може и да си каже кой е - и това му и казвам аз - за българите важи уличната поговорка "двама са малко, трима са много". Въпреки, че имаме поговорка за сговорни дружини, преобръщане на планини те са просто едни думички, това си е един голям "дрън" и аз вече не знам колко години съм скептик.
Ся, може да ми давате някакви обратни примери, но те са по-скоро изключения, който подкрепят правилото. И аз, ще ти кажа една лично моя поговорка, като не претендирам, че ми е хрумнала на мен, вероятно е хрумвала и на други и тя може би идва и от риболова:
"Рибата се вмирисва откъм главата, но се чисти откъм опашката"