Сега Биаро и на мен ще ми сипе, освен ако не реши да подходи пренебрежително.
То пък голяма работа.
АлгоритъмЪт бачка според както го нагласят тия, които го държат. И той има зададени проритети.
И когато алгоритъмЪт каже "Кирчо и Асенчо (или кой да е друг на тяхно място) - дайте пълно отстраняване на неваксинираните от работа, хранителен магазин и банка", те ще кажат към бизнеса "Биаро и другите - айде мойте момчета, иначе - глоби до дупка и край на бизнесчето".
Кво ше направи Биаро?
Дали няма да каже "Етериумчо - айде мойто момче набоди се, или чао-чао". И трябва - на глас или наум - да се добави "Като си балък и не си се уредил до сега, си си го заслужил". А той, може би, ще уреди себе си и семейството си с "български" сертификейти, точно по добре изпитаните и в тиквунско време сиви схеми. (Ще може ли?)
Според мен така е напълно справедливо.
Смея да предположа, че нагласянето за това близко бъдеще, а не умората от споровете е причината за поотеглянето на някои от вакс-темата?
Защото много много скоро няма да е никак никак добре да си против много много нови неща, особено ако въртиш бизнес. И ще се посъгласим с почти всичко, греша ли?
Което си е личен въпрос на всеки, разбира се.
Ама не е точно тъй, бат Биаро. В цялата тук очаквана схема за близкото бъдеще напълно липсва драстична промяна на всички фронтове в световен мащаб. (Защото е несериозно конспиративно предположение?
) И съответно липсва отражението на тия промени на локално равнище. Което прави схемата не много състоятелна.
---
Иначе е ясно, че в политиката вакуум няма и все някой ЩЕ Е.
И с пистолет опрян на челото не мога да измисля нещо хубаво за Боко и боковци, или останалите стари политически псета. Не се разбирам добре и с познатите ми отявлени боковисти, липсва им известна интелигентност.
А какво е новото? То вече е тук и няма ама НИЩО общо с гласуване и негласувене. Боко, като доказан символ на далавера и непрозрачност, винаги щеше да си иде, по всякакъв възможен начин. Щото трябва да си иде. И да видим дали скоро няма да бъде съден?
Нашето ново - това или друго - трябваше да е нещо евроатлантически ориентирано и със съответната школовка и визитка, за да отговори на изискванията за перфектни прозрачност и комуникация с Голямото ново, и да си изпълни задълженията към него. И е това в момента.
И новото ни просто ще го видим, нали?
Давам му пълен картбланш да се разкрие в пълния си блясък, такова, каквото е. И пак да си говорим след само една година, да видим какво ще си кажем за алгоритъма. Какви са били очакванията и какво аджеба е станало. Имам известни предположения...
Ама - запишете ми на парче вестник прогнозата - да не се окаже много скоро, че предварителните уговорки с новото - не само на дребно и средно, но и много от тия на по-високо ниво - изненадващо не важат?
Айде да видим.