Какъв катарзис,
@angelovarna да мине на нон Аппле продукт
Камерите на М1 моделите, поне на моят Еър бе 720р и ставаше. 1080р се слага вече на М2.
Едно време бях РС потребител, но тогава уж топ конфигурацията ми така щеше да ме издъни пред клиент, че ако не бях взел месец по-рано от любопитство за едни 300лв едно Apple PowerBook G4 12" лаптопче, щях да изгубя проект, клиент, пари. Оказа се, че далеч по-стара и много по-скромна като характеристики машина успя да ми помогне да си издам проекта навреме. Именно тогава бе момента, в който реших да премина на Apple компютри и започнах с Мак мини за работна станция....и така до преди седмица и половина (или с други думи - 14 години).
Решението ми да опитам с Windows или Линукс базиран компютър е пак...как да кажа, по-скоро като експеримент.
В случая Macbook-a ми не ми е създавал неприятности. Напротив, работеше си както се очаква...с минимални ядове. Това, което предизвика промяната обаче бе нагнетяване на негативни преживявания през последните 2-3 години. Говоря за преживявания със софтуера и хардуера.
Все повече и повече бъгове с всяка нова версия на Mac OS, които не биват оправяни. Стигна се до там, че откъм стабилност разлика Мак спрямо РС с Windows не виждам. Да не кажа, че за разлика от Mac OS, под Windows за седмица и половина не ми е забивал вградения мейл клиент, не ми крашват редовно превютата на файловете във Файл Експлорър, не съм имал проблеми със събуждането на лаптопа от спящ режим, докато всичко това беше ежедневие с Mac OS версиите Big Sur, Monterey и Ventura.
Вярно, няма го това лачено усещане, което идва при употребата на Mac OS и hardware-a, на който тя върви, но когато става на въпрос за работна машина се гони стабилност, надеждност. А възможността като искам сам да сменя WiFi+BT карта, RAM, SSD, че и батерия...са все в полза на това, което съм избрал.
И все пак, да не говоря много, от съвсем скоро съм обратно в PC лагера, ще видим дали и какви ядове ще ми докара това. Да не стане накрая така, че съм се върнал към Apple, тъй като имаше някаква дилема дали да не взема Macbook Pro 14" (форм-фактора ми допада много)
На мнение съм, че човек трябва да опита от всичко за да може да направи най-добре информиран избор. Не поддържам крайните изказвания.
ПП. Ако можеше да се инсталират Адоб приложенията нейтив на Линукс, а не през симулация, бих ползвал Linux distro като Debian или Fedora.