От: Re: От: Използвате ли nulled скриптове/темплейти и т.н. ?
много повече хора ще си кажат ако е анонимна
Аз бих си го казал и без да е анонимна. Гласувал съм вече за
Ползвам само да видя функциите на даден скрипт, а ако ми хареса си го купувам!
Няма да отричам, че съм ползвал нулнати систем/темплейти, но си има резонна причина за това. Както всеки знае, голяма част от производителите на софтуер в момента предлагат демо/траел версия на предлаганият от тях софтуер. Какво става обаче със скриптовете? Какво става когато получаваш само демо до админ/юзър интерфейса? В интерес на истината съм ползвал доста нулнати системи/темплейти, но държа да отбележа, че
НИКОГА не съм го правил на "жив" сайт.
За мен нулнатите истории са просто траел версии, на софтуер който не предлага траел версия. Това е. Нямам 300 излишни долара, които да хвърля за система, чиито автори ми предлагат само достъп до интерфейса и да не знам що за бълвоч се крие зад шарените картинки. Сигурен съм, че голяма част правят същото. За мен нулнатия софтуер съществува само и единствено поради грешната политика на авторите му, а именно непредоставянето на 15/30 дневна траел версия, чрез която да успееш да се запознаеш както с интерфейса така и с бекенда, така и да упознаеш кода и да прецениш дали ще ти свърши работа или не.
Забравих да добавя любимата ми фраза -
If it does the job - get it!, или иначе казано, след като сте тествали скрипта/темплейта/добавката и сте установили, че ще ви свърши работа - купете го.