Аз съм за свободата на избор и не се влияя изобщо от модните тенденции в областта на техниката и софтуера.
Трябва да спрете да човъркате мислите си по тоя начин.
Ето ти новина от днес: "Италия планира да забрани използването на пластмасови чаши, чинии и предмети за еднократна употреба от януари 2020 година, съобщи днес в интервю министърът на околната среда Серджо Коста, цитиран от ДПА."
Значи Италия може да нарушава Свободата на избора ти
Германия също - дизеловите автомобили умряха..... само Тим Кук не може да забрани сулю и пулю да му бара продуктите и сулю и пулю да носи отговорност за ЛИЧНИТЕ ДАННИ. Глупости на търкалета........... това като да даваш на ремонт - стандартен Лаптоп - първо трябва да изтриеш цялото съдържание и после ти го ремонтират. Но всеки знае, че триене на 100% не всеки може да си организира на Лаптопа - така, че някой любопитен момък с пъпки по лицето - хакерче некво - може да ми види всичко и да си го копира..........
Но Тим Кук го е измислил.... преди да си дадеш продукт на сервиз си деактивираш едни неща и правиш бекъп и триеш всичко и го даваш. Това са основни правила при приемане на продукт на Ябълката.
Представям си колко % от притежателите на продукти на Ябълката не го знаят това и си дават извън гаранционни продукти където им падне...........
Тука и в мобилни теми - продължавате да не взимате в предвид ЛИЧНИ ДАННИ - да не намеквам, че при определени продукти под андроид се пази хистори до месеци назад как сте ползвали продукта - това хистори се чете от всеки пъпчив инжинерин от ниво хакер в сервиз....
Приемо - предавателните протоколи пък да не коментирам..........
Продукт на Ябълката да купите и да намерите в него място където се записват данни назад в месеците и тея данни какво сърчвате - какво отваряте - на кого звъните и тези данни да са достъпни на всеки взел за сервиз продукта ви - трудно ще купите такива продукти на Ябълката.
Но не съм Параноик
но все пак.............
Линукс
е просто ОС и до там. Федора има Френдли версия, която и сам на времето съм си инсталирал - като ми се скапа уиндоса... но машината не беше конфигурирана за Линукс и много грееше... загубих месеци време за да науча, че или години, че Линукс е просто ОС - операционна система и до там.